icon

Ako začať salón v malom meste?

24. jan 2024

Je mojim snom mat svoj salónik ale nebyvam vo veľkom meste a všetkého je už veľa. Snáď každá druha baba tu niečo robí či nechty, mihalnice, vlasy atd buď v salóne alebo doma. Staršie ženy ktoré to robia dlho ale stále pribúdajú aj nové mladšie a mám pocit že každá ma zákaznícky.

Na jednu stranu ma to podporuje v tom že keď niektorá začala a ma to komu robiť tak rovnako to budem mat aj ja.
Na druhu stranu si poviem ze doteraz som nezacala, už roky čo po tom túžim som mohla mat nadskok a nie takto keď stále pribudnú noví tak sa to neoplatí.

Nechcem veľmi konkretizovať o čo ide a predostrieť tu cely môj plán pochopiteľne, ale sú to len takéto bežne veci vyššie popísané čiže by som rozhodne nebola jediná. Ďalej sa trochu bojim toho že ja veľa kamarátiek a známych žien nemám, bývala som vždy utiahnutejsia čiže nie veľmi obľúbená v kolektíve žeby som dnes mala plno známosti tak či je vôbec možné začať ako taká nepoznana osoba😃pravdaže pozná ma tu veľa žien to áno som výraznejší typ ale keďže som plochejšia možno aj pôsobim odmerane bojim sa že uvidia že som niečo taketo začala robiť a budú sa mi vysmievať alebo ma nejak potápať keď každý ma svoje zákaznícky. Či si nejaká konkurencia nepovie že táto čo chce 😃 alebo ako to povedať

Ja som aj dosť kreatívna mám veľa nápadov a keď sama ako zákaznícka chodím po takýchto veciach aj som čo to poobzerala čo by som ja robila inak a tak. A keďže nemám známosti musela by som staviť najmä na socialne siete a reklamu to je mi jasne
No neviem sa odhodlať k prvému kroku práve kvôli tým vyššie spomenutým veciam či nebudem ja jediná ktorá si nenájde zákazníkov keď su už všetci niekde zaradení

dettilv
24. jan 2024

Ver že keď budeš šikovná a tvoja práca je top tak nebudeš mať núdzu o zakaznikov

anjelicek26
24. jan 2024

Tak bud do toho pojdete dve - nejaku peknu tvaricku na reklamu, socialne siete, kontakty a ty napad a prevedenie, moze tiez fungovat... budete mat dobry image a aj dobru kvalitu... alebo sa prestahujes inam.

autor
24. jan 2024

@dettilv áno sú možno takí ktorí sú zvedaví a idu vyskúšať niečo nové ale väčšina je možno verná tým kam chodia tak netuším koľko je takých čo by došli ku mne

autor
24. jan 2024

@anjelicek26 sťahovanie nehrozí .. sle vyskúšať asi treba všetko hlavne kým nie sú ešte deti a veľa možnosti

luccija
24. jan 2024

Každý nejako začínal.Hlavne nie veľký priestor kde ťa zvalcuje nájomné.Sprav si finančný plán koľko bude stáť vybavenie, nájomné, odvody a koľko cca budeš mať zákazníčok, aby si to uplatila.Ak máš rezervu na začiatok vyskúšala by som to
Vzdelanie máš?či budeš prenajímať kreslo iným?
Stále sú nové zakaznicky

autor
24. jan 2024

@luccija chcela by som z domu aspoň na začiatok, mám tu možnosť. Aj ja chodievam ku ženám čo robia takto z domu niektoré to majú ako bočný príjem niektoré plny. Kalkulujem pravdaže a preto som sa ešte ku Tomu ani nemala lebo chcem najskôr mat vsetlo poporiadku ( aj spomínanú rezervu ) a musím si urobiť kurzy. Nepojde o niečo velkolepe ale aj tak neviem ako to funguje či môžem to vykonavat s kurzom alebo čo ešte ku Tomu treba

autor
24. jan 2024

@luccija napríklad taká maderoterapia sa veľmi rozšírila a príde mi že ju robí už ozaj každá a ku každej niekto chodí 😃a väčšinou ju robia doma čiže asi aj načierno, salón majú len niektoré. Ja by som si pravdaže zriadila živnosť a odvádzala len neviem či napr pri takejto veci stačí mat kurz alebo je to niečim podmienené ( vzdelanie, nejaké skúšky atd)

