icon

Ako sa počíta priemer na dovolenku?

12. okt 2025

Ahojte kočky, z čoho sa mi počíta dovolenka? Myslím priemer. Základ, odmeny a napr príplatky víkendové tie nie? Ď.

balerina2025
•
12. okt 2025

myslim zesa priemeruju posledne 3 platy. z toho je priemer na dovolenku. ja som mala vzdy vyssi logicky po odmenach

anonym_28b761
•
12. okt 2025

@anonym_autor priemer za predchádzajúci štvrťrok. Teda napr. dovolenka čerpana v október, november, december bude použitý priemer z mesiacov júl, august, september. Počítajú sa tam aj odmeny, príplatky … takže priemer na dovolenku môže kolísať hlavne ak sa vyplácajú nejaké odmeny len príležitostne.

autor
•
12. okt 2025
@anonym_28b761

@anonym_autor priemer za predchádzajúci štvrťrok. Teda napr. dovolenka čerpana v október, november, december bude použitý priemer z mesiacov júl, august, september. Počítajú sa tam aj odmeny, príplatky … takže priemer na dovolenku môže kolísať hlavne ak sa vyplácajú nejaké odmeny len príležitostne.

Čiže aj víkendové príplatky idú do toho priemeru? Všetko okrem príspevku na jedlo?
@anonym_28b761

anonym_28b761
•
12. okt 2025

Áno, príplatky za soboty, nedele aj sviatky.

anonym_f26079
•
12. okt 2025
@anonym_autor

Čiže aj víkendové príplatky idú do toho priemeru? Všetko okrem príspevku na jedlo?
@anonym_28b761

@anonym_autor vsetko, priplatky aj odmena za nadcasy, ti zvysuju dovolenkovy priemer

autor
•
12. okt 2025
@anonym_f26079

@anonym_autor vsetko, priplatky aj odmena za nadcasy, ti zvysuju dovolenkovy priemer

@anonym_f26079 a takisto sa to počíta aj pri paragrafe? Čiže všetko okrem príspevku na jedlo ide do priemeru? Akoby hrubá mzda?

anonym_f26079
•
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_f26079 a takisto sa to počíta aj pri paragrafe? Čiže všetko okrem príspevku na jedlo ide do priemeru? Akoby hrubá mzda?

@anonym_autor to neviem, myslim ze paragraf tak nie je hodnoteny, netusim. tam mas skor priemernu mzdu co mat uvedene v pracovnej zmluve

vladuska20
•
12. okt 2025

Ano aj pecko je ako dovolenka,a ten priemer musis mat aj na paske,prve 3m ju mas nizsiu ako hodinovku az po 3m ide priemer hore

autor
•
12. okt 2025
@vladuska20

Ano aj pecko je ako dovolenka,a ten priemer musis mat aj na paske,prve 3m ju mas nizsiu ako hodinovku az po 3m ide priemer hore

@vladuska20 čiže ak napr som odrobili 3 mesiace a v 4 mám péčko tak už sa mi ráta normálne? Či tá nižšia?

vladuska20
•
12. okt 2025
@anonym_autor

@vladuska20 čiže ak napr som odrobili 3 mesiace a v 4 mám péčko tak už sa mi ráta normálne? Či tá nižšia?

@anonym_autor uz je to v 4m,uz by sa to malo ratat uz z noveho priemeru