icon

Ako riešiť škodu za rozbité poháre v práci?

pavlina258922
Včera o 20:37

Ahojte, stala sa mi taká nepríjemná vec a to že sa mi dneska podarilo rozbiť v práci 4 poháre na drinky, smaozrejme neúmyselne a obávam sa trošku reakcie vedúcich, som tam len ako brigádnik za barom a neviem úplne ako sa takáto situácia rieši, preto by som sa chcela opýtať ak máte niekto nejakú skúsenosť prípadne radu pretože som z toho dosť na nervy🙏🏻🙏🏻

anonym_13657d
Včera o 20:43

Máš v zmluve uvedenú hmotnú zodpovednosť? 🤔 resp prečítaj si svoju pracovnu zmluvu, čo tam máš uvedené. Pripadne ak máš pripoistenie nejaké na takúto prácu.

chrobak7
Včera o 20:43

4 poháre? V gastre sa rozbitý sklenený a porcelánový riad zvyčajne odpisuje. Najmä, pokiaľ to nie je nejaké brutálne množstvo - že by si rozbila kartón pohárov (50 kusov). 4 poháre sa rozbijú bežne za 2-3 dni. Pochybujem, že by ti to dali k náhrade. A ak aj, tak to bude nejakých 10 - 20 €, to ťa nezruinuje.

A vedúcich sa nemusíš báť, kvôli tomu ti ani nevynadajú, ani ťa nevyhodia.

pavlina258922
autor
Včera o 20:50

Mám len veľmi stručnú dohodu o brigádnickej práci a tam sa nič takéto nepíše, ďakujem pekne za odpovede, nejako ma to zobralo pretože som si myslela že mi to celkom aj ide a toto bolo dosť nepríjemné, tak snáď to bude v poriadku.

milan2711
Odpoveď bola odstránená
milan2711
Odpoveď bola odstránená
pavlina258922
autor
Včera o 21:01
@milan2711
Odpoveď bola zmazaná

@milan2711 ja v to dúfam, však ako stať sa to môže každému tak hádam to nebude mať nejaký dopad

milan2711
Odpoveď bola odstránená
anonym_d69a33
Včera o 21:46

@pavlina258922
Poháre to je spotrebná vec a nie,majiteľ ti nemôže za to nič strhnúť. 👍

euka210
Včera o 22:25

@pavlina258922 "bezne" sa rozbil pohar vo vycape, tanier...obcas aj s jedlom pri kolizii...u nas sa to vobec neriesilo.

anonym_bf8802
Včera o 22:40
@milan2711
Odpoveď bola zmazaná

@milan2711 chlapče.. ty si normálne jak osa v zadku

milan2711
Odpoveď bola odstránená
anonym_83664e
Dnes o 04:29

Keby sme mali davat personalu preplacat rozbite pohare, taniere, salky, tak by sa nedoplatili. Uz sa stalo, ze aj 50 naraz rozbili. Stava sa. Nepotesi, ale kym ich sami nehodia od nervov o zem, tak sa odpise a ide sa dalej.

simca06022011
Dnes o 04:50

Bezna vec... v zariadeniach to maju rozne sposoby, videlamsom ze si zbierali neico ako fond na riad napr. Ale.vacsinou to nik neriesi a s brigadnikmi uz vobec. Nervy mat nemusis.

eva_eva
Dnes o 04:59

@pavlina258922 keď som brigadovala ako čašnička, tak nikdy neriešili rozbité poháre, to sa jednoducho v gastre stáva

ivicatolic
Dnes o 06:09

@pavlina258922 veď povedz , čo sa stalo a poriešia.... hlavne to povedať a zobrať za to zodpovednosť

lenka_da
Dnes o 06:13

@pavlina258922 Ako už písali niektoré vyššie, poháre sa odpisujú. Navyše, v zákone je presne stanovené, za čo zamestnanec môže mať hmotnú zodpovednosť a poháre tam rozhodne nepatria 😉

zeldia
Dnes o 06:21
@pavlina258922

@milan2711 ja v to dúfam, však ako stať sa to môže každému tak hádam to nebude mať nejaký dopad

@pavlina258922 nie že môže sa stat každému, ale doslova každému sa stane😉 úplne normalna bežná situácia, môžeš nahlásiť nemusíš nahlásiť jednoducho sa s tým počíta. Naozaj sa nestresuj, to sú lacne pohare. Pivovary casto dajú pivové pohare grátis k objednávke sudov atd.

sisska96
Dnes o 06:54

V najhoršom prípade ti odráta z platu

anonym_76dae4
Dnes o 06:58

Ty asi nemas, ake doma nemáte poistku na dom, byt? Tam by mali byť poistenetaketo udalosti.

majkamajusqa
Dnes o 07:42

Klud, stať sa môže hocikomu. Robím v gastre a ešte nikto nikdy nedal zamestnancovi preplatiť poháre. Oni to maju poistené. Keby si videla koľko tanierov sa rozbije v kuchyni 🙈 keby ti to Davi zaplatit, tak to len vypoveda o ,,korektnosti,, zamestnavatela.

chrobak7
Dnes o 07:42
@anonym_76dae4

Ty asi nemas, ake doma nemáte poistku na dom, byt? Tam by mali byť poistenetaketo udalosti.

@anonym_76dae4 Poistenie domácnosti sa nevzťahuje na poistenie škody, čo urobí majiteľ bytu v práci.

saxana000
Dnes o 08:37

Niektori ozaj lakomi zamestnavatelia ti daju v paske kolonku pausalne rozbitne 10-15e mesacne aby mali osetrene roztlkanie poharov a tanierov brigadnikmi. ti normalnejsi sa ta akurat spytaju ci si sa neporezala sklo sa pozameta a ide sa normalne dalej..

anonym_76dae4
Dnes o 08:57
@chrobak7

@anonym_76dae4 Poistenie domácnosti sa nevzťahuje na poistenie škody, čo urobí majiteľ bytu v práci.

@chrobak7 no nie som si istá, to je pravda, ale napr.ak niečo rozbijes nedopatrením pri nákupe v obchode...nie je to to isté?