lenicka298
24. jan 2024

Neboj sa, a choď do toho ! Pokiaľ to neskúsiš, nikdy nezistiš, či to pôjde alebo nie. Musíš myslieť pozitívne, a rozmýšľať, prečo prídu práve k tebe, a nie prečo neprídu. Sprav si finančný plán, koľko budeš na začiatok potrebovať vybavenia, a začni s reklamou. Pokiaľ budeš dobra v tom čo robíš, tak klientov budeš mať. Ja som sa 7 rokov odhodlavala osamostatniť sa. Som účtovníčka. Neverila som si, a tiež som sa bála presne ako ty. 😀 Keď si teraz predstavím, koľkých klientov som odmietla popri práci, tak si poviem, že som bola riadne hlúpa. Teraz uz 2 roky makám sama na seba, a som spokojná. ..

yonce
24. jan 2024

@dettilv suhlasim s tebou plus si vymysli nejaku fajn reklamu pre tvoj salon a zakaznici pridu aj sami ked budu sluzby kvalitne a klientky stastne, sice je konkurencia velka a to sa medzi zakaznickami rychlo rozsiri kto kde ake sluzby poskytuje a ked sa o tvojom salone budu rozsirovat same dobre spravy tak to pojde lavou zadnou.

autor
24. jan 2024

@yonce je aj dosť problém že nemám ani vzdelanie v tomto smere a teda neviem či je vhodnejšie začať to robiť naozaj z domu ( vyhnúť sa nájmu vyskúšať či vôbec bude klientela) a obísť toto alebo hneď ako sa patrí všetky formality s tým spojené pretože salón nemôže mat každý kto nespĺňa nejaké podmienky

surama
24. jan 2024

Byvam vo velkom meste a neviem sa dostat na nechty. Co ti poviem 😃 Kazda nechtarka, ktorej som pisala ma plno a nove klientky neberie. Pytala som sa na FB, tu na MK a ziadna nove neberie. Bola som v jednej administrativnej budove, kde je asi 5 nechtarok, vsetkym som pisala a ziadna nove klientky neberie 🙈 Je toto normalne? 😃 Takze ak chces ist tymto smerom, tak si myslim, ze este tam je priestor 😃 Dalej napr. pristrojova lymfodrenaz. Objednam sa a dalsi termin mi da o tyzden, dva tyzdne, lebo ma plno. Tak som prestala chodit, lebo to nema zmysel takto malo. Mam tu skveleho masera, ale cakam mesiac za terminom aj ked je to akutne...proste plne terminy. Vyplyva mi z toho, ze ak bydes dobra, tak si klientelu najdes 🙂 A potom budes ty kazdemu pisat, ze neberies nove klientky 😃

autor
24. jan 2024

@surama škoda že si z opačného konca už by som ta prijala 😂ale nie, nechty to nebudú a dosť ľudí mi hovorí že keď som ku tomu nemala nikdy vzťah ako to môžem chcieť robiť lenže niektoré veci ani nemáme príležitosť robit( okej nechty mihalnice si môžeme skusat na sebe ale take čo sa týkajú hlavne tela zistím až na kurze či mi to pôjde. Ja mám za sebou výšku celkom iné smery a niečo takéto som nikdy nerobila, len sa o to zaujimala ale prax nemám žiadnu. Pravdaže na začiatku dám nejaké zľavy súťaže a podobne.
Len neviem teda akou cestou ísť či to môžem robiť najskôr z domu, urobiť si stránku na fb ig dať o sebe vedieť keď to nebude oficiálne

yonce
24. jan 2024

tak to som sa aj u mojich znamych s tym stretla ze zacali z domu vybudovali si klientelu a lepsie sa tak zacina potom budovat nieco velke ako je salon tak to skus takto a uvidis za to nic nedas a popri tom aj nejake kurzy a tak to by bolo fajn 🙂

autor
24. jan 2024

@yonce Len sa hlavne bojim aby ma niekto nenahlásil trebárs nejaká konkurencia či niekto je to vec čo sa neutaji keďže budem musieť dávať o sebe vedieť . Síce iným to funguje aj roky. Toto Ma najviac brzdi

surama
24. jan 2024

Vacsina ludi zacne na svoj sukromny profil pridavat fotky/videa toho, co robia, a tak sa o nich ludia dozvedia a bud sa stale propaguju len na tomto svojom profile, lebo klientov maju dost alebo si potom zalozia osobitnu stranku a tu zdielaju na svojom profile, aby tam tych ludi presunuli. Neviem presne o co ide, ale na zaciatok by som len skusila postnut par fotiek/videii a cakala, ake budu ohlasy...nesla by som do toho hned, ze zainvestujem a uvidim. A napr. na IG pridavaj hlavne vela storiek. 🙂

dettilv
24. jan 2024

PracovAla som vo firme kde sme predavali profi veci kozmetickam a ver že sme mali babu ktorá mala salón na dedine kde není ani obchod a zarobila oveľa viac ako druhá v ba. Treba dávať svoju prácu na soc.siete a ľudia sa vrátia keď budú spokojní. Možno práve preto chcú vyskúšať niekoho ineho pretože už nie sú spokojní tam kde chodili. Ale samozrejme sa treba stále zdokonaľovať.

