Ako sa ženy cítia, keď ich živí len muž?
a nič nerobia rozumej Nezamestnane !
Koľko vás je? ako ste sa v zili s pocitom, že Vas živí len muž?
Nemáte výčitky svedomia, ci strach o dôchodok?
@anonym_autor 🤣🤣 a zase, here we go !!!
Napisu na ludialudom a postavia sa s transparentom pred socialnu poistovnu a budu kricat, ze aj ti co neplatili, chcu brat dochodky. Ale v mladosti sa budu smiat pracujucim "debilom", ako si to dobre zariadili, ze lezia mlade a zdrave doma.
Otazka je, ci bude mat socialna poistovna o 20-20 rokov este peniaze na vychcanych lenivych darmozracov a neodkaze ich na dochodky ich exmanzelov.
Ja som doma na rodičáku a nechystám sa ísť nazad do práce. Nedôverujem školskému systému a budem moje deti vdelávať doma (+samozrejme robiť veci čo doma treba, odviezť dieťa do ZUŠky a podobne). Potom sa možno/asi vrátim do práce. Uvidím podľa toho, čo bude naša rodina potrebovať.
Nezdá sa mi to hanba, ani nemám nervy o peniaze. Kto sa bojí, mal lepšie vyberať manžela.
kamoška bola doma - ale - ona síce nebola zamestnaná, ale robila doma, robila šoférku, animátorku, záhradničila, všetko ona vybavovala ... on nepohol prstom doma ...
@biba_18 presne ta neviditelna praca;)uprimne mi je vzdy luto ked su tak osocovane, ludia si neuvedomuju, ze v rodine pokial nechcu mat deti s nanny, tak dvaja proste vrcholovu karieru neurobia…a aj praca doma je praca, plus nam vychovavaju zvacsa danovych poplatnikov;))
kamoška bola doma - ale - ona síce nebola zamestnaná, ale robila doma, robila šoférku, animátorku, záhradničila, všetko ona vybavovala ... on nepohol prstom doma ...
@biba_18 chapem, mala toho dost
mame v rodine taku, ma kol 55r, vycitky nema, a nema ani ten vnutorny chtic nieco so sebou robit, zvykla si, deti uz dospele, muz pracuje ako moze, aktivny dost, len ona taky domased. gro jej dna je ist do obchodu a porobit domacnost/navarit; o dochodok sa nezaujima, vraj nejak je nejak bude.
@biba_18 presne ta neviditelna praca;)uprimne mi je vzdy luto ked su tak osocovane, ludia si neuvedomuju, ze v rodine pokial nechcu mat deti s nanny, tak dvaja proste vrcholovu karieru neurobia…a aj praca doma je praca, plus nam vychovavaju zvacsa danovych poplatnikov;))
@anonym_0bec9a pozor, chapem ze zena ktora ma deti asi ma toho ovela viac nez si myslime. Ziadnu konkretnu specifickaciu neuvadzam
mame v rodine taku, ma kol 55r, vycitky nema, a nema ani ten vnutorny chtic nieco so sebou robit, zvykla si, deti uz dospele, muz pracuje ako moze, aktivny dost, len ona taky domased. gro jej dna je ist do obchodu a porobit domacnost/navarit; o dochodok sa nezaujima, vraj nejak je nejak bude.
@cyberk ale tak par rokov sa starala kym deti male, len ja nechapem ako to dokazu zeny dlhodobo.
Ja som doma na rodičáku a nechystám sa ísť nazad do práce. Nedôverujem školskému systému a budem moje deti vdelávať doma (+samozrejme robiť veci čo doma treba, odviezť dieťa do ZUŠky a podobne). Potom sa možno/asi vrátim do práce. Uvidím podľa toho, čo bude naša rodina potrebovať.
Nezdá sa mi to hanba, ani nemám nervy o peniaze. Kto sa bojí, mal lepšie vyberať manžela.
@mauduska myslis , ze je rozumne ze deti sa budu vzdelavat doma?
Napisu na ludialudom a postavia sa s transparentom pred socialnu poistovnu a budu kricat, ze aj ti co neplatili, chcu brat dochodky. Ale v mladosti sa budu smiat pracujucim "debilom", ako si to dobre zariadili, ze lezia mlade a zdrave doma.
Otazka je, ci bude mat socialna poistovna o 20-20 rokov este peniaze na vychcanych lenivych darmozracov a neodkaze ich na dochodky ich exmanzelov.
@anonym_4f0e8b peniaze nebude mat, to znamena, ze mame vsetci robit na cierno?
@anonym_autor za mňa pod úroveň.Lenive-neschopne ženy.
