icon

Ako dlho trvá zrušenie živnosti?

31. okt 2025

dobry den
prosim dlho sa caka ked idem zrusit zivnost?
na tomasikovej.bratislava.
stacia mi papiere k zivnosti a OP ci este daco.
vdaka.

anonym_fe747d
•
31. okt 2025

vybavíš za pár minút z domu, cez slovensko.sk

anos18
•
31. okt 2025

@anonym_autor stačí ti len OP, nemusíš mať nič iné
A ako dlho sa čaká, netuším, keďže nie som z BA.

anos18
•
31. okt 2025

@anonym_autor cez slovensko.sk musíš mať ale OP s čipom a zaručený elektronický podpis a aktivovanú elektronickú schránku

zeroz
•
31. okt 2025

Potom nezabudnite zrušiť registráciu na daňovom úrade...

autor
•
31. okt 2025
@zeroz

Potom nezabudnite zrušiť registráciu na daňovom úrade...

@zeroz to sa nerusi automaticky? oni nie su prepojeni?

anonym_fe747d
•
31. okt 2025
@anonym_autor

@zeroz to sa nerusi automaticky? oni nie su prepojeni?

@anonym_autor Neruší sa automaticky, na DÚ musíš odovzdať aj kartičku DIČ

autor
•
31. okt 2025
@anonym_fe747d

@anonym_fe747d takze tam je lepsie osobne ze? a to je jedno na ktoru pobocku pojdem?

babushkaem
•
31. okt 2025
@anonym_fe747d

@anonym_fe747d ak nejaku ma, lebo tiez sa uz dlho nevydavaju a tiez ak bola, staci napisat, ze sa stratila...

autor
•
31. okt 2025
@babushkaem

@anonym_fe747d ak nejaku ma, lebo tiez sa uz dlho nevydavaju a tiez ak bola, staci napisat, ze sa stratila...

@babushkaem ja si nepamatam zeby sme daku dostali, skor sme dostali len DIC. ale to treba na danovaku zrusit ano? nie su prepojeny so zivnostenskym ze?

anonym_fe747d
•
31. okt 2025
@anonym_autor

@babushkaem ja si nepamatam zeby sme daku dostali, skor sme dostali len DIC. ale to treba na danovaku zrusit ano? nie su prepojeny so zivnostenskym ze?

@anonym_autor Nie sú prepojení, musíš podať žiadosť o zrušenie registrácie na daň z príjmov. Dá sa aj elektronicky cez finančnú správu

autor
•
31. okt 2025
@anonym_fe747d

@anonym_autor Nie sú prepojení, musíš podať žiadosť o zrušenie registrácie na daň z príjmov. Dá sa aj elektronicky cez finančnú správu

@anonym_fe747d dakujem

autor
•
31. okt 2025
@anonym_fe747d

@anonym_fe747d aj ked som mala danove 0? mali sme zivnost len rok. ale 0 dan.0 prijem.0 zisk

anonym_fe747d
•
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_fe747d aj ked som mala danove 0? mali sme zivnost len rok. ale 0 dan.0 prijem.0 zisk

@anonym_autor áno, registráciu treba zrušiť.

autor
•
31. okt 2025
@anonym_fe747d

@anonym_autor áno, registráciu treba zrušiť.

@anonym_fe747d dakujem za pomoc.

zeroz
•
31. okt 2025

Zrušiť registráciu môžete elektronicky alebo na hociktorej pobočke. Úrady si to prepošlú... Niektoré procesy sa teraz auttomatizovali, ale tak viem, že tento nie

autor
•
1. nov 2025
@zeroz

Zrušiť registráciu môžete elektronicky alebo na hociktorej pobočke. Úrady si to prepošlú... Niektoré procesy sa teraz auttomatizovali, ale tak viem, že tento nie

@zeroz dakujem , pojdeme osobne. nech to mame istotu. tak mozno tam nebude vela ludi. ved vacsina rusi asi cez portal.

zeroz
•
2. nov 2025
@anonym_autor

@zeroz dakujem , pojdeme osobne. nech to mame istotu. tak mozno tam nebude vela ludi. ved vacsina rusi asi cez portal.

@anonym_autor za málo... tak v novembri tam nebude veľa ľudí a mal by ste to vybaviť za pár minút. Samotné tlačivo trvá vypísať 2 minúty...

autor
•
2. nov 2025
@zeroz

@anonym_autor za málo... tak v novembri tam nebude veľa ľudí a mal by ste to vybaviť za pár minút. Samotné tlačivo trvá vypísať 2 minúty...

@zeroz aha november je akoze lepsi mesiac? ci ako to mam chapat. dakujem

anonym_d562cb
•
2. nov 2025
@anonym_autor

@zeroz aha november je akoze lepsi mesiac? ci ako to mam chapat. dakujem

@anonym_autor ludia vo velkom zivnosti uz rusili, kamaratka napr. minule leto, pred prazdninami. To bolo urcite vacsi natresk, ako teraz.

autor
•
2. nov 2025
@anonym_d562cb

@anonym_autor ludia vo velkom zivnosti uz rusili, kamaratka napr. minule leto, pred prazdninami. To bolo urcite vacsi natresk, ako teraz.

@anonym_d562cb ja lenze ci teraz prave koli konsolidacii nebude vela.

anonym_d562cb
•
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_d562cb ja lenze ci teraz prave koli konsolidacii nebude vela.

@anonym_autor podla mna prave kvoli tej konsolidacii a zvysenym odvodom a vsetko okolo - najvacsi boom podla mna uz bol. Zivnostnici sa museli “obracat´ uz pred konsolidaciou, ked im dvihali odvody a vsetko okolo. Nerozumiem sa tomu, nepodnikam, len viem z rozpravania tej znamej, ze naprd to bolo uz pred konsolidaciou. Ona zivnost zrusila teraz pred let. prazdninami, a ja som o tom vedela, ze to bude rusit, asi od maja. Cize pred pol rokom

autor
•
2. nov 2025
@anonym_d562cb

@anonym_autor podla mna prave kvoli tej konsolidacii a zvysenym odvodom a vsetko okolo - najvacsi boom podla mna uz bol. Zivnostnici sa museli “obracat´ uz pred konsolidaciou, ked im dvihali odvody a vsetko okolo. Nerozumiem sa tomu, nepodnikam, len viem z rozpravania tej znamej, ze naprd to bolo uz pred konsolidaciou. Ona zivnost zrusila teraz pred let. prazdninami, a ja som o tom vedela, ze to bude rusit, asi od maja. Cize pred pol rokom

@anonym_d562cb tak ano zivnostnikom sa velmi pomenili podmienky za posledne roky..