icon

Ako zvládnuť prácu recepčnej a obsluhy baru?

Včera o 09:54

Dobry den, mam nastupit do prace, kde budem mat 2 pozicie naraz - recepcna a obsluha za barom. Na recepcii vraj netreba robit skoro nic, len kontrolovat rezervacie na tablete. Ja som si primarne hladala pracu ako recepcna, kedze tam mam dost skusenosti. Momentalne sa mi ale hlada tazko a sem ma vzali. Avsak ja som nikdy nerobila za barom, a vraj budem mat 3-hodinove skolenie na pracu s pakovym kavovarom. Dalej budem pripravovat matchu a podobne napoje, pripravovat chlebicky a bowly. Myslite, ze mi ozaj ako neskusenej staci jeden kratky kurz? Mam z toho stres, viem, ze pre niekoho je to primitivna praca, ale netreba predsa len nejake tie baristicke zrucnosti uz mat? Navyse budem byvat na zmene sama na prevadzke (nebude tam vraj az taky naval ludi). Isli by ste do toho? Predtym som robila recepcnu v hoteli, vo firme, tam som nosila kavicky, ale nepripravovala som ich s tym pakovym kavovarom. A myslite, ze je to ok, aby jedna baba robila 2 pozicie naraz? Dakujem za rady.

Strana
z2
motylik2559
•
Včera o 21:59
@anonym_aebbbe

@motylik2559 súhlasím s tebou. Ja som to ale nemyslela ako výčitku. Život v Blave je veľmi drahy. Za 1200 eur v hrubom v Blave nevyžije žiaľ. Len také jasle, keďže do štátnych sa málokoho dieťa dostane, tu vyjdú na 400 eur mesačne. Ak nie viac, toľko platil brat so švagrinou za synovca, čo sa narodil 2018. Potom to riešili kúpou domu v Rakúsku, byt v Blave prenajímajú, a na víkendy chodia na Bodiky, kde ešte majú chatu. Autorka, