icon

Ako postupovať pri výpovedi z pracovného pomeru?

katarinamichal
2. aug 2024

dobrý den , poprosím o radu ohladom vypovede z prace..(asi to neni dobrý výraz)A to sice situacia že mám pracu na dobu určitu do 31.8. a teraz otázka..ten koniec zmluvy (ze praca konci konci 31.stačí pre Urad prace alebo mam vyziadať nejake tlačivo..a ziadať o niečo že končím v tej práci.Ďakujem za odpovede

petus998
•
2. aug 2024

@katarinamichal nie netreba ak neskončí té skôr stačí ak odrobite KO mate to na urad

katarinamichal
autor
•
2. aug 2024

ko čo znamena,

katarinamichal
autor
•
2. aug 2024

chcela som sa opýtať čši mi pre UP stačí koniec zmluvy alebo mam iniciovať daky iny koniec(cele mi to pride cirkus, len sa pýtam)

katarinamichal
autor
•
2. aug 2024

teda ked odrobim s tou zmluvou mam ist na UP?

katarinamichal
autor
•
2. aug 2024

je to hlupe že sa pýtam, ale ako je to napríklad ze koncim pracovnu zmluvu a idem na UP

taynee
•
Odpoveď bola odstránená
•
opica_skorica
•
3. aug 2024

@katarinamichal a zamestnavatelovi daj jasne najavo (napriklad listom, majlom), ze ani neuvazujes nad tym u neho pokracovat, aby ti nechystal ziadne predlzenie zmluvy a vedel, ze 31.8.2024 je tvojim poslednym pracovnym dnom u neho.

Na urad prace sa mozes prihlasit do 10.9.2024, ak chces aby tvoja evidencia zacala od 1.9.2024.
Citujem:
Ak občan požiada o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie do 10 kalendárnych dní po ukončení pracovného pomeru, bude zaradený do evidencie nasledujúcim dňom po ukončení zamestnania. Ak požiada o zaradenie po uplynutí 10 kalendárnych dní odo dňa ukončenia zamestnania, bude zaradený dňom osobného podania žiadosti.

Prinesies im tvoju pracovnu zmluvu na dobu urcitu, pripadne list o ukonceni pp, ak ti taky list zamestnavatel vystaví.

katarinamichal
autor
•
3. aug 2024

dakujem za odpovede

tiika
•
3. aug 2024

@katarinamichal na urad prines buď zmluvu, v ktorej je vymedzená doba určitá alebo Oznámenie o ukončení PP a Potvrdenie o zamestnaní (zápočtový list). Niektori zamestnávatelia ho nedaju v deň skončenia, tak potom to treba poslat/priniest čo najskôr, no nebráni to evidencii. Ešte kópiu dokladu o najvyššom dosiahnutom vzdelaní a ak chceš žiadosť o zaradenie do evidencie si môžeš vypísať už vopred.