Ako vyrátať materskú v tomto prípade?
Ahojte, potrebujem poradiť, sestra ma 29 r.,vo svojej práci je zamestnaná už cez 5 r. na vedúcej funkcií. Zarobí tak 1000€ v čistom. Lenže, od polky novembra je PN a teraz už od 1.3 mala nastúpiť do práce ale zistila, že je tehotná a ostáva na rizikovom, čiže PN pokračuje. Ako si ma vyratat materskú, z toho príjmu co jej chodí zo sociálky? Lebo však príde mi to nefer, že cez 5 rokov robi bez akého koľvek vymeskania, stane sa úraz, musí byť doma, do toho toto tehotenstvo (co sa samozrejme veľmi tešíme) a teda bude mať mensiu materskú kvôli blbemu úrazu a za to ze je riziková. Ďakujem za rady 🙂
@veronikaszabova doplnili sa tam počas môjho písania tak som si to hneď nevšimla....
@hettinka áno bude, o prvé dieťatko prišla, vo vysokom týždni, je na vedúcej funkcií, ale v obchode kde sa dvyhaju ťažké veci a podobne.. Taktiež je to stres viesť toľkých ľudí.. Doktorka jej odporučila byť doma a byť viac sledovaná a ma aj nejaké ženské problémy takže tak, jasne ze by bola rada, keby si to mohla v kľude odrobiť, nieje ten typ co chce byť doma.. Práveže je dosť akčná, už teraz rozmýšľa že ako si vyplní čas 🙂 ale ja sa jej nečudujem, po tom čím si prešla.. Asi tak.