Ako zvládať 12-hodinové zmeny vo výrobe?
Ahojte ako zvladate 12tky vo vyrobe denne a nocne ?
Zajtra mam 12tku rannu,muz 12tku nocnu a mavame ju len v soboty a to 2 v mesiaci,takze u nas je to dlha sichta.Ine je ked clovek 12tky robi stale,aj telo aj mysel sa nauci,zvyknes si na to.Ale takto je to hrozne dlha sichta,aj ked mne aj ta rychlo leti,ked robim.Ked nerobim aj 8cka je ako 24hod.A je mi ozaj malo aj 20cigariet,kopec kav.
Muž robí takto .občas ma toho dosť ale nemá problém po 12 také ostať s deťmi keď sú choré , on má radšej 12 . Ako robit po týždni a hlavne ranné neznáša . ja by som nočnú nedala a fungovať ešte po nej
Ako kedy..záleží od roboty. Prvé dva ,tri roky ešte v pohode, neskôr už zničujúce...akosi sa to rokmi zbiera.
Nočné v pohode, dá sa zvyknúť .Najhoršie je keď robíš sama. Ale ak sa dá počúvať hudba,alebo rádio ,a s kym sa rozprávať ubehne rýchlo .Mne samotné nočné nevadili horšie potom doma..Ja som nikdy nevedela spať dobre a pred nočnou uz vôbec. A byť od rána do ďalšieho rána na nohách to už býval záhul. Ja som robila vyše 5 rokoch a vyše 4 .roky osmičky a 6 .nočných a už som to úplne vzdala. Nikdy viac! Od vtedy mám problem zo spánkom.
Robím ranná, nočná, dva dni voľna. 12 tky. Ja to znášam fajn, lebo nepotrebujem veľa spánku. Po nočnej spím tak 4 hodiny a fungujem do večera normálne. Pred rannou mi stačí 5 hodín.
@anonym_autor Každý je iný, ale každý čo sme spolu robili povedal, že za pásom ide čas veľmi pomaly...hlavne časom. Moj syn robil so mnou 4 roky a odišiel zo dňa na deň, že kkt robiť viac nebude a nočné uz vôbec nie.Zaucal sa už počas svojho voľna do novej ,ale neľutuje. Robí co ho baví a nie poskoka. Kto nezažil nepochopí automobilky.
Muž robí takto .občas ma toho dosť ale nemá problém po 12 také ostať s deťmi keď sú choré , on má radšej 12 . Ako robit po týždni a hlavne ranné neznáša . ja by som nočnú nedala a fungovať ešte po nej
@parvinka0001 My sme prešli na 8 -čky bez víkendov a všetci boli hotový dokonca veľa ľudí odišlo. Aj platovo tp bilp pd dosť menej aj vzdialenosť. Keďže väčšina smr dochádzali z ďalej. Jediná výhoda, že ten čas prešiel rýchlo a netrpeli tak nohy chrbát, ruky ..
Ale tie ranné ,poobedné boli hrozné cestovať 5 dni v týždni. To voľno po dvanástkach je super. Da sa vybaviť, len žiaľ nepretržitá prevádzka.
@anonym_autor Každý je iný, ale každý čo sme spolu robili povedal, že za pásom ide čas veľmi pomaly...hlavne časom. Moj syn robil so mnou 4 roky a odišiel zo dňa na deň, že kkt robiť viac nebude a nočné uz vôbec nie.Zaucal sa už počas svojho voľna do novej ,ale neľutuje. Robí co ho baví a nie poskoka. Kto nezažil nepochopí automobilky.
@anonym_5a7335 nikdy som za pasom nerobila,tiez len to,co vidime v tv automobilky.Ale vyroba bola skor na vykon,teda urobit si svoj vykon a ahoj,ale tiez slabo platene 850eur a pridat nechceli.
Robím ranná, nočná, dva dni voľna. 12 tky. Ja to znášam fajn, lebo nepotrebujem veľa spánku. Po nočnej spím tak 4 hodiny a fungujem do večera normálne. Pred rannou mi stačí 5 hodín.
@anonym_6fbd7c Ja som pred rannou spať nevedela
chodila po polnoci,ale vydržala vždy. Pred nočnou za 5.rokov som nespala ani raz, takže niekedy som čakala uz ráno. Ale zvládla,len po nočnej rozbitá úplne. Prvé roky som stihala aj sportovat popri rodine aj veľa výlety..neskôr už nie...Strašne som neznášala tú robotu, nočné..monotónna,ubíjajúca,j*bnutý ľudia...Len kvôli peniazom som bola ..
Aj keď my sme boli dobrý kolektív a dodnes sme v kontakte .Ale v závodoch sa majú dobre len taký čo sú mega šilkvný,skčný a vedia sa vtietať nadriadeným
To je moja 9.ročná skúsenosť
@anonym_5a7335 nikdy som za pasom nerobila,tiez len to,co vidime v tv automobilky.Ale vyroba bola skor na vykon,teda urobit si svoj vykon a ahoj,ale tiez slabo platene 850eur a pridat nechceli.
