icon

Ako prekonať pocit neschopnosti v práci?

1. feb 2024

Ahojte, mam uz skoro rok pracu a nie som v nej dobra. Snazim sa ako viem, ale chybaju mi skusenosti. Praca mi vcelku vyhovuje, aj mam vcelku bavi, len je toho dost vela. Musim povedat ze mi aj zrusili hned skusobnu, ale skor preto lebo sa bali ze odidem (3 zamestnankyne sa tu vystriedali vo velmi kratkon case) nie preto ze by boli podla mna extra spokojni..Som z maleho mesta a nie je su tu skoro ziadne ponuky prace ze by som menila, aj mam male dieta takze dochadzanie nehrozi a tiez som rozvedena takze starostlivist o dieta je hlavne na mne..len sa citim trapne lebo mam pocit ze si v duchu o mne hovoria ze co za nemehlo je to tam ze vedia ze by tam mal byt niekto lepsi ale zobrali co prislo (mna).. snazit sa snazim, aj sa vzdelavam ale jednak casu je malo (robin aj trochu nadcasy)..na druhej strane robi aj dievca pre vsetkp co si zas neviem predstavit ze clovek s niekolkorocnou praxou v obore robil.. co by ste mi radili v takomto pripade?

janababana
1. feb 2024

dunning-krugerov efekt - cim viac vies tym viac si myslis, ze malo vies ☺️ odporucim ti len jedno - nepodcenuj sa a uznaj si, ze nemusis vediet vsetko. Mas ciel - mat pracu, ktora uzivi teba a dieta, z prace ta nevyhadzuju, nikto ti nic nevycita, cize je to len tvoj pocit. A keby aj nebol - keby ti niekto vycital, ze cosi nevies, tak sa opytaj ci ti vie poradit ako sa to “doucit”. Ale robit dievca pre vsetko je narocne - skor su tam radi, ze to robis 🍀

katkaseiner
1. feb 2024

@janababana krásne napisane

madeincssr
1. feb 2024

Vsetko casom zvladnes, ked sa budes snazit. Trosku si ver, nepodcenuj sa, "ucenej z nebe nespad". 🍀

koniarova
1. feb 2024

Vyššie už napísali prakticky všetko. Aká je tvoja pracovná pozícia?

euka210
1. feb 2024

Presne ako Ti napisali...je to tvoj pocit, ale snazis sa, nikto sa Ti nevyhraza vypovedou, praca ti vyhovuje...tak len klud, ucime sa cely zivot

autor
1. feb 2024

@koniarova marketingovy manager..v minulosti som vsak robila B2C a teraz B2B a je to take odbornejsie..ja mam len z prace dost uzkosti ze nie son dost dobra..a teda samozrejme bojim sa aj vypovede..

janababana
1. feb 2024

Tu si si sama odpovedala. Z b2c si presla na b2b co je rozhodne narocnejsie, si marketingova manazerka co je klobuk dole, este k tomu zvladas starostlivost o dieta. Hlavne zisti, ako vies udrzovat psychohygienu a ako dokazes udrzat uzkost a strach na uzde - to uz na kazdeho plati nieco ine, u mna plati dokladna analyza, kludne si aj na papier napisem, prepocitam v exceli, bavim sa o tom s ludmi (s takymi, ktori su konstruktivni) a tak. Strach je velmi zly spolocnik, nesmie sa mu povolit uzda (velmi dobre to poznam)

autor
1. feb 2024

@janababana dakujem za pekne a povzbudive slova 🙂 asi si to musim v hlave upratat!