Ako ovplyvňuje počet pracovných dní mesačnú mzdu?
Ahojte, viete mi poradiť aká by mala byť moja mesačná mzda podľa tejto zmluvy? Keď píšu, že mesačná mzda je 972€ tak to platí pre každý mesiac rovnako , alebo sa to mení na základe odpracovaných dní / hodín. Napr. Február má menej pracovných dní tak aj mzda bude nižšia...
@anonym_autor
@anonym_autor mas fix 972€+ pripadne odmeny zavisiace od hospodarskych vysledkov- zavisi od zamestnavatela... cize ziadna variabilna garantovana zlozka 1-x%
@anonym_autor máš fix, ale mzda sa môže meniť ak budeš mať prácu nadčas a prácu vo sviatok + plus tie možné odmeny
Takže sa má šéf snaží oklamať 😀. Ďakujem za reakcie.
@anonym_autor ako sa ťa snaží oklamať?
@anonym_autor ... Ako sa ťa snaží oklamať? Mesačná mzda je úplne normálna vec
@anonym_autor ako sa ťa snaží oklamať?
@anonym_71cb07 dnes mi bolo oznámené, že sa február mám očakávať ešte nižšiu mzdu ako som dostala za január,lebo nemal toľko pracovných dní. Už teraz máme spor, pretože mi prikázal zobrať počas víkendu prácu nadčas a počas týždňa mi nariadil vyčerpať si náhradné voľná. Prišla mi nízka výplata aj napriek odpracovaným nadčasom. A keď som zisťovala prečo tak preto, že mi tento fix prerátali na hodiny a zaplatili mi len odrobené hodiny. A keďže som čerpala náhradné voľná počas týždňa tak som mala málo hodín .😀
@anonym_71cb07 dnes mi bolo oznámené, že sa február mám očakávať ešte nižšiu mzdu ako som dostala za január,lebo nemal toľko pracovných dní. Už teraz máme spor, pretože mi prikázal zobrať počas víkendu prácu nadčas a počas týždňa mi nariadil vyčerpať si náhradné voľná. Prišla mi nízka výplata aj napriek odpracovaným nadčasom. A keď som zisťovala prečo tak preto, že mi tento fix prerátali na hodiny a zaplatili mi len odrobené hodiny. A keďže som čerpala náhradné voľná počas týždňa tak som mala málo hodín .😀
@anonym_autor nemala si nižšiu pohyblivú zložku?
@anonym_autor nemala si nižšiu pohyblivú zložku?
@anonym_71cb07 nemáme pohyblivu zložku. Bol nám sľúbený fix. Ja ani neviem ako to vyrátali vôbec tú výplatu ale nevadí 😀 ...Mala som odrobenych 144 hodín a vyplatili mi 652€ v čistom.
@anonym_71cb07 nemáme pohyblivu zložku. Bol nám sľúbený fix. Ja ani neviem ako to vyrátali vôbec tú výplatu ale nevadí 😀 ...Mala som odrobenych 144 hodín a vyplatili mi 652€ v čistom.
@anonym_autor Extrem… ale tak co, isli hore odvody, tak idu odrbavat zamestnancov kde sa da.. nedaj sa, pozen to aj do Strasburgu, ak bude treba.
Daj vypoved a najdi si normalnu pracu s normalnou mzdou.Tento ta bude odrbavat stale a za kazdym ako bude moct.
@anonym_autor Aký máš úväzok?Keď neodrobíš plný počet hodín,tak predsa nemôžeš čakať plnú mzdu.A tá suma na zmluve je v hrubom a na účet ti prišla suma v čistom
@anonym_autor Aký máš úväzok?Keď neodrobíš plný počet hodín,tak predsa nemôžeš čakať plnú mzdu.A tá suma na zmluve je v hrubom a na účet ti prišla suma v čistom
@rozculena ale ja som neodrobila plný počet hodín lebo som dostala príkazom zostať doma a čerpať náhradné voľno s ktorým som nesúhlasila. Mám 40h úväzok. Pracovná doba pondelok -piatok.
@rozculena ale ja som neodrobila plný počet hodín lebo som dostala príkazom zostať doma a čerpať náhradné voľno s ktorým som nesúhlasila. Mám 40h úväzok. Pracovná doba pondelok -piatok.
@anonym_autor uplatňuješ si nezdaniteľnú časť?
@anonym_autor uplatňuješ si nezdaniteľnú časť?
@anonym_71cb07 áno. Dokonca aj bonus na dve deti 😀 a ten mi ani neprišiel.
@anonym_71cb07 áno. Dokonca aj bonus na dve deti 😀 a ten mi ani neprišiel.
