7 mesačné dieťa a nástup do práce
Dobrý večer prajem, nechali ste niekto 7m dieťa doma s manželom a svokrou a išli ste do práce? Len na chvíľu, nie na furt. A do nepretržitej prevádzky, ze denna nočná a 2 dni sem tam aj 3 dni voľno, proste cca 14 x do mesiaca služba.... 12h denna a 12h nočná... S rodinných dôvodov budem musieť len na chvíľu nastúpiť.... Dovolenka bude viac ako mesiac a v robote budem cca 5 az 6 tyzdne potom budem pokračovať na rodicak, lebo mi je ľúto nechať tak maličké bábätko bez mamky ale ako hovorím, je to len na pár týždne.... Chodili ste niekto, ako ste to zvládli? ja sa bojím veľmi... Ale naši mi hovoria, že už keď raz začnem, tak neodídem po 3m...ze si tak zvykneme všetci už... Ale ja nechcem... ide o to aby nám dali úver, takže potrebujem byt 3m v práci. Takže potrebujeme to poriesit, lebo dom uz stojí, len treba dobrat aby sme mohli ísť bývať. Moj je zamestnaný, len jemu samému toľko nevychádza... Kolko mam treba... A ja v podstate mam. Taky dobrý plat ako on... On ma veľa dovolenky, tak ma nárok ajsi mesiac vkuse zobrať, ked ja budem v práci...
@beata_k prečo by nie, samozrejme, že bude vychádzat...je rozdiel splátka a cena úveru keď si dáš 130 000 plus úrok delené 30 rokov... To nie je nič hrozné, len oni tam životné minimum odratavaju a všetko išlo hore, potom bude mat môj prácu a brigádu ale brigádu nepočítajú do príjmu, ked to je len taka brigáda, ze chodí pomáhať s kamarátom a on mu dáva peniaze na ruku....
@fidka79 áno viem, že v zahraničí je tak... Sama som robila cez 4r v zahraničí a koelgyne keď boli tehotné dobre, ze do pôrodu nechodila, porodila a uz za 5 ci 6m bola spät, len na polovičný ale bola... A male v jaslickach....
Jaaj, tak v pohode. Lebo aj my sme chceli tak brta hypo, ale pred materskou a tym ze by mi kratili ten prijem, tak nam to bolo jedno ci pocas rd alebo pre materskou, hypo by vysla rovnaka, tak sme sa neponahlali s kupou domu.
@evica17 nám vychádzalo super lebo sme aj zakladali RD jeho rodičov a cez 140 000 v poho čistého by nam dali podľa nášho príjmu ale bez môjho príjmu s rodičovským niečo okolo 100 000 vychádzalo lebo v podstate len jeho plat počítali... No a my sme akoze zálohu veľkú nedali len 2000 eur a jeden staviteľ stavia domy a ten je uz skoro hotový a za takú cenu v okolí Košíc nebude už nič, ani byt toľko nestojí koľko ten dom bude stáť.... No a tým, že on stáva viaceré take domy tak v januári nám to neznali tak predal niekomu inému ale v lete začal stavať ďalší, pýtal sa nám ci chceme aby nám. Ho rezervoval, ze bude hotový v januári na isto a ze nám ho predá, ked nám schvália úver, ked nie tak vráti nám tu zálohu samozrejme.... Zlatý pán.... Chápe našu situáciu úplne... Lebo v januári, my sme už lustre a svetla si nakúpili, lebo boli v akcii... Haha a nic z toho.... Tak preto teraz musíme vymyslieť ale bojím sa strašne toho, viem, že svokra a on to zvládnu s nou.... Plus robí on na smeny tiež, že keby musim dlhšie ako mesiac chodiť tak to vieme tak urobiť, ze mne daju smenu vtedy keď on bude doma...
Ako na tvojom mieste nerozmyslam a idem do tej roboty. Vsak to jnie na stalo, to vydrzi, a muz predpokladam ze byvava s nou, cize urcite sa neboj, nebude mat z toho ziadnu traumu, vsak bude s ludmi ktori su pre nu blizki, pozna ich. A potom si budetr uzivat v domceku spolu. Lebo potom to budes lutovat a tie nehnutelnosti idu fakt hore, ze kym sa ty vratis do prace tak by ste dali za dom raz tolko mozno. V zivote treba robit kompromisy, a nie vzdy vsetko ide podla planu, ved daktore musia ist makat po materskej, dieta v jasliach, aby sa vobec uzivili.
@sonnenshein s tymto suhlasim. Nepaci sa mi ked muz musi pracovat od nevidim do nevidim a domov chodi len spat a zena je doma s dietatom, ak im to nevychadza. To uz je lepsie ak aj zena pojde aspon na par hodin do prace ze sa to podeli a aj ten otec si vytvori vztah s dietatom, ved aj ten je dolezity a nielen vztah-matka-dieta.
To dáš neboj👍👍👍👍❤️

@vanda323 vies ale ona nebude bezomna 5x8 hodín týždenne co je dosť podľa mňa.... Ale vážne to 2x so týždňa ma nevidí celý deň a to je vsio.... Inac ja budem s nou.... Tak snáď nedostane nič, nijakú úzkosť