Ako efektívne zorganizovať čas v práci?
Ahojte, po dvoch rodičovských som sa vrátila do pracovného procesu.
Rok aj pol som bola v jednej práci, kde som mala kolegyňu , ktorá všetko vždy vyriešila s takou gráciou a pohodou. Práce bolo nad hlavu, už tam som sa s ňou porovnávala , že je šikovná a obdivovala som to.
Z tejto práce som odišla , nakoľko majiteľ sa správal , ako mne nebolo po chuti. Myslím v takých tých pracovno-právnych smeroch. To je vlastne jedno
Teraz som v novej práci, tiež ma baví, ako aj predchádzajúca ma bavila.
Ale zisťujem , že si asi neviem zorganizovať čas
Mám kolegyne, kolegov a zase mi príde , že oni toho zvládnu tak veľa a ja stále na chvoste.
Príde mi, že tá moja organizácia nie je dobrá.
Ako si pomôcť? Máte nejaké rady?
Robím len za počítačom a do toho musím fungovať na telefóne, nakoľko je to moja náplň a neskutočne a to vyrušuje. Mám potom otvorených x okien , do toho x programov a e-maily ,na ktoré treba reagovať ..
Máte nejaké rady?
Mám v tom chaos
Ďakujem
@anonym_autor tie emaily su najvacsi zrut casu. Skus robit to, ze ak budes mat nieco rozrobene, nepozeraj vtedy emaily. Dorob jedno, potom pozri. Lebo ty precitas, neriesis ihned a potom mas chaos, co si vybavila, nevybavila.
@muchotrafka298 presne si to popísala , takto fungujem a je to zle. Musím to stopnúť a dorobiť tú vec, mňa najviac posúva dozadu to, že mám takú zlu vlastnosť, ak otvorím niečo, čomu nerozumiem , tlačím to pred sebou , myslím nejaká úloha v emaily,
A pritom kolektiv neskutočný, poradíme si medzi sebou, nikto nie je nepríjemný , ale ja akosi sa bojím spýtať alebo čo.
A chcem sa k tomu dokopať, lebo práca a prostredie je viac než dobre.
Chcem byť aj ja prínosom
Ďakujem všetkým za rady, také jednoduché , ako všetky píšete , len sa ku tomu dokopať
Ďakujem za tému, som na tom úplne rovnako, tak to tu idem pošpehovať 🙈
@moonlighting ☺️
@muchotrafka298 presne si to popísala , takto fungujem a je to zle. Musím to stopnúť a dorobiť tú vec, mňa najviac posúva dozadu to, že mám takú zlu vlastnosť, ak otvorím niečo, čomu nerozumiem , tlačím to pred sebou , myslím nejaká úloha v emaily,
A pritom kolektiv neskutočný, poradíme si medzi sebou, nikto nie je nepríjemný , ale ja akosi sa bojím spýtať alebo čo.
A chcem sa k tomu dokopať, lebo práca a prostredie je viac než dobre.
Chcem byť aj ja prínosom
Ďakujem všetkým za rady, také jednoduché , ako všetky píšete , len sa ku tomu dokopať
@anonym_autor ja som na MK dlho a toto je jedna z najprinosnejsich diskusii za posledne obdobie. Aj pre mna co pracujem dlho. Vela dobrych rad tu mas a aj som si tu nasla. Treba sa pytat a zapisovat si, ak nieco nevies. A hlavne si spravit vlastny system na pracu.
@anonym_autor ja som na MK dlho a toto je jedna z najprinosnejsich diskusii za posledne obdobie. Aj pre mna co pracujem dlho. Vela dobrych rad tu mas a aj som si tu nasla. Treba sa pytat a zapisovat si, ak nieco nevies. A hlavne si spravit vlastny system na pracu.
@muchotrafka298 presne , naozaj som rada za rady.
A trochu aj prekvapená poviem pravdu, že nikto neutoči a neprišiel sem dokazovať si niečo
Veľmi mi téma pomohla a isto sem s odstupom času napíšem , ako mi to ide a ktoré rady mne pomohli od vás
😘
@muchotrafka298 presne , naozaj som rada za rady.
A trochu aj prekvapená poviem pravdu, že nikto neutoči a neprišiel sem dokazovať si niečo
Veľmi mi téma pomohla a isto sem s odstupom času napíšem , ako mi to ide a ktoré rady mne pomohli od vás
😘
@anonym_autor to bude super, ked nam das vediet. A hlavne potom napis aj nejake vlastne tipy. A je to presne tak ako pises, kultivovana diskusia a je dokazom toho, ze tu vies najst aj dobre rady.
@anonym_autor to bude super, ked nam das vediet. A hlavne potom napis aj nejake vlastne tipy. A je to presne tak ako pises, kultivovana diskusia a je dokazom toho, ze tu vies najst aj dobre rady.
@muchotrafka298 isto dám vedieť 😌
Jedna rada, daj pozor, aby si potom nezabila kopec casu len vypisovanim a prepisovanim roznych poznamok.
Dostanes sa do toho, len to chvilu trva.
U nas to je tak, ze mame sedenia s klientmi, ku kazdemu mame v istom case vypracovat nejake veci. Do toho maily telefonaty, ze su chori, evidovat pn, dalsi volaju, lebo treba pomoct, dalsi sa osprsvedlnuju z terminy, dalsiemu treba nachystat zmluvu a dohodnut termin na jej podpisanie. A samozrejme, vsetko musi byt vykazane na minutu, ideal na jednotlivych klientov.
@muchotrafka298 isto dám vedieť 😌
@anonym_autor ete mi napadlo ze ja mam napr firemny mobil aj pevnu linku, dala som si to nastavit tak ze mam pevnu presmerovanu na mobil, tym padom ked volam nevyzvana druhy a mam len 1 volaci kanal.
Jedna rada, daj pozor, aby si potom nezabila kopec casu len vypisovanim a prepisovanim roznych poznamok.
Dostanes sa do toho, len to chvilu trva.
U nas to je tak, ze mame sedenia s klientmi, ku kazdemu mame v istom case vypracovat nejake veci. Do toho maily telefonaty, ze su chori, evidovat pn, dalsi volaju, lebo treba pomoct, dalsi sa osprsvedlnuju z terminy, dalsiemu treba nachystat zmluvu a dohodnut termin na jej podpisanie. A samozrejme, vsetko musi byt vykazane na minutu, ideal na jednotlivych klientov.
@guiseppinka to ti verím, keby som mala ešte aj dosahovať stanovené plány na XX %, to by som momentálne nedala
Ste super , ďakujem za rady
@guiseppinka to ti verím, keby som mala ešte aj dosahovať stanovené plány na XX %, to by som momentálne nedala
Ste super , ďakujem za rady
@anonym_autor jasne, plany mame... skor zabijeme kopec casu dopasovavanim hodin. Lebo niekedy je toho tolko, ze keby mam pisat vsetko, tak som od 8 do 21.00 a inokedy robis a robis a prides na to, ze ti zrazu 2 hodiny chybaju
@mira0611 takýto rozptyl u nás nie je. Telefón osobný neriešime , sme naozaj kolektív, ktorý pracuje riadne ako má. Máme veľmi príjemné pracovné prostredie , perfektnú vedúcu , ktorá si to vie ukočírovať.
Nemáme taký ten systém, telefón do ruky , hahahihi a prácu tlačíme pred sebou
Plnohodnotne pracujeme, vieme , že klienti nám platia a z toho máme zase my výplaty a odmeny, čiže tento kolobeh u nás funguje
Toto našťastie neriešime s nijakým kolegom, že je flakač a preto aj ja nechcem byť na chvoste kancelárie a chcem sa to naučiť , ako aj oni fičia a dokončia si riadne prácu
@anonym_autor tak si daj cas. Aj ja som pracovala pomalsie ked som sem prisla, uz sa zacina prejavovat rutina. Pouzivaj AI napr.copilot ak mas nejaky mail, na ktory je komplikovanejsi, ono ti pekne sformuluje vety. Zadam do copilotu mail od zakaznika (vyberem osobne udaje namiesto toho dam xx) a napisem mu napis odpoved zakaznikovi ze bohuzial toto sa neda, alebo za akych podmienok vieme vyhoviet. To su vacsinou 1-2 vety a ono to pekne zrozumitelne rozpise. Dopraj si sebe cas, kto zacina v novej firme samozrejme nevie tak rychlo pracovat.
@anonym_autor tak si daj cas. Aj ja som pracovala pomalsie ked som sem prisla, uz sa zacina prejavovat rutina. Pouzivaj AI napr.copilot ak mas nejaky mail, na ktory je komplikovanejsi, ono ti pekne sformuluje vety. Zadam do copilotu mail od zakaznika (vyberem osobne udaje namiesto toho dam xx) a napisem mu napis odpoved zakaznikovi ze bohuzial toto sa neda, alebo za akych podmienok vieme vyhoviet. To su vacsinou 1-2 vety a ono to pekne zrozumitelne rozpise. Dopraj si sebe cas, kto zacina v novej firme samozrejme nevie tak rychlo pracovat.
@mira0611 ďakujem ti za rady , pozriem na ten program 🙏
@mira0611 vidis dalsi dobry tip, tiez tak robim, namiesto toho aby som 15min smolila zdvorilu odpoved typu " ani nahodou" vlozim a zdvorilu odpoved skopirujem, dalsi tip mam kolegynu co si zo zakaznikom vypisuje 4mejly, ja zavolam o co mu ide a za 5min vybavene
@mira0611 vidis dalsi dobry tip, tiez tak robim, namiesto toho aby som 15min smolila zdvorilu odpoved typu " ani nahodou" vlozim a zdvorilu odpoved skopirujem, dalsi tip mam kolegynu co si zo zakaznikom vypisuje 4mejly, ja zavolam o co mu ide a za 5min vybavene
@eeffka áno , aj u nás sú istí klienti, ktorým zavolám, prehodíme pár viet, vysvetlíme sa a môžem ísť robiť , naproti tomu, čo by som čakala , kým mi odpisu mailom.
A niektorých zas viem, že do pol minúty odpisu na mail.
Toto už mám napr. vychytené , aspoň čosi 😃😘

Síce používam appku teamwork, kde si zapisujem všetky úlohy a odškrtávam (existujú aj iné napr trello, slack,…), za mňa lepšie ako papier, lebo to nestratím. ale pokiaľ mám na niečo úplný focus, tak nezdvihnem ani telefón, zavolám o 10-20min, keď si dorobím hlavné.
Mám ADHD, takže dokážem sa rýchlo počas dňa dostať k vyhoreniu. Preto si dávam veľký pozor na to, koľko úloh spracovávam naraz, keď neviem čo skôr, tak vstanem od stola prejdem sa a premyslím, čo je najpodstatnejšie a idem to urobiť prvé.
@anonym_c50549 super, ďakujem ti za tip