Ako dosiahnuť výpoveď dohodou počas RD?
Aké sú výhody nevýhody prosím. Riesili ste niekto? Som na Rd a kedze mi to konci
Zanedlho, a v pondelok idem na rozhovor.. Ze co dalej. Miesto mna maju silu ktora
Pravdepodobne bude mat padaka ak sa vratim. Vratit sa nechcem, to vsak v praci netusia. Ako dosiahnut vypoved dohodou? Vdaka
Ak dáš výpoveď ty, tak nemáš nárok na odstupné, máš výpovednú dobu. Počas výpovednej doby chodíš do práce, čerpáš si dovolenku, ale výpovedka ti môže plynúť aj počas RD. Ak ti dá výpoveď zamestnávateľ - kvôli nadbytočnosti - tak máš nárok na odstupné (podľa odpr. rokov) a na výpovednú dobu. Tu sa viete aj dohodnúť na skončení a určiť si podmienky ukončenia výhodné pre obe strany.
Vypoved je jednastranna, bud ju das ty alebo zamestnavatel. Vypoved dohodou je blud, mozes podat navrh na ukoncenie PP dohodou a zamestnavatel ju moze schvalit alebo nie. Alebo ti navrhne zamestnavatel ukoncit PP dohodou a ty s nou mozes suhlasít alebo nie.
@anonym_68ec1f aha dakujem
@diaszoky Najlepšia je vždy dohoda pre obe strany. Najideálnejší stav pre teba je ukončenie dohodou s odstupným a pokiaľ plánuješ ísť na UP tak obnovenie nemocenského poistenia vyčerpaním pár dní dovolenky. Osoba, ktorá je tam namiesto teba má pravdepodobne zmluvu na zastupovanie počas MD, RD čiže automaticky jej skončí PP tvojim návratom. Treba ísť a vypočuť si návrh zamestnávateľa, ale máloktorý má záujem o návrat zamestnaca po RD, keď už tam má zabehnutého človeka, plus mamička so škôlkarom a všetkými OČR nie je úplne terno.
Z 1 prace po rodicaku som dala vypoved,z 2hej prace cez rodicak sa zamestnavatel stahoval a dostavali sme 2,3m odstupne podla zakona rokov odpracovanych.
Výpoveď dohodou je ako mačkopes.... neexistuje. Ako dosiahnuť niečo čo neexistuje? No to sa jednoducho nedá.
Chceš odstupné? Vypovednú dobu? Chceš byť na úrade? Alebo len doma s dieťaťom?

Vypoved je jednastranna, bud ju das ty alebo zamestnavatel. Vypoved dohodou je blud, mozes podat navrh na ukoncenie PP dohodou a zamestnavatel ju moze schvalit alebo nie. Alebo ti navrhne zamestnavatel ukoncit PP dohodou a ty s nou mozes suhlasít alebo nie.