icon

Ako prebieha pohovor na manažéra penziónu?

alena68
23. jan 2020

Ahojte, poradte prosim ak je tu niekto kto pracuje na poste veduceho penzionu. Chcela by som sa opytat ako to chodi na druhom kole pohovu,co sa tam pytaju za otazky. Vraj budu nejake modelove situacie a budu chciet vediet ako zvysit kapacitu miest kedze oni z ubytovne urobili penzion a chcu mat vyssiu obsadenost. Poradte prosim zie otazky aj ako by ste odpovedali, vdaka

nafka0483
23. jan 2020

@alena68 Myslim si, ze to je vsade ine. Kedze to nie je tak ze vsetky penziony patria pod jednu siet alebo jedneho majitela a vsetko vsade robia rovnako :D
Penzion moze vlastnit hocikto, cize moze mat svoj tim ludi, ktori robia pohovory a kazdy teda moze mat ine otazky, ine modelove situacie a pod.

Ak raz na to mas vlohy, tak nemusis vediet vopred otazky a situacie, podla svojcih vedomosti, skusenosti, povahy a pod. odpovies na akukolvek otazkua vyriesis akukolvek situaciu.

A ak na to nemas dostatocne schopnosti, tak ti nepomoze naucit sa nejake modelove situacie, lebo pri realnej praci budes mat problem riesit cokolvek co nahle vyskoci.

Takze uplne staci byt sam sebou a s chladnou hlavou riesit to, co ti aktualne na pohovore povedia.

mimca77
23. jan 2020

Ty mas napriklad ake napady ako zvysit obsadenost? Ked zmenili ubytovnu na penzione, co by si spravila, aby sa to zmenilo aj v ociach ludi, aby to prestalo vnimat ako ubytovnu? Chcela by si vyuzit socialne siete, zlavove portaly atd.? Ake su doplnkove sluzby, s ktorymi sa da pracovat, napr. vynikajuci kuchyna, wellness, masaze, vyuzitie okolia na horsku/mestsku turistiku...? Ak nevies na tieto otazky odpovedat resp. nemas napady, tak to asi nebude miesto pre teba. Neni to kvantova fyzika, zamysli sa nad tym, co by si vedela priniest, mozno budes prekvapena, kolko napadov dostanes.

modrava
23. jan 2020

@alena68 mozem sa opytat ako si sa dostala k takejto pracovnej ponuke?

lauritkatesty
23. jan 2020
lauritkatesty
23. jan 2020

Pardon.klikla som na like a napisalo meno ako prispevok.ale plne suhlasim.👌

alena68
autor
24. jan 2020

@modrava bol inzerat na nete

alena68
autor
24. jan 2020

@mimca77 mna skor zaujima ako to vyzera na druhom kole pohovoru kedze som sa stretla len s prvym kolom, zaujimaju ma tie modelove situacie a ako prebieha celkovo druhe kolo pohovoru

fokuska
24. jan 2020

@alena68 Ale nerozumies, ze neprebieha rovnako? Mozu ti tu napisat 100 pribehov a ty to budes uplne inak.
To nikde nie je urcene. Moja kolegyna v rovnakej firme na rovnaku poziciu mala uplne ine druhe kolo pohovoru ako ja...

eliska13
24. jan 2020

@alena68 na to sa nedá pripraviť buď sama sebou.Mozno sa Ta spýtajú ako by si riešila nejaký problém, personálny výpadok niekto ochorie, výtržnosti, zvýšenie atraktivity pre zákazníkov, na akých by ste sa orientovali ...

eliska13
24. jan 2020

@alena68 modelové situácie budú sa hrať na zákazníka nespokojneho, reklamáciu...

martina8888
24. jan 2020

@alena68 minca77 ti to napísala úplne jasne. Co chceš viac vedieť? Môžu sa ta pýtať aj na prísť a riešenie problémov so zamestnancami.. To fakt záleží od jednotlivých šéfov, či robia pohovory, čo považujú u nich za kľúčové. A hlavne si nastuduj niečo o tom penzióne, čo poskytuje, koľko má izieb.. Určite sa to nepýtaj na pohovore, to je vždy najhoršie, čo môžeš urobiť. A pokiaľ si nikdy nepracovala v službách, tak na druhé kolo radšej ani nechoď, strata času.

mimca77
28. jan 2020

@alena68 ja fakt neviem, aku konkretnejsiu odpoved cakas, na to predsa nie je manual. Napisala som ti priklady otazok, ine dievcata uviedli priklady modelovych situacii, zvysok nemame predsa ako uhadnut. Zalezi od cloveka, co ten pohovor s tebou bude robit, aku ma poziciu, co ho bude zaujimat, aky je to clovek, a kludne aj od toho, ako sa vyspi. A samozrejme od tvojich skusenosti a od toho, co by od teba na tej pozicii cakali. Radsej si fakt zisti o penzione co najviac a premysli si, ako by si riesila dane situacie, a nestresuj sa zbytocne niecim, na co ti nikto neodpovie.