icon

Ako správne ukončiť brigádu?

stazi28
Včera o 12:27

Ahojte.Chcem ukončiť brigádu, kvôli nástupu do druhej Voľala som tam telefón zdvihli ale prepojili ma k nejakej pani z pokladni.Potom som písala sms-ku ani to.Bola som tam osobne nič (nikto neotvoril dvere)Už takto ťahám 2 týždeň a nič .Mám napísať list a podať to cez poštu.Ďakujem za rady.

anonym_cb86f0
Včera o 12:28

Ano, taketo veci sa riesia standardne pisomne. Mozes to oznamit najprv telefonicky ale potom aj dolozit pisomne.

melanta
Včera o 12:44

Brigádu či dohodu? Ak nie si denný študent, tak dohodu, nie brigádu. Výpoveď sa dáva výlučne písomne, výpovedná lehota je 15 dní a plynie odo dňa, kedy bola doručená.

anonym_fe10dd
Včera o 12:44

@stazi28 Pošli emailom a potom poštou doporučene, najlepšie aj s doručenkou

si_monka21
Včera o 12:53

Jasné, zavolaj alebo napíš mail. Toto sa dá vždy normálne dohodnúť a oni ti povedia, čo a ako.

melanta
Včera o 12:59

Keďže sa tu objavili rady ako poslať výpoveď mailom, tak ešte raz zvýrazním, že zo zákona je výpoveď platná vtedy, ak je doručená písomne. Nie mailom, nie oznámená telefonicky. Ak aj pošleš mail, po právnej stránke nastane doručenie až po doručení písomnej výpovede. Čiže ak mail napíšeš dnes, či dnes to oznámiš telefonicky, ale písomne výpoveď doručíš až 1.6., tak sa bude výpoveď za doručenú považovať až 1.6. a odvtedy začne plynúť výpovedná doba.