icon

Ako sa ženy cítia, keď ich živí len muž?

7. apr 2026

a nič nerobia rozumej Nezamestnane !

Koľko vás je? ako ste sa v zili s pocitom, že Vas živí len muž?

Nemáte výčitky svedomia, ci strach o dôchodok?

Strana
z9
anonym_abd45b
9. apr 2026
@anonym_a70ee3

@anonym_abd45b jasne, že zárobok by bol menší, ale mužov príjem vám stačí, ty nechceš prísť o dobrú prácu, chceš mať viac času pre seba, z toho som vychádzala. Nemusis mať 1/2, stačí 3/4 alebo 7/8, aby si mala viac voľna. Sú viaceré možnosti.

@anonym_a70ee3 ano,len denne prejdem cca 80km a objem práce sa mi nezmeni,kedze to,co robim,robim sama pre celé SK.
To je nadlho.Pomoct si samozrejme viem, no nemam na to "gule".
Muž nas zivi a vobec mi to nie je blbé,mali sme v tom jasno od začiatku.
Ja nerozumiem toto útočenie vo fóre,ze ci niekto sa nehanbí,ze ho muz živí....ja v tom nevidím na hanbenie nic.Kazdy prispieva nejakým dielom ci práce ci financií.Na tom vobec nezalezi🙂

anonym_a70ee3
9. apr 2026
@anonym_abd45b

@anonym_a70ee3 ano,len denne prejdem cca 80km a objem práce sa mi nezmeni,kedze to,co robim,robim sama pre celé SK.
To je nadlho.Pomoct si samozrejme viem, no nemam na to "gule".
Muž nas zivi a vobec mi to nie je blbé,mali sme v tom jasno od začiatku.
Ja nerozumiem toto útočenie vo fóre,ze ci niekto sa nehanbí,ze ho muz živí....ja v tom nevidím na hanbenie nic.Kazdy prispieva nejakým dielom ci práce ci financií.Na tom vobec nezalezi🙂

@anonym_abd45b keď to obom vyhovuje, kde je problém? 🤷‍♀️ Iné je, ak sa len žene nechce naspäť do prace a automaticky očakáva, že muž sa postará o financie, on s tým nesúhlasí, no ona sa na neho ešte hnevá,…
Úprimne, koľko z nás by nepracovalo, ak by nemuselo alebo minimálne vidí zmysel v niečom inom než v terajšej práci?

Inak, ved ty si rozumieš najlepšie. Lenže život máme iba jeden, neurobiť niečo iba zo strachu nie je pre mňa. Čo najhoršie ti hrozí? Niekedy za pokus človek nič nedá a aspoň dostane priestor hľadať iné možnosti, pokial ta jedna nevyjde. Ak si však spokojná (i keď malokedy je to ideál), to je najdôležitejšie.

anonym_abd45b
9. apr 2026
@anonym_a70ee3

@anonym_abd45b keď to obom vyhovuje, kde je problém? 🤷‍♀️ Iné je, ak sa len žene nechce naspäť do prace a automaticky očakáva, že muž sa postará o financie, on s tým nesúhlasí, no ona sa na neho ešte hnevá,…
Úprimne, koľko z nás by nepracovalo, ak by nemuselo alebo minimálne vidí zmysel v niečom inom než v terajšej práci?

Inak, ved ty si rozumieš najlepšie. Lenže život máme iba jeden, neurobiť niečo iba zo strachu nie je pre mňa. Čo najhoršie ti hrozí? Niekedy za pokus človek nič nedá a aspoň dostane priestor hľadať iné možnosti, pokial ta jedna nevyjde. Ak si však spokojná (i keď malokedy je to ideál), to je najdôležitejšie.

@anonym_a70ee3 presne tak🙂
Ja túžim užívať si zivot a praca mi do toho nepasuje,ale zasa peniaze su na užívanie potrebne-zacarovany kruh😁

mauduska
9. apr 2026
@anonym_a70ee3

@mauduska ja ti doprajem, mne je to úplne jedno, tiež by som radšej učila deti doma alebo mala aspoň prácu na HO. Mierila som na tvoje vyjadrovanie voči ostatným ženám. Každý ma situáciu, akú ma a z toho vychádza. Nebudem sa za to vyvysovat ani ponižovať. Keby si takého muža nemala, co by si robila?

@anonym_a70ee3 ja som nešťastne zvolila slová ohľadom financií, ale to, čo som chcela povedať bolo niečo celkom iné. To je nevýhoda písanej nepriamej komunikácie.. nedorozumia a domýšľanie si, čo typm druhá strana myslela.
Nemám v najmenšom záujme urážať iné ženy alebo sa nad ne vyvyšovať, Boh ma od toho ochraňuj. Nešťatne som zvolila slová, bola som príliš stručná. Opäť raz sa ospravedlňujem. Prajem ti pekný večer 🙂

zelenykvet
10. apr 2026

Necitala som diskusiu. No moj nazor je ten, ze do tebou definovanej skupiny radim dobrovolne nezamestnane zeny bez deti, zavesene na muzovi. Tie, ktore su v domacnosti s rodinou, t.j. detmi a staraju sa, to je uplne v poriadku. Manzel ma zasa svoju zamestnanie mimo domu a takto je to v poriadku, je to model, ktory im vyhovuje a model ktory je v prospech spolocnost, najma ak je tam via deti ako standardne dve.

Strana
z9