@anonym_autor nuž môžeme sa na to pozrieť aj z druhej strany, nemá ich muž výčitky, že sa doma stará žena o všetko a on ani nevie ako vyzerá ich lekárka alebo učiteľka, nevie kedy idú k zubárovi,...? Ak nie, tak nemusí mať výčitky ani žena v domácnosti.
@anonym_autor ak je schopná napísať, ze si muža vyberala podla toho aka výplata mu pipne, tak nie, rozumne to urcite nie je
@anonym_autor 🤣🤣 a zase, here we go !!!
@anonym_364e83 preco? Ak ta tema nebavi , here we go
@mauduska premyslala som nad tymto., na druhu stranu sa bojim ze ked take dieta vypustis spod ochrannej sukne, bude velmi zle. :( Pretoze svet je horsi
@anonym_autor za mňa pod úroveň.Lenive-neschopne ženy.
@anonym_88804c zavisi. Nemusi to tak byt ale ano, tie co nemaju ziadne vycitky asi lenive su.
@anonym_autor ak je schopná napísať, ze si muža vyberala podla toho aka výplata mu pipne, tak nie, rozumne to urcite nie je
@anonym_4283ab toto som kde napísala prosím? 😂 v čase keď sme sa brali, som ja zarábala viac ako on. Ide o charakter, pre pána jána…
@anonym_4f0e8b peniaze nebude mat, to znamena, ze mame vsetci robit na cierno?
@anonym_autor Dostanu iba ti, co si platili a aj ti dostanu menej, ako si zaplatili. Ano. Kto ma rozum, tak si zoptimalizuje odvody, aby platil tak co najmenej, tak akurat a neplatil vsetky lenive vsi, co v mladosti ruka hore a nestaraju sa, co budu jest v starobe. Ako keby zajtra nebolo.
Moja sestra je tiež doma asi 13-14 rokov, má 10 ročnú dcéru, v januári nastúpila do práce, vydržala 3 týždne, hľadá si prácu, ale žiadna jej nevyhovuje, Pochybujem, že ju s takým životopisom niekam zoberu. Ale vôbec ju netrápi, že muž ju živí.
@anonym_4283ab toto som kde napísala prosím? 😂 v čase keď sme sa brali, som ja zarábala viac ako on. Ide o charakter, pre pána jána…
@mauduska ak chceš deti učiť doma, skus si prečítať po sebe co píšeš.
Keby milenka... ale taky infarktik okolo 50ky a pohreb a doma este pubertiaci ci studujuce deti a mamicka, co nikdy nepracovala... cely zivot uplne v prdeli pre vsetkych, lebo sme chceli mat pohodlicko... stavat len na jednom prijme (aj keby bol boh vie ako skvely) je velmi rizikove... Ked ma zena malicke deti, je to ine. Ale ked su deti cely den v skole, su pre mna tieto veci uz len lenivost... oboch, ja viem, ze to vela muzom vyhovuje, ze doma nemusia absolutne nic...
@anonym_autor ja si myslím, že kto che pre svoje deti to najlepšie a má na to finančné prostriedky a samozrejme patričné vzdelanie, by mal deti vzdelávať doma. Nevidím jeden dôvod na to, aby som dala dieťa do školy, v ktorej ak bude nadpriemerné, bude pol dňa čakať na pomalších, al bude priemerné, bude nonstop makať a na odpoveď na otázku bude čakať 5-10 minút (lebo aj iní majú otázky) a ak bude podpriemerné, bude s vyplazeným jazykom v polovici a zvyšok na doma. Doma vzdelávané deti majú odpoveď na otázky hneď, majú primeranú záťaž, pauzy keď to telesne potrebujú, slobodu pohybu, slobodu cikania, mnoho voľnej hry, chodia na exkurzie, do divadiel, do knižníc, atď. Neverím tomu, že v štátnej škole by mohlo byť mojmu dieťaťu tak dobre, ako doma, a súkromnú platiť nebudem - to mi zhltne celý plat. Domáce vzdelávanie je veľmi stigmatizované, ale zbytočne. Mne je úprimne ľúto detí, ktoré v školskom zariadení trávia viac času, ako s rodinou. Toto pre moje deti nechcem.
