Ako úspešne podať výpoveď dohodou po rodičovskej dovolenke?
Hlavne ženy po skončení RD,ktoré ste dávali výpoveď dohodou,súhlasili zamestnavatelia?Alebo ak nie tak prečo?Tiež plánujem dať výpoveď dohodou a zaujíma ma že aké by mal mať zamestnávateľ dôvody mi ju nedať....nie je to jedno z jeho stránky?Ak nerátam 2 mesačnú výpovednú na ktorú by som aj tak nenastúpila keďže by som v tom prípade dávala výpoveď ešte pocas RD.
Vypoved dohodou neexistuje. Naozaj to treba kazdy den niekomu vysvetlovat? Bud das vypoved, alebo ukoncite PP dohodou. Sprav ako ti radi zmrzlinka a nemusis riesit ci bude zamestnavatel suhlasit alebo nie.
no dohodu ak bude dlhšia ako 2mesiace ti podpíše, teda ak v nej nie je odstupné....tebe ale zrejme ide o maximálnu podporu, tak tam už nemusí súhlasiť s preplatením dovolenky....pre zamestnávateľa je dôležité čo je v dohode uvedené, nie samotná dohoda
Vypoved dohodou neexistuje.
Sprav, co ti radi vyssie. Dva mesiace pred skoncenim rd. A pp bude ukonceny. Vypoved je jednostranny pravny akt. Staci, aby si mala doklad, ze to prevzali. Prejdu dva mesiace vypovednej doby a pp po jej uplynutí skoncí.
Ked si teda myslís, že ukoncenie pp obojstrannou dohodou k urcitemu datumu by ti nepodpisali.
Prepáčte za zlú formuláciu...ukončenie pracovneho pomeru dohodou....tak ako bolo spomenuté vyššie ide mi o maximálnu podporu takže problém môže byť ešte aj v tom že mi nebude chcieť dať dovolenku a zvyšok preplatiť?
@taynee chcem ísť na podporu preto rozmýšľam že či môže mať nejaké dôvody nesúhlasiť s ukončením s dohodou alebo s tou dovolenkou
Ja som tiez vyuzila maximálnu podporu a nebol žiadny problém. Ja som komunikovala len na personálnou- s tou, co ma na starosti prijímanie nových ľudí a výpovede atď a ona vedela presne o co ide a vyhovela mi ☺️
@kvadrinkaaa prosím ťa a ako presne si to spravila?Malý má 3 roky 16.3....aky dátum treba dať do výpovede?,Plus kedy ten jeden deň dovolenky?Ďakujem ti veľmi pekne za info
Ak si tam robila aspoň rok tak výpovedná doba je 2 mesiace.
Ak zamestnávateľovi doručíš výpoveď v decembri , výpovedná lehota plynie január-február a končíš 29.2.2024.
Ak zamestnávateľovi doručíš výpoveď v januári, výpovedná lehota plynie február-marec a končíš k 31.3.2024.
Ak by pristal na dohodu o ukončení PP, tak si dátum ukončenia môžete dať akýkoľvek.
Chceš dohodu a chceš vyčerpať deň dovolenky kvôli maximálnej podpore. Dvihni mobil, zavolaj, povedz čo chceš a či je to možné. Ak bude, pošli im alebo ešte lepšie dones osobne v januári žiadosť o ukončenie dohodou k 17.3. s tým, že 17.3. žiadaš deň dovolenky a týmto dňom tvoj pracovný pomer končí. Žiadne neosobné posielanie dohody, volať a dohodnúť sa.
Ak má syn 3 roky 16.3.24, v ten deň si ešte na RD. Keďže 17.3.je nedeľa, žiadaj ukončenie dohodou k 18.3. a čerpanie dovolenky v tento deň. Zvyšok dovolenky ti preplatia.Daj písomne žiadosť tak, aby si najneskôr v januári mala podpísanú dohodu. Inak podaj normálnu výpoveď s dvojmesačnou vyp. dobou.
Mimochodom tiež si myslím že budú súhlasiť, lebo ak chce zamestnanec aj tak odísť, načo si s ním budú zbytočné starosti?Keby máš odpracovať čo len 1 deň, musia ti preplatiť zdrav. prehliadku, pracovné pomôcky/oblečenie, školenie BOZP...pre zamestnávatela to skrátka nie je efektívne. Ak by teda náhodou nesúhlasil, skús túto taktiku, že "tak ty teda na nejaký ten týždeň reálne nastúpiš..."
Volala som do práce a súhlasia s dohodou ale nechápu načo si chcem brat ten deň dovolenky,že mi ju preplatia...asi sa s tým ešte nestretli🙈ako im to vysvetliť?

Daj dva mesiace pred koncom RD vypoved a proste uz do prace nenastupis a mozes nastupit do novej prace a nemusis uz riesit tohto zamestnavatela a s nim sa natahovat.