icon

Ako oznámiť tehotenstvo v práci?

22. jan 2024

Ahojte, chystam sa oznamit tehotenstvo v praci. Len neviem ako najlepsie, pracujem tam uz viac ako 6r vztahy mame dobre. Staci oznamit ustne? Alebo treba radsej pisomne?
Ani neviem ako najlepsie kedze mame open space office a ked nieco chcem riesit so sefom vsetci vsetko pocuju....

januska12323
•
22. jan 2024

Určite písomne.

kat_
•
22. jan 2024

pisomne, plus kopiu prednej strany teh.knizky, jeden original zamestnavatelovi, jeden si nechas potvdrdit, aby si mala doklad, ze si ich informovala

ysseba
•
22. jan 2024

Ja som oznámila tak, že som si vytlačila dve kópie + kópiu tehotenskej knižky. Išla som najprv za riaditeľkou (lebo to bola moja kamoška aj mimo práce a tak som mala potrebu jej to povedať prvej). Potom hneď od nej som išla za svojou priamou nadriadenou, potom hneď na personálne odovzdať písomné oznámenie (určite si daj potvrdiť prevzatie a dátum). A potom som išla do kancelárie (tiež open office asi 10 ľudí) a tam som to pri prvej príležitosti "hodila do pléna". Už neviem presne čo som povedala, ale určite niečo v zmysle, že "dúfam, že bude veľký obed, lebo teraz musím jesť za dvoch". A už sa to rozkríklo, že jeeeej, to fakt? Ďalšia kolegyňa, že čo sa deje a už to išlo, taká reťazová reakcia 😀

petamich
•
22. jan 2024

u nas napr. staci mailom na personalistku v kopii na nadriadeneho 🤷‍♀️ povazuje sa to za pisomne ale teda oficialne je treba pisomne, nech je o tom nejaky zaznam

autor
•
22. jan 2024

dakujem 🙂 a este mi viete povedat ked pisomne je potrebne tam uviest aj predpokladany datum nastupu na matersku? alebo len pred.den porodu?

petamich
•
22. jan 2024

prave o predpokladany den nastupu na matersku im hlavne ide a teda tebe o to, aby si bola v ochrannej dobe - takze som uviedla, ze som tehotna, termin porodu xy a predpokladany termin odchodu na MD xx

autor
•
22. jan 2024

@petamich lenze ja este neviem ci nastupim 8 tyz.pred alebo 6...a ze teraz co uviest :D

petamich
•
22. jan 2024

tak uved oba - ze pojdes bud k terminu takemu alebo takemu, ja som uvadzala 8. tyzdnov, chcela som mat uz svaty pokoj na konci 🙂

autor
•
22. jan 2024

@petamich vsak prave pre toto ja tiez chcem 8pred, aj sa mi to viac oplati...

luckajozko21
•
23. jan 2024