Odber krvi na tehotenskú cukrovku u MUDr. Wallenfelsa
Dobrý deň, neviete prosím Vás ako prebieha odber krvi na tehotenskú cukrovku u dr. Wallenfelsa v PB alebo ZA? Do lek. správy mi napísal iba odber krvi bez bližšej špecifikácie.
Ja k nemu chodím. Sestrička mi kázala kúpiť už tu zarobenu glukózu glucose pro to doma vypiť a keď ubehnú 2 hodiny zaklopať a prísť na krv. Mali by to byť presne 2 hodiny od vypitia.
@lilianasamuel tak to je velmi neprofesionalna sestricka a od takehoto diabetologa radsej utekat. Zlahcuje si pracu a ohrozuje dieta - pri gestacnom diabete totiz treba porovnat cukor na lacno a cukor po poziti glukozy. Takze jeden udaj uz doktorovi chyba. A aj to meranie po jedle bude skreslene vyrazne, lebo to ma ukazat ako sa telo s cukrom vysporiada samo, teda ma sa realne sediet bez pohnutia 2 hodiny. Ak sa prejdes k dr, vykonavas lahke cvicenie, ktore znizuje cukor a skresluje vysledky. Teda s najvacsou pravdepodobnostou budes mat vysledok v norme ale ci mas diabetes nezistia. Pre priklad - mne zacal.diabetes prave vyssim cukrom na lacno, po jedle bol ok. Postupne sa vsak zhorsoval a skoncila som na inzuline. A teda tento doktor by moj gestacny diabetes vobec neodhalil, a moja dcera by sa rozhodne nenarodila taka zdrava a dokonala.
Ja som mala pred 2 rokmi.
Mal aj moznost ranajky. Resp rozok a sladky caj doma.
Raz urobili odber na lacno. A potom teda ked som prisla po tych ranajkach a porovnali.
Predtym som mala 3x tehotenstvo (iny gynekolog) a som toto nemala vobec. Ale ze je to uz vraj v istej miere povinne.
@lilianasamuel tak to je velmi neprofesionalna sestricka a od takehoto diabetologa radsej utekat. Zlahcuje si pracu a ohrozuje dieta - pri gestacnom diabete totiz treba porovnat cukor na lacno a cukor po poziti glukozy. Takze jeden udaj uz doktorovi chyba. A aj to meranie po jedle bude skreslene vyrazne, lebo to ma ukazat ako sa telo s cukrom vysporiada samo, teda ma sa realne sediet bez pohnutia 2 hodiny. Ak sa prejdes k dr, vykonavas lahke cvicenie, ktore znizuje cukor a skresluje vysledky. Teda s najvacsou pravdepodobnostou budes mat vysledok v norme ale ci mas diabetes nezistia. Pre priklad - mne zacal.diabetes prave vyssim cukrom na lacno, po jedle bol ok. Postupne sa vsak zhorsoval a skoncila som na inzuline. A teda tento doktor by moj gestacny diabetes vobec neodhalil, a moja dcera by sa rozhodne nenarodila taka zdrava a dokonala.
@selena_luna no viem ale bolo to presne takto mám to v živej pamäti lebo som rodila v decembri, takže podľa mňa sa toho odvtedy moc nezmenilo
@selena_luna je pravda, že keď som bola u iného gynekológa sa to robilo presne tak, že sa bral aj odber na lacno a potom sa aj vypila glukóza a v ambulancii sa čakalo ale u tohto konkrétneho lekára to bolo takto.
@selena_luna presne tak, aj sestre to robili takto sprosto, bez logiky, nastastie problem nemala s cukrovkou. Ale to ani nemusia robit, ked to takto kazia ten test.
Ma sa prist na lacno, ako pises, odber, potom vypit presne mnozstvo glukozy a nie ze najest sa a sladky caj doma od oka 🙄. Lebo tam ide presne o to, ako sa spali presne tych 75g cistej glukozy a nie "rozok" a "sladky caj". Na toto by sa mali zeny stazovat. Moj dr. dost vela veci mal na haku, ale vysetrenia, ked robil, tak robil spravne.
@selena_luna no viem ale bolo to presne takto mám to v živej pamäti lebo som rodila v decembri, takže podľa mňa sa toho odvtedy moc nezmenilo
@lilianasamuel ja viem, vela diabetologov to takto zlahcuje, co napriklad 100 zenam neublizi, ale tej 101 ano :(
@nevenka diplomy by som za to brala. Lebo teda ja som mala ozaj agresivnu cukrovku, inzulin rano, naobed, vecer vysoke davky aj tabletky a neviem si predstavit ze aky vplyv by to malo na dieta keby sme to takto silno nekrotili. Lebo by sme o tom nevedeli.
Tak som zvedavá ako to bude prebiehať u mňa. Sestričky ani doktor nič bližšie nepovedali, ani o kúpe glukózy nič nehovorili jedine, že mi pri odbere vezmú krv ešte na niečo iné.
Odber nalačno, vypiť 75g glukózy ako roztok, odber zo žily (nie prsta!) presne po 1h a potom presne po 2h. Celý čas sedieť v čakárni. To je správny postup. Kadejaké sladké raňajky doma, odber len po 2h a pod.je úplne zlý postup a veľa prípadov cukrovky sa neodhalí.
Ahoj,ked ti nic nekazali kupit,tak ti to zrejme urobia tam.zavolala by som a opytala by som sa ako to bude prebiehat.ja som (inde) prisla nalacno,odber,vypitie glukozy a potom po hodine odber a po dvoch hodinach.tak aby si vedela, ci tam budes sediet 2 hodky aby si sa casovo pripravila.

Ja k nemu chodím. Sestrička mi kázala kúpiť už tu zarobenu glukózu glucose pro to doma vypiť a keď ubehnú 2 hodiny zaklopať a prísť na krv. Mali by to byť presne 2 hodiny od vypitia.