luccija
24. jan 2024

Aj ja som chodila u nás v dedine na nechty, vlasy na "čierno" jedna to potom zoficialnila a druhá má svoju prácu plus po nej robí vlasy je vyucená kaderníčka.Ta druhá robí nechty, mihalnice najprv mala svoju prácu a potom, keď mala klientelu odišla má to v jednej z izieb v bungalove všetko oficiálne spravila si kurzy....
Na čierno pri dnešnej závisti by som to nerobila a už vôbec nie si robila reklamu.Ved nájomné platiť nebudeš tak tie odvody si zaplatíš aj tak prvý rok platíš nízke.Ak to chces mať doma v dome?treba ten priestor vynat z obytnej plochy, nahlásiť prevádzku normálne klasický postup neviem či chcela robiť madero či treba sprchu, wc zvlast...to Ti všetko povedia na živnostenskom odpisujú promptne aké vzdelanie a pod...maderoterapia je teraz žiadaná aj u nás aj tvar robi plus k tomu masáž rúk, nôh, ale nie klasický masér, na ruky parafinove zabaly rôzne ..

luccija
24. jan 2024

@dettilv áno, lebo ženy chcú len odbehnúť a nie cestovať tiež máme jednu čo má pedikuru v satelite a druhú pobočku v Ružinove a satelit jej ide oveľa lepsie

autor
24. jan 2024

@surama tej reklamy sa neobávam v tom celkom viem chodiť ale pravdaže najskôr to musím vykonavat lebo nemôžem robiť reklamu niečomu čo neexistuje ..čiže keď začnem doma alebo rovno salón pravdaže oboje by malo hlavne reklamu lebo okruh ľudí svojich nemám taký veľký aby mi oni rozniesli 😊ale verím že sa to dá a možno práve takto si aj nájdem nové kamarátky či zname

autor
24. jan 2024

@luccija načierno by som to nerobila kvôli odvodom ale skôr tie komplikacie s zym spojené ako píšeš čo všetko treba ku tomu mat
Takze keby mám postupovať podľa tohto musela by som automaticky ísť po salóne pretože bývam v byte a mám len jednu miestnosť voľnú na to kde by to v pohode mohlo byt ale oficiálne by to teda zrejme nešlo :( toto ma na tom najviac odrádza či vôbec budem vedieť ako postupovať ako to porobiť
No uvidí sa prvoradé budú kurzy a dať dokopy nejaké peniaze

cookie29
24. jan 2024

pozri urob si zivnost a zacni z domu. Ziadne naklady. Na zaciatok mozes urobit par klientov zadarmo, alebo za symbolicku cenu. Ono to sice chvilku trva, ale najlepsia reklama je neplatena... ked spokojny klient da adresu inemu. Robim v praci, uplne iny odbor, ale nikdy sme reklamu nerobili. Nikdy. Ludia nas kontaktuju, lebo... videli niekde nasu pracu, odporucal nas znamy a podobne. Ak si dobra, sanca je. Poznam jednu zenu, byva na dedine. Je dobra vo svojom odbore. Klienti za nou chodia z okolitych miest. Ked som sa kedysi jednej kamosky pytala preco za nou chodi, tak povedala, lebo je dobra a oplati sa jej cestovat z mesta autobusom na dedinu.

luccija
24. jan 2024

Tak áno, keď to chces mať oficiálne a všetko čo treba musíš prejsť hygienou, živnostenskym...keď si to kamarátka vybavila v rodinnom dome na obecnom úrade jej poradili ako vyňať miestnosť, na hygiene povedali umývadlo, sprchu podľa toho čo potrebuješ...sprav si kurzy a uvidíš môžeš sa zatiaľ učiť načierno doma veľa žien tak robí nechty mihalnice a iné veci.Dalsia mala problém s miestnosťou tak robila mobilnú pedikuru chodila ku klientom domov