@anonym_c48fa9 Samozrejme len tie normy čo zvyšovali ..naháňali..nie raz sme sa nestihli ani na piť a veľakrát si nadrábať museli počas svojej prestávky aby sme lepšie stíhali.Čistá psychiatria.Merali nám časy..vždy hrozili,že kti nebude stíhať nepredĺžia zmluvy. Tam sa to točilo ako na bežiacom páse ľudia. Niektorí nevydržali a ušli v prvý deň, niekto po par tyzdnoch..Pamätám ,keď som bola chorá zápal priedušiek pohrudnice.Vyvolavali mi kedy sa vrátim ,že mi nepredĺžia zmluvu ..Bola som ešte cez agentúru. Išla som nedoliečená a mala som strašný kašeľ ešte a majster mi dával najťažšiu robotu. Keďže sme robili z horúcou parou začala sa mi púšťať krv z nosa a nikdy nezabudnem, ze3ma nemal kto vystriedať tak som kričala, že niekto nech ma,zastúpi a majster prišiel. A hovorí šťastie ,že di neodišla a nenechala pás a výsmešne nato, že to ke ešte dobre kým len z nosa, že môžem byť rada,že mi nepraskla cieva v hlave..takže aj také mám skúsenosti v závode 🤮🤮🤮
@anonym_c48fa9 Samozrejme len tie normy čo zvyšovali ..naháňali..nie raz sme sa nestihli ani na piť a veľakrát si nadrábať museli počas svojej prestávky aby sme lepšie stíhali.Čistá psychiatria.Merali nám časy..vždy hrozili,že kti nebude stíhať nepredĺžia zmluvy. Tam sa to točilo ako na bežiacom páse ľudia. Niektorí nevydržali a ušli v prvý deň, niekto po par tyzdnoch..Pamätám ,keď som bola chorá zápal priedušiek pohrudnice.Vyvolavali mi kedy sa vrátim ,že mi nepredĺžia zmluvu ..Bola som ešte cez agentúru. Išla som nedoliečená a mala som strašný kašeľ ešte a majster mi dával najťažšiu robotu. Keďže sme robili z horúcou parou začala sa mi púšťať krv z nosa a nikdy nezabudnem, ze3ma nemal kto vystriedať tak som kričala, že niekto nech ma,zastúpi a majster prišiel. A hovorí šťastie ,že di neodišla a nenechala pás a výsmešne nato, že to ke ešte dobre kým len z nosa, že môžem byť rada,že mi nepraskla cieva v hlave..takže aj také mám skúsenosti v závode 🤮🤮🤮
@anonym_5a7335 hrozne,hrozne,hrozne,ale uz tam nerobis,ze???Najhorsie je,ze Vas takto za ,,,gule,,,drzia,ze Vam nepredlzia zmluvy.Ach.
Samozrejme, že nie..to bolo v tých časoch keď fakt sme di nevedeli nájsť prácu u nás. A,zarábali predavačky 30-400 €
Zajtra mam 12tku rannu,muz 12tku nocnu a mavame ju len v soboty a to 2 v mesiaci,takze u nas je to dlha sichta.Ine je ked clovek 12tky robi stale,aj telo aj mysel sa nauci,zvyknes si na to.Ale takto je to hrozne dlha sichta,aj ked mne aj ta rychlo leti,ked robim.Ked nerobim aj 8cka je ako 24hod.A je mi ozaj malo aj 20cigariet,kopec kav.
@anonym_c48fa9 conti?😂
@anonym_c48fa9 conti?😂
@anonym_28948d vidim,ze aj ty skoro vstavas,tiez 12tka???
@anonym_28948d vidim,ze aj ty skoro vstavas,tiez 12tka???
@anonym_c48fa9 áno 🥲😂
@anonym_c48fa9 áno 🥲😂
@anonym_28948d tak ja uz som na kave,cige a za chvilu mozme ist na to,lebo cim skor clovek zacne,tym skor pojde domov.
@anonym_autor 10 rokov som pracovala aj v noci dvanástky.V prípade, že nemáš iné povinnosti, skús po nočnej ísť spať a dopraj si aspoň 8 hodín spánku V samotnej nočnej, aspoň ja som to tak mala, prišla okolo polnoci, až o jednej kríza.Po jej prekonaní to už do rána ubehlo.V noci pomôže káva,ci energy nápoj,ale s mierou.Este prospesnejsie je mať dobrý pitný režim.V čase pauzy by malo byť jedlo ľahké a neprejedat sa, lebo potom telo musí vynaložiť energiu na trávenie a menej energie mu ostane na to,aby sa udržalo bdele

Denne v pohode ale nočné nedávam 😴 permanentne nevyspata keďže viac ako 4 hodiny spať neviem ale to som ja keď vieš spať počas dňa normálne tak super,mne robota vyhovuje keďže dva dni robím a dva dni voľno a tak dokola mám čas aj na rodinu a seba ale teda niekedy mám toho dosť 🥴