Preco by zenu co je doma musel automaticky zivit muz? Co ak ma take majetky a pasivne prijmy, o ktorych sa tebe len sniva a proste nemusi chodit do prace…aj take su. A uprimne, tiez s muzom pracujeme na tom, aby sme raz ani jeden nemuseli pracovat (nemyslim na dochodku). Kto si ako zariadi, tak ma 🤷♀️
Ja som ostala po rodičáku doma , do práce možno pojdem o 1-2 roky
muž ma teda neživý , mám investičný byt a občasnú brigádu
našetrenú celkom slušnú sumu keby niečo
ženy čo sú doma a nemajú ,, plán ,, čo ked pride rozchod a nemyslia do budúcna nechápem a ani nechcem o nich uvažovať
No hlavny problem niektorych ako pri (ne)planovani dochodku, aj hladani partnerov je ten, ze si vsetky myslia, ze ak v 20 tke mali 5 napadnikov, ktori su dychtivi ich zivit, ze to tak bude uz navzdy. Ked bude stara, aj napadnici a sponzori sa stratia. Hlavne od nemakacenka zeny.
@mauduska ak chceš deti učiť doma, skus si prečítať po sebe co píšeš.
@anonym_4283ab vďaka. Prečítala som si to niekoľkokrát a súhlasím so sebou. Nervy o peniaze nemám, lebo môj manžel je charakterný človek. Takže nerátam s rozvodom, so samoživiteľstvom alebo s tým, že na dôchodku nič nebudem mať - mám vlastné investovanie na dôchodok, na ktoré mi on z výplaty posiela penize. Kto zle vyberal, teraz sa môže báť, lebo “čo ak”. Ja nepremýšľam nad “čo ak”, lebo tomu mužovi absolútne dôverujem.
@anonym_autor ja si myslím, že kto che pre svoje deti to najlepšie a má na to finančné prostriedky a samozrejme patričné vzdelanie, by mal deti vzdelávať doma. Nevidím jeden dôvod na to, aby som dala dieťa do školy, v ktorej ak bude nadpriemerné, bude pol dňa čakať na pomalších, al bude priemerné, bude nonstop makať a na odpoveď na otázku bude čakať 5-10 minút (lebo aj iní majú otázky) a ak bude podpriemerné, bude s vyplazeným jazykom v polovici a zvyšok na doma. Doma vzdelávané deti majú odpoveď na otázky hneď, majú primeranú záťaž, pauzy keď to telesne potrebujú, slobodu pohybu, slobodu cikania, mnoho voľnej hry, chodia na exkurzie, do divadiel, do knižníc, atď. Neverím tomu, že v štátnej škole by mohlo byť mojmu dieťaťu tak dobre, ako doma, a súkromnú platiť nebudem - to mi zhltne celý plat. Domáce vzdelávanie je veľmi stigmatizované, ale zbytočne. Mne je úprimne ľúto detí, ktoré v školskom zariadení trávia viac času, ako s rodinou. Toto pre moje deti nechcem.
@mauduska mam prostriedky aj patricne vzdelanie a chcem pre deti to najlepsie, preto ani na sekundu neuvazujem nad tym vzdelavat ich doma…🙂
@mauduska Neverim, ze nejaka zena v domacnosti je spickovy expert na slovensky jazyk, matematiku, fyziku, chemiu, biologiu,... Skor tie deti nebudu schopne znalostami uz nikdy dobehnut deti, co navstevuju normalnu skolu a prepadnu na strednej a toboz sa nedostanu na vysoku.
O mňa sa stará viac mužov 😁 dokonca jeden z nich mi platí sociálne poistenie, druhý mi dáva peniaze na byt a tretí na stravu...plus výživné na dieťa 😁 milujem tento život...
@mauduska domace vzdelavanie treba chciet a vediet. Ja hovorim sama za seba, ze uz ucit sa s nimi hodinu-dve denne mi vypina mozgove bunky a mam chut ich poslat niekam, ano mam pubertiakov. Ale uz na zakladnej skole to oduvanie, pretacanie oci a mne sa nechce, ja ako mama nemam kapacity toto riesit, nech sa s nimi natahuje niekto iny... a ano mam presne tie priemerne a strasne lenive deti, to je fakt 😅 Prepisovat diktaty kazdy den, cvicit gramatiku, vypisovat cvicenia, pocitat, ja som leniva ako dospely jedinec takto zabijat cas cele mesiace v roku... Lebo domace vzdelavanie nemozes odflakat, na preskusania treba chodit...
@mauduska ty naozaj ovladas dokonale vsetky oblasti ktore sa deti v skole ucia? Kazdy jeden predmet? Si tak vzdelana ze budes vediet okamzite odpovedat na otazku aby tvoje dieta nahodou nemuselo cakat na odpoved kym ty budes googlit?
Ver mi, ze aj deti co chodia do skoly navstevuju aj muzea aj galeria aj divadla….
Deti navyse potrebuju kolektiv, potrebuju socializaciu. A nie len maminku cely zivot.