@anonym_autor tak to je celé zle, pohroz zamestnávateľovi inšpektorátom práce
@anonym_autor náhradné voľno sa započítava do odpracovaných hodín. Počas čerpania náhradného voľna sa na zamestnanca pozerá, akoby pracoval, preto sa mu za tento čas vypláca náhrada mzdy a hodiny sa zarátavajú do fondu pracovného času. Náhradné voľno sa poskytuje v rozsahu, v akom bola práca nadčas vykonaná
Tvoj plat nemá nic spoločné s odpracovanými hodinami. To by si musela mať uvedeny plat za 1 hodinu. Ty máš fixný hrubý plat 972 e. Ten ti patrí každý mesiac bez ohľadu, koľko hodin odpracuješ. V prípade hrubej mzdy za mesiac máš odpracovať denne 8-8,5 hod ( neviem presne) a ak maš nadčasy, je vecou dohody, či a ako ti to zaplatia, alebo vyčerpeš náhradné voľno. Nech ma baby opravia, ak maš prácu, z ktorej ti vyplývajú nočné, soboty, nedele. Z ohto platu, keďže je hrubý, sa odpočítajú odvody a daň zo mzdy.
@anonym_autor skontroluj si tlačivo, ktoré si odovzdávala účtovníčke pre ročné zúčtovanie, ci si tam uviedla daňový bonus na deti. Lebo ak si odovzdala tlačivo správne, nevidím dôvod jeho nevyplatenia. Nezadala si, že to chceš raz rocne?
mzdu mas podla mna v poriadku, len ti nevyplatili danovy bonus na obe deti
@krasneleto v poriadku to určite nie je. Uplatnila som si aj nezdaniteľnú časť zakladu dane, to je jedna vec a druhá nech rátam ako rátam tak 972€ v čistom 652€ nespraví. Príplatok za víkendy som tiež nevidela.
takto mi to ukázalo, keď som zadala na net výpočet čistej mzdy. Nerátal ti ani nezdaniteľnú časť ani daňový bonus na deti. Vtedy ti vychádza presne to, čo ti vyplatil na výplate.
@anonym_54e807 aj tak to vychádza o 21 € menej ako vypočítajú kalkulačky. Takže neviem kde na tú mzdu prišli.
@krasneleto v poriadku to určite nie je. Uplatnila som si aj nezdaniteľnú časť zakladu dane, to je jedna vec a druhá nech rátam ako rátam tak 972€ v čistom 652€ nespraví. Príplatok za víkendy som tiež nevidela.
@anonym_autor tak pises aj ze mas danovy bonus a vo vyplate ho nemas... nikto z nas nevie ako mas zmluvu, ako sa ti nadcasy s cim paruju a preplacaju atd... v kazdom pripade chod za uctovnickou, tak ti poradi asi lepsie ako my tu
@anonym_autor
@anonym_autor
@anonym_autor prosím daj tip na firmu kde toto robia, nech si dáme pozor, nie je to oka, podla toho co hovoríš...
@anonym_54e807 aj tak to vychádza o 21 € menej ako vypočítajú kalkulačky. Takže neviem kde na tú mzdu prišli.
@anonym_autor skús sem hodiť výplatnú pasku
..bez osovných údajov
Mesacna mzda je fix na mesiac, ale musis brat do uvahy FOND PRACOVNEHO CASU, o ktorom tu nikto nepise. Rozdiel je v tom, ze ak ma februar 150 hodin (20 dni) dostanes tie iste peniaze ako napriklad za jul, ktory ma 172,5 hodin (23 dni). Takze odrobis o 22,5 hodiny viac za tie iste peniaze. Co sa tyka nadcasov: vsetko navyse sa pocita ako nadcas, za ktory ti patri priplatok, a ten nieje maly. Takze zamestnavatel stebou pekne vybabral ohladom priplatkov (priplatok za nadcas je 1/4 z dovolenkoveho hodinoveho priemeru na 1 hodinu prace nadcas + priplatok za sobotu co je 50%) ktory ti nevyplatil kedze ta nechal doma na nahradnom volne.
Pre ilustraciu: mne osobne len samotny priplatok za nadcas a za to, ze je sobota cini 60€ dokopy.
Keby mam nahradne volno tak nedostanem z toho ani cent. Neni to zanedbatelne, myslim si...
@anonym_autor jaaj a este som zabudol odpovedat na tuto kravinu. Nech mas aky kolvek mesiac, tych 972 v hrubom musis dostat ak mas odpracovany cely mesiac....

@anonym_autor