12-hodinové verzus 8-hodinové zmeny
Ahojte, keby ste boli mlada zena bez deti a partnera, volili by ste radsej pracu na denne 12ky kratky-dlhy tyzden alebo 8ky pon-pia? Doteraz som robila 12ky a to volno v tyzdni ma svoje vyhody.. Taktiez, je podla Vas zanedbatelne dochadzanie do prace tam a naspat autom 20km, t.j. 200km tyzdenne pri klasickych 8kach, pri plate 1000€ v cistom na Bratislavu? Obzeram sa po novej praci a zvazujem ponuku, a rada by som si precitala nazory, dakujem. 🙂
Ja som na nocnej,8smicke a dnes mi to ide,ze tak pomaly,nuda riadna.Ja si stale nemozem zvyknut na to,robim tuto poziciu od noveho roku,najskor som sa bala,ze to nebudem stihat.Ale pri takom tempe praci je to nuda.Sedim,alebo idem na kavu,sem tam co si odnesiem,donesiem.Mam normalne aj vycitky svedomia,ze nic nerobim.
Autorka,naozaj toto co mas ty za pracu je to extrem,hladaj inu pracu.
Tak to som v inej teme,ale nevadi.
Robim 12tky den,noc,2 dni voľno, den,noc,3 dni voľno 18 rokov , iné si neviem predstaviť. Toľko volna , a ked vezmes dovču na jednu denku a nocnu, hned si tyzden doma, no úplná paráda. Normálne aj dve deti sa mi podarilo vychovať 😃 manžel robi osmičky, no to by ma piclo kazdy den v robote a poobede kus času, este v lete nepoviem ked sme aj dlho von ,ale v zime to musí byt frustrujuce.
@valentina225 ... A aj bez VS môžeš čakať 1500 +.Len si musíš vybrať dobrú profesiu. V obchode toľko nezarobis
@doriiis napriklad co a kde.daj prosim ta nejaky dovry tip co mozes robit.okrem vybavenia niecoho po znamosti
@doriiis napriklad co a kde.daj prosim ta nejaky dovry tip co mozes robit.okrem vybavenia niecoho po znamosti
@anonym_d493f2 ... Fakt nepoznáš nikoho, kto bez VS zarába viac ako 1500? Ja napríklad. Moji kolegovia napríklad a aby ťa porantalo tak sú aj takí, čo s výučným listom zarábajú 2k mesačne. Šikovným patrí svet. Nie titulom, ale sikovnym
@anonym_d493f2 ... Fakt nepoznáš nikoho, kto bez VS zarába viac ako 1500? Ja napríklad. Moji kolegovia napríklad a aby ťa porantalo tak sú aj takí, čo s výučným listom zarábajú 2k mesačne. Šikovným patrí svet. Nie titulom, ale sikovnym
@doriiis preco by ju malo hned porantat.len si nedala odpoved
@valentina225 kamoška v KE robí 12 tky a pochvaľuje si, je rada, že má krátky a dlhý týždeň, že si cez voľné dni obbeha lekárov, úrady, nákupy, že doma uprace aj oddýchne. No ona nedochádza, len odbehne cez ulicu do Auparku. Už rozmýšľa, že by mohla cez voľné dni aspon pár krát odbehnúť na brigádu odkladať tovar, čím by sa zvýšil jej príjem.

Ja robím 3roky 12tky, denná, nočná, voľno, voľno a prejsť na 8čky by bolo ťažké.. vstávať denne o 4