icon

Ako postupovať pri zmene zamestnania po MD?

magudsh
20. aug 2019

Dobry den, rada by som sa s vami poradila. Som na MD, no mam sa kde vratit do prace. Pozerala som vsak aj ine pracovne ponuky, napisala som zivotopis a zavolali ma na pohovor. Ak by som sa rozhodla pre novu pracu, ako postupovat? Podat v starej vypoved a dufat, ze mi dovolenku preplatia? Budem mat narok na preplatenie dovolenky? dakujem.

lula313
20. aug 2019

@magudsh samozrejme, že budeš mat nárok na preplatenie dovolenky, ale treba skončiť pracovný pomer dohodou(aby ti neplynula výpovedná lehota). Pripadne to mozes spravit aj tak, že nastupis do novej prace, s ukončením pracovného pomeru u prveho zamestnávateľa pockas, lebo sa ti kľudne môže stať, že sa ti tam nebude pacit, pripadne to nebude práca vhodná pre mamičku a budeš riesit rozviazanie pracovného pomeru až potom(neviem však, kedy ti konci RD a iné potrebnosti), takze to ber ako všeobecne rady

magudsh
autor
21. aug 2019

@lula313 dakujem, moje dieta bude mat 3 roky az v aprili, cize mozem ostat u prveho zamestnavatela a nastupit k 2.? Tak by mi to aj vyhovovalo, no zdalo sa mi to naivne z mojej strany. Cize ak by som podpisala zmluvu u noveho, staremu do 3 rokov nemusim nic oznamovat?

lula313
21. aug 2019

@magudsh presne tak, nemusis mu nič oznamovať a nebude to ani vediet, takto ti bude držať miesto, ak by sa ti tam nepacilo

magudsh
autor
21. aug 2019

Oooo, tak to je vyborne. dakujem.

magudsh
autor
23. aug 2019

@lula313 Snazila som sa niekde na nete dohladat si o tom nieco, ale nepodarilo sa. Viete mi prosim dat link na nejaky zakon, pravnu, normu, alebo cokolvek, kde by tieto fakty boli zadefinovane? Ste prosim pravnicka, socialna pracovnicka, alebo nieco podobne? dakujem

evittam
24. aug 2019

@magudsh Zakonnik prace.

siska53
26. aug 2019

@magudsh mozes mat aj 5 zamestnavatelov subezne, ak stihas.. dvoch teda mozes mat určite..