icon

Ako funguje zdravotné poistenie pri dohode?

Včera o 17:18

ahojte, prosim chcela by som si uzrejmit ako to funguje so zp.

ak mam dohodu s pravidelnym prijmom, vtedy za mna plati zamestnavatel zp za cely mesiac
ak mam dohodu s nepravielnym prijmom, vtedy za mna plati zp len za odpracovane dni. Otazka znie, ako s ostatnymi dnami? to bude musiet platit ja ako samoplatca a od coho bude zavisiet vyska odvodu na den? a ked som na urade prace- tak zp za tie dni, za mna bude nadalej platit stat?

Dakujem za Vase vysvetlenie. Doteraz som mala len tpp, avsak ponuka sa mi dohoda.

anonym_fe8dc5
Včera o 17:38

@anonym_autor Aj na dohodu s pravidelným príjmom nemusíš byť prihlásená na ZP celý mesiac, ale iba na dni,ktoré odpracuješ. Ostatné dni si musíš doplatiť sama. Preto je najlepšie opýtať sa zamestnávateľa ako ťa prihlási.

autor
Včera o 18:48
@anonym_fe8dc5

@anonym_autor Aj na dohodu s pravidelným príjmom nemusíš byť prihlásená na ZP celý mesiac, ale iba na dni,ktoré odpracuješ. Ostatné dni si musíš doplatiť sama. Preto je najlepšie opýtať sa zamestnávateľa ako ťa prihlási.

@anonym_fe8dc5 ale potom aka bude suma za dni co neodpracujem? na zp.

anonym_fe8dc5
Včera o 18:50
@anonym_autor

@anonym_fe8dc5 ale potom aka bude suma za dni co neodpracujem? na zp.

@anonym_autor ZP urobí ročné zúčtovanie a pošle ti sumu nedoplatku.

autor
Včera o 20:44
@anonym_fe8dc5

@anonym_autor ZP urobí ročné zúčtovanie a pošle ti sumu nedoplatku.

@anonym_fe8dc5 to teda nevadi ked si to nebudem kazdy mesiac doplacat ja? to znamena ze nebudem vedena u lekara ako neplatic? a oni na zaklade potom mojho prijmu za rok 2026 vypocitaju sumu, co mam doplatit ? dakujem

mamina7070
Včera o 20:52

@anonym_autor ak si prihlasena na UP neriesis nic platitel za teba je stat plus na niektore sni aj ten zamestnavatel

autor
Včera o 20:57
@mamina7070

@anonym_autor ak si prihlasena na UP neriesis nic platitel za teba je stat plus na niektore sni aj ten zamestnavatel

@mamina7070 aha tak.. áno som na úrade prace. Mam zdravotne problémy, ale potrebujem aspoň brigádu. Tak som nechcela mat nedoplatky na zp. Dakujem

klotildabazarik
Včera o 20:58

@anonym_autor nebree take dohody budes si to musiet doplatít

autor
Včera o 20:59
@klotildabazarik

@anonym_autor nebree take dohody budes si to musiet doplatít

@klotildabazarik aj ked som na Úrade prace?

klotildabazarik
Včera o 22:00
@anonym_autor

@klotildabazarik aj ked som na Úrade prace?

@anonym_autor potom nie ale mozes odpracovavat max 40 dni ked je dohoda, sak ti to urcite povedali ked si na upsvar