icon

Aké výhody môžem využívať v práci?

27. apr 2023

Krásny deň prajem, chcem sa opýtať či mi viete niekto poradiť aké výhody vyplývajú z môjho pracovného pomeru.
Pracujem 11 hodín (niekedy aj viac) ako čašníčka, resp. Som zodpovedná osoba v bare, takto nejako to mám napísané aj v zmluve. Tu mám na dobu neurčitú, už vlastne končím tretí rok v tejto firme.
Manažérka mi odmietla vydať stravné lístky nakoľko sme prevádzka, ktorá vie jedlo zabezpečiť. Avšak momentálne sa pohybujú stravné lístky okolo 5€, my doplácame firme 2€, dokopy 7€ - firma na nás ešte tým pádom zarába a to máme ešte zamestnaneckú stravu, ktorá túto hodnotu nemá.
A toto všetko ma nahnevalo a preto zisťujem na čo všetko mám nárok a ako si mám o to požiadať.
Napr. Oblečenie, obuv prípadne sú ešte nejaké výhody, ktoré môžem využiť?
Počet zamestnancov je do 20.

hiro
•
27. apr 2023

Nie nie, zle to ratas ze "dokopy 7€"
"za jeden stravný lístok zamestnanec dopláca sumu vypočítanú ako rozdiel hodnoty stravného lístka mínus príspevok na stravné od zamestnávateľa mínus príspevok zo sociálneho fondu."
Ak mas listok 5€ tak zamesnavatel da povedzme 3€ a ty 2€ = 5€ spolu - nie 7€

maxalla
•
27. apr 2023

Ak vie zamestnavatel jedlo zabezpecit, nie je povinny davat stravne listky. Moze tak urobit na dobrovolnej baze.

Zodpovedna osoba na bare neviem, čo znamená, a či sa to vzťahuje na zodpovednosť za schodok na zverenych hodnotach alebo na funkciu zodpovedneho zastupcu. Ci uz jedno, alebo druhe, nevyplyvaju z toho ziadne speci vyhody, len povinnosti.

renka30
•
27. apr 2023

presne ako pise @hiro zamestnavatel ti neplati celu hodnotu stravneho listka, on ti na stravne iba prispieva...

levandula7
•
27. apr 2023

veď zamestnanecké benefity sú u každého iné, myslím si, že neexistujú nejaké univerzálne..

a so stravou je to tak, ako hovoria nadomnou - buď príspevok na stravovanie, alebo zabezpečenie jedla..

okrem toho, lepšou stratégiou, než sa snažiť vytĺcť zo súčasného zamestnávateľa nejaké benefity je sa rekvalifikovať a nájsť si lepšiu prácu vo firme, ktorá zaujímavé benefity ponúka sama od seba.. čašníci pokiaľ viem nikdy nejaké extra vymoženosti nemali.

luccija
•
27. apr 2023

Len si pokazis vzťahy...obuv možno, ale podľa mňa to je dobrá vôľa zamestnávateľa či chodila by si v zdravotníckych topánkach?

autor
•
27. apr 2023

@hiro aha rozumiem, ďakujem za vysvetlenie

autor
•
27. apr 2023

@levandula7 nemôžem odísť, vyhovuje mi plat a momentálna pracovná doba, študujem popri práci a inde by to bolo náročnejšie.

levandula7
•
27. apr 2023

náročnejšie než byť 11+ hodín na nohách a musieť zisťovať anonymne po fórach, čo všetko máš od zamestnávateľa nárok?

tiež dorábam výšku popri práci a tiež som kedysi robila v gastre dvanástky. rekvalifikovala som sa do IT, robím 6-7 hodín denne z domu, mám flexibilnú pracovnú dobu, voľno kedykoľvek potrebujem, príspevok na seberozvoj aj šport, peniaze trikrát také, ako v gastre.. a neviem si dnes ani predstaviť, ako by som si z poza baru odbehla na skúšku alebo sa učila cez dlhý týždeň.. ale každý má, ako si urobí.