icon

Ako to robia ľudia, že chodia do práce až o 10:00?

Včera o 16:24

Ahojte, nie tak zriedka tu čítam, ako ľudia chodia do práce o 10.00, popri práci si idú zacvičiť, na nákup, s deťmi apd. Povedzte mi ľudia, ako to robíte. ja som senior manažér pre CZ/SK/HU. Som na pozícii, kde riadim ľudí remotne, ale aj v office na SVK. Áno, určitú flexibilitu mám, že zbehnem ráno k lekárovi, a prídem neskôr, že som dlhšie na obede a odídem o tretej, keď musím. Ale štandardne som v práci medzi 8.00-8.30 /a je to jedno, či som z domu alebo z officu/. Pracujem na korporátnej pozícii, kde mám cally aj ráno o 8.30 hod a aj večer o 16.30 keď treba. Okrem toho manažujem ľudí a som tu pre nich. Ja stále hovorím, že manažér má isť príkladom, čiže nie som ten typ, čo sa objaví od 11.00 do 14.00. Tak na akých pozíciách robíte, že chodíte počas dňa cvičiť a začínate si od 10.00? Inak naše služobné auto má GPS, čiže nie je to úplne tak, že si odídem a prídem kedy zachcem. A hlavne mám úlohy, tasky, meetingy a cally.

anonym_5da19a
Včera o 17:53
@ivik4

@anonym_5da19a ale na komentar od inej zeny ktora Ti to vysvetlila tiez uz nereagujes ze ? Predychaj to anonym 🤪, sekla si sa lebo nevies,dosla rec

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😉😉😉😉😉😉

@ivik4 tebe dochadza, ked pridavas smajlikov 😉 Nereagujem, lebo ma pravdu, ale ty si svojim komentarom o znamom stredoskolskom ucitelovi iba potvrdila, ze zuskarov ani ucitelov v jazykovkach si nemala na mysli a o to tu ide. Ze na zakladnej alebo strednej skole sa nechodi do roboty na desiatu a ak ano, tak je to posledna lastovicka v skolstve.

ivik4
Včera o 17:55
@anonym_5da19a

@ivik4 tebe dochadza, ked pridavas smajlikov 😉 Nereagujem, lebo ma pravdu, ale ty si svojim komentarom o znamom stredoskolskom ucitelovi iba potvrdila, ze zuskarov ani ucitelov v jazykovkach si nemala na mysli a o to tu ide. Ze na zakladnej alebo strednej skole sa nechodi do roboty na desiatu a ak ano, tak je to posledna lastovicka v skolstve.

@anonym_5da19a prosim Ta uz predychaj ze nejaky pre Teba neznamy ucitel na strednej skole dostal rozvrh v ktorom jeden den v tyzdni chodi do skoly ovela neskor. Bodka
Serie Ta to jak keby neviem o co slo 🖐

anonym_8f6215
Včera o 18:00

Ja robím obchodnú manažérku. Som pani svojho času. Mám KPI, ktoré musím splniť a je jedno, či začnem o 7, o 10, pracujem mozgom a to je náročnejšie, než keď som kedysi robila manuálne. Som aj leader na pozícii, takže mám pod sebou pár ľudí, ale nestojí ma to čas od rána do večera. Zarábam nadpriemerne, lebo som sa vypracovala na senior manažérsku pozíciu. A ako sa mi to podarilo? Išla som si za svojím, popri deťoch, makala som a vedenie vo mne našlo dôveru, silného lídra. Mám čas na seba, deti, nieje to ideál, keďže som samoživiteľka, ale paradoxne aj keď mám denne toho fakt veľa, viem byť pani svojho času, takže win win🙂

anonym_26af86
Včera o 18:07
@anonym_autor

@anonym_26af86 vo finale ano, kedze ich zamestnavam niekolko, tak viem o ratoch na BE aj na FE aj fullstack dev. Cize, tak trochu si vymyslas. To mi bolo hned jasne.

