icon

Pohotovosť v Považskej Bystrici - pád v 6. mesiaci

krisstina_em
1. nov 2022

Ahojte,

aké máte skúsenosti s pohotovosťou v PB?Som v 6 mesiaci, včera som v lese spadla na mäkké, úplne jemný pád, nič ma nebolí, nekrvácam, cítim sa dobre. Maličká sa nehýbe každý deň, aj teraz je zatiaľ ticho, ale chcem ísť pre kľud na pohotovosť. Nikdy som na pohotovosti nebola Viete mi poradiť, či berú tehotné prednostne alebo podľa závažnosti zranenia?A kde v PB nemocnici mám ísť nech tam neblúdim.

trgypadl
1. nov 2022

@krisstina_em ak mas obavy o tehu po pade na gyn pohotovost

sjuzir
1. nov 2022

@krisstina_em šla by som rovno na druhé alebo na 4 poschodie a tam ta pozrú. Sú tam veľmi zlatý neboj

krisstina_em
autor
1. nov 2022

@sjuzir tam je gynekologicka pohotovosť?lebo som našla len ambulanciu, ktorá asi nebude ordinovať cez sviatky

mogaa
1. nov 2022

@krisstina_em no ak nemáš bolesti a nekrvácaš, nie je dôvod na pohotovosť....hlavne ak si spadla včera a dnes chceš ísť len pre istotu......počkaj do zajtra a ráno svoj gynekológ, ten ti rovno urobí sono.....buď si mala ísť včera tesne po páde alebo v prípade ťažkostí, čo nemáš....a ako tehotná prednosť mať nebudeš...

1mata
1. nov 2022

@krisstina_em kamaratka spadla hned po prepusteni z nemocnice (pred nemocnicou), tak sa vratila nech ju pozru ci je malinky v poriadku ( asi 31tt) a aj ked nemala tazkosti nechali ju tam lezat 48 hodin na pozorovani.

1mata
1. nov 2022

@krisstina_em LSPP pre dospelým a oni ťa nasmerujú, zavolajú na 4.poschodie, kde ta hned zoberu a pozru

rheia27
1. nov 2022

uprimne ? ja by som isla hned....stalo sa mi podobne, ja som bola v pohode, citila som sa rovnako ale mama ma prinutila ist na pohotovost....vzali ma na porodne a zastavovali mi porod, pretoze zacali kontrakcie ale bolo skoro....podarilo sa, polezala som si..a vsetko dobre dopadlo

krisstina_em
autor
1. nov 2022

@rheia27 a citila si nejaké pohyby?

danulicek
1. nov 2022

Ak necitis zatiaľ pohyby, urcite chod, nech by ženy mali skúsenosti s pohotovosťou v PB akékoľvek. Ja by som urcite nečakala do zajtra, hoci sa ti to stalo včera. Ale istota je istota. Ja som bola tehotná davno, tiež som išla na pohotovosť, ale nie kvôli pádu, kvôli bolestiam. Nechali ma lezat na gynekologickom preventívne na pozorovanie. Jasne, že lepsie by mi bolo doma ako v nemocnici, ale bolo dolezite, že som bola pod dohľadom. Aj vdaka tomu mi zrejme zachránili tehotenstvo. Personál je tam skvelý, teda po minule roky bol a čo čítam často, chvália ich aj teraz. Urcite nečakaj, ak necitis teraz pohyby (hoci áno, niekedy ich necitis každý den). Ak bude všetko ok, pošlú ta domov. Drzim palce

sjuzir
1. nov 2022

@krisstina_em ako píše
@1mata choď na normálnu pohotovosť a oni ťa už pošlú. Utekala by som hneď

romcitko
11. nov 2022

@1mata haha diki 😅🫣🫣🫣

zuzi0911
11. nov 2022

Pohotovost rovno na 4 poschodie na pôrodnice...skusenost super...za 5 mesiacov už 3x využitá....

1mata
12. nov 2022

@romcitko 😀