Ako funguje zdravotné poistenie pri dohode?
ahojte, prosim chcela by som si uzrejmit ako to funguje so zp.
ak mam dohodu s pravidelnym prijmom, vtedy za mna plati zamestnavatel zp za cely mesiac
ak mam dohodu s nepravielnym prijmom, vtedy za mna plati zp len za odpracovane dni. Otazka znie, ako s ostatnymi dnami? to bude musiet platit ja ako samoplatca a od coho bude zavisiet vyska odvodu na den? a ked som na urade prace- tak zp za tie dni, za mna bude nadalej platit stat?
Dakujem za Vase vysvetlenie. Doteraz som mala len tpp, avsak ponuka sa mi dohoda.
@anonym_autor Aj na dohodu s pravidelným príjmom nemusíš byť prihlásená na ZP celý mesiac, ale iba na dni,ktoré odpracuješ. Ostatné dni si musíš doplatiť sama. Preto je najlepšie opýtať sa zamestnávateľa ako ťa prihlási.
@anonym_fe8dc5 ale potom aka bude suma za dni co neodpracujem? na zp.
@anonym_fe8dc5 ale potom aka bude suma za dni co neodpracujem? na zp.
@anonym_autor ZP urobí ročné zúčtovanie a pošle ti sumu nedoplatku.
@anonym_autor ZP urobí ročné zúčtovanie a pošle ti sumu nedoplatku.
@anonym_fe8dc5 to teda nevadi ked si to nebudem kazdy mesiac doplacat ja? to znamena ze nebudem vedena u lekara ako neplatic? a oni na zaklade potom mojho prijmu za rok 2026 vypocitaju sumu, co mam doplatit ? dakujem
@anonym_autor ak si prihlasena na UP neriesis nic platitel za teba je stat plus na niektore sni aj ten zamestnavatel
@anonym_autor ak si prihlasena na UP neriesis nic platitel za teba je stat plus na niektore sni aj ten zamestnavatel
@mamina7070 aha tak.. áno som na úrade prace. Mam zdravotne problémy, ale potrebujem aspoň brigádu. Tak som nechcela mat nedoplatky na zp. Dakujem
@anonym_autor nebree take dohody budes si to musiet doplatít
@anonym_autor nebree take dohody budes si to musiet doplatít
@klotildabazarik aj ked som na Úrade prace?
@klotildabazarik aj ked som na Úrade prace?
@anonym_autor potom nie ale mozes odpracovavat max 40 dni ked je dohoda, sak ti to urcite povedali ked si na upsvar

@anonym_autor Aj na dohodu s pravidelným príjmom nemusíš byť prihlásená na ZP celý mesiac, ale iba na dni,ktoré odpracuješ. Ostatné dni si musíš doplatiť sama. Preto je najlepšie opýtať sa zamestnávateľa ako ťa prihlási.