@anonym_autor O rate-och nebola nijaka rec, tak neviem na co narazas. Ani neviem v com by som by som si mala akoze vymyslat 😀
Myslis, ze kazdy dev zacina o 9tej rano standupom lebo u vas sa tak zacina? Pohybujem sa medzi nimi a poviem ti, ze vacsina z mojich kamosov o 9tej este nepracuje. Pytas sa aku mam konkretnu poziciu, nechcem to tu pisat, tak uz si hned vymyslam, ok 😀

anonym_5da19a
Včera o 18:10
@ivik4

@anonym_5da19a prosim Ta uz predychaj ze nejaky pre Teba neznamy ucitel na strednej skole dostal rozvrh v ktorom jeden den v tyzdni chodi do skoly ovela neskor. Bodka
Serie Ta to jak keby neviem o co slo 🖐

@ivik4 evidentne vobec nechapes preco som ti napisala, ze siris bludy, takze ako pises: bodka 😉 zbytocne dalsie komentare.

autor
Včera o 18:13
@anonym_26af86

@anonym_autor O rate-och nebola nijaka rec, tak neviem na co narazas. Ani neviem v com by som by som si mala akoze vymyslat 😀
Myslis, ze kazdy dev zacina o 9tej rano standupom lebo u vas sa tak zacina? Pohybujem sa medzi nimi a poviem ti, ze vacsina z mojich kamosov o 9tej este nepracuje. Pytas sa aku mam konkretnu poziciu, nechcem to tu pisat, tak uz si hned vymyslam, ok 😀

@anonym_26af86 ty nie si freelancer developer. Mozno nieco testujes, zrejme si manualny tester poťažmo automatizovaný. Ale developer nie si dievca. Neklam samu seba. Ze sa ucis kodit popri skusenejsich kolegoch neznamena, že si developer. Choď si zaplávať a vývoj SW nechaj na odborníkov.

anonym_26af86
Včera o 18:15
@anonym_autor

@anonym_26af86 ty nie si freelancer developer. Mozno nieco testujes, zrejme si manualny tester poťažmo automatizovaný. Ale developer nie si dievca. Neklam samu seba. Ze sa ucis kodit popri skusenejsich kolegoch neznamena, že si developer. Choď si zaplávať a vývoj SW nechaj na odborníkov.

@anonym_autor Dobre. Nie som, lebo tebe sa to nezda 💁‍♀️

ivik4
Včera o 18:16
@anonym_5da19a

@ivik4 evidentne vobec nechapes preco som ti napisala, ze siris bludy, takze ako pises: bodka 😉 zbytocne dalsie komentare.

@anonym_5da19a musela by som byt sakra vypatlana aby som nepochopila preco si vtierava a ides sa natahovat. Ano, bezne ucitelia na ZŠ ci SŠ zacinaju vzdy pracovat od rana. ALE vzdy sa najde nejaka vynimka a autora zaujimalo pri akej praci ludia dokazu ist pocas doobedia kam chcu. Tak som o tej vynimke napisala ja a vlastne ked sa pozries,nielen ja ale viacere sme spomenuli aj ucitelov, tak asi nieco na tom aj bude pravdy . Nemusis vediet vsetko, uz teda vies. ( ani ja vsetko neviem) .Nie vzdy a nie kazdy ma jednoducho ten rozvrh rovnaky. Ci sa Tebe moj koment paci alebo nie ked davas detinske smajliky, to je uz druha vec. Čus

anonym_d29321
Včera o 18:25
@ivik4

Aj ucitelka moze zacinat kludne o 10tej niektory den.
A SZČO moze robit len na objednavky 🙃. Inak neviem o aky koment sa jedna, skoda 😀😀

@ivik4 ale ak ucitelka zacina o 10.00 v praci musi byt tak ci tak na 8.00,keby niekto vypadol. ( Aspon v nasej)

anonym_35afee
Včera o 18:29

Ja tak pracujem tiež, že si viem ísť ráno zacvičiť/zabehať. Rovnako tak to má aj kamoška - ani jedna nie sme žena podnikateľa. Normálne to niektoré práce umožňujú. Ja mám mimo hovorov s klientmi (ktoré si aj tak menežujem ja) úplne flexibilnú prácu. 🙏 Robím v marketingu.

ivik4
Včera o 18:30
@anonym_d29321

@ivik4 ale ak ucitelka zacina o 10.00 v praci musi byt tak ci tak na 8.00,keby niekto vypadol. ( Aspon v nasej)

@anonym_d29321 jasne chapem isto to maju niektore skoly aj tak zavedene . Ja pisem o 1 ucitelke na 1 skole a 1 dni v tyzdni 😃. Viem ze v ten den chodi pravidelne rano pred vyuckom cvicit takze skoro rano do skoly nejde.
Neriesim zvysok

anonym_825233
Včera o 18:34
@anonym_autor

@anonym_autor Toto bol prispevok hodny veduceho pracovnika. Zakomplexovaneho bez autority.

anonym_26af86
Včera o 18:45
@anonym_825233

@anonym_autor Toto bol prispevok hodny veduceho pracovnika. Zakomplexovaneho bez autority.

@anonym_825233 Dakujem 🌹

anonym_20427f
Včera o 18:56

@anonym_autor to naozaj môže mať jeden manager takýto hlúpy pohľad?Môj muž robí pre developera začína na 10, ja som obchodacka pre farma firmu pobeham lekárov, lekárne ako chcem kedy chcem, keď nechcem dnes pobeham zajtra začínam okolo 10-11, lebo lekárov nevyrusujem ráno su dni kedy pracujem 3-4 h nepipam sa v korporáte moja práca musí byť spravená a nikto ma nekontroluje.Vsetko čo potrebujem pre mňa kaderníčku, vybaviť veci, nákup robím ráno.V okolo väčšina ľudí začína 09-10 sestra vychovávatelka chodí na 11:30, kamarátka realitacka doobeda druhá chodí na obhliadky poobede a večer, ďalšia v sociálnej poisťovni chodí na 06 a doma je o 14.tam sa pracuje 7,5 h pospi si po práci, navarí a ide pre deti.Dalsia má svoj e-shop pracuje z domu, ďalšia mobilná pedikerka.V mojím okolí nikto nezačína ráno skoro.Dalsia robí kurzy AJ v súkromných škôlkach obeha si svoje škôlky a skoro ráno a poobede je doma.Ja neviem nad čím sa tak cudujes?Keď pracuješ v korporáte a máš meetingy, cally samozrejme, že máš iný režim dňa preto som z korporatu odišla po 2 r

anonym_f851c5
Včera o 19:00
@brrunetkaa

Ja mám flexibilnú pracovnú dobu a musím byt dostupná od 9-14:00. Čiže môžem začať o šiestej ale kľudne až o tej deviatej. Robím s liekmi (nie lekáreň)

@brrunetkaa my to máme v praci uplne rovnako, akurát v lete musím byť v praci medzi 9,00 a 13,00. Pracujem vo verejnoprávnej institucii.

anonym_bced9c
Včera o 19:12

Ja som ucitelka a mame pevnu prac dobu od 7 do 15stej pracu na doma tym padom uz nemame, zname ucitelky na inych skolach musia byt na pracovisku 15 min pred zaciatkom prvej hodiny, nevadi ak zacina ucit tretou hodinou musi tam byt rano. Polovicny uvazok moze chodit 15 min pred hodinou ktorou zacina cize napr na tretiu

anonym_f240b5
Včera o 19:23

my mame gym v tej budove ako pracujem a bezne si odbehnem na cvicenie s trenerom (samozrejme nemozem mat dolezity meeting) dam si to kludne aj do kalendara je to prevencia aby som zvladala pracu, muz to ma rovnako
niekedy idem rano jiekedy cez obed ako sa podari

anonym_2ef365
Včera o 19:28

@anonym_autor majum poobedne smeny?

anonym_a5bd2d
Včera o 19:35
@anonym_autor

@anonym_autor ty si inak v pohode? Preco by nemohla byt developer? U nas vo firme fungujeme vsetci developeri rovnako ci je to frontend alebo backend, junior alebo senior (aj ked naozajstnych juniorov uz dlhsie nemame kedze sme relativne maly team). Pracovna pozicia alebo seniorita absolutne o nicom nevypoveda ked sa bavime o pracovnych podmienkach. Tie su napriklad u nas rovnake pre vsetkych.

anonym_958b6e
Včera o 19:36

Ja mám prácu kde môžem takto fungovať. Mám HO, 6 hodinovú pracovný dobu a pohyblivý pracovný čas. Jasne mám občas online poradu, schôdzky ale viac menej si zvyšok určím sama.

autor
Včera o 19:43
@anonym_a5bd2d

@anonym_autor ty si inak v pohode? Preco by nemohla byt developer? U nas vo firme fungujeme vsetci developeri rovnako ci je to frontend alebo backend, junior alebo senior (aj ked naozajstnych juniorov uz dlhsie nemame kedze sme relativne maly team). Pracovna pozicia alebo seniorita absolutne o nicom nevypoveda ked sa bavime o pracovnych podmienkach. Tie su napriklad u nas rovnake pre vsetkych.

@anonym_a5bd2d nie je developer, to je všetko. Juniorov ani my nemáme, aktuálne púšťame aj takýchto freelancerov, čo sú k dispo 4h v core hours. Ona nie je dev, to ani náhodou. Ale nebudem to rozvádzať, prečo si to myslím 🙂.

anonym_c35f99
Včera o 19:53
@anonym_26af86

@biba_18 Programujem 😀
@anonym_autor Freelancer

@anonym_26af86 moj miz tiez programuje, ale on zacina rano o 6:30 🫣, ale dobre tak, lebo poobede konci o 16 a stiha potom s detmi na kruzky alebo porobit daco soma alebo cez leto okolo domu, v zahrade. Ja idem s detmi do skolky, vratim sa, robim ranajky a kavu. Skusal aj neskor zacat, ale to potom je blazinec poobede. Ked je clovek bezdetny alebo uz ma velke deti, tak je to super moct zacat podla potreby a moznosti. Potom ma este meetingy, niekedy rano o 8, aj poobede. Maju kolegov z Indie, aj USA, to sa nejak casovo musia prisposobovat.

anonym_0db3a2
Včera o 20:23

@anonym_autor zamestnaj sa vo francuzskej firme a budes mat aj ty tak 🙂 🙂

deedol
Včera o 21:40

U nas v skole, kde som ucila, sme mali v kolektivke vyjednane, ze nepriama cinnost moze byt doma a teda sa chodilo pred tou hodinou, ktoru som ucila, cize pokojne aj o 11, ak som mala v ten den taky rozvrh.
Inak ma niekto link na temu, ktora vyvolala tuto temu?

anonym_006e99
Dnes o 00:42
@anonym_0db3a2

@anonym_autor zamestnaj sa vo francuzskej firme a budes mat aj ty tak 🙂 🙂

@anonym_0db3a2
Mas pravdu nas syn robil vo francuzkom korporate a radsej po dvoch rokoch odisiel lebo kazdy druhy den riesili niekolko hodin svetovu politiku na Champ Elysee
s ich dennymi stravenkami resto 25;€ .a nechcel sa stat alkoholikom.

anonym_98a213
Dnes o 07:33
@deedol

U nas v skole, kde som ucila, sme mali v kolektivke vyjednane, ze nepriama cinnost moze byt doma a teda sa chodilo pred tou hodinou, ktoru som ucila, cize pokojne aj o 11, ak som mala v ten den taky rozvrh.
Inak ma niekto link na temu, ktora vyvolala tuto temu?

@deedol najdi si temu- ake mate rano beauty ritualy?
stacilo mi prejst tie temy z toho dna a hned som pochopila, kde sa takato informacia moze asi nachadzat

dadis
Dnes o 07:35
@anonym_autor

@anonym_26af86 ja mám freelancerov programátorov. Ale prvé standupy máme ráno o 9.00, kde sa pripájajú.

@anonym_autor My mame len jeden meeting o 9:00 a to od zaciatku reklamujeme, ze je prilis skoro, vacsinou vzdy niekto meska. Inak bezne kolegovia chodia do prace medzi 9-10. Premavka v Bratislave je rano strasna. Ja chodim na 9, ale mam blizko ofis, mne staci odchadzat z domu o 8:50. 2dni v tyzdni mame HO.

anonym_98a213
Dnes o 07:40

a k autorke - uz davno tu nebola takato nizka tema

na to aku mas poziciu, co vsetko vies, riadis, ovladas - skratka vsetko 🙂 ako sa nam tu snazis tak uboho dokazat a pritom uplne zbytocne zhadzovat ostatnych za potlesku nejakych podobne nastavenych jedincov - tak mi pride, ze si niekde vnutri nespokojna a nestastna, to je na zamyslenie
mozes s tym nieco skusit urobit, bude ti lepsie

kalifka
Dnes o 07:51

@anonym_autor ja mám napríklad pohyblivú dobu, môžem prísť do práce kedy chcem a aj odísť kedy chcem. Len musím mať dodržaný pracovný fond na daný mesiac.

anonym_d5f519
Dnes o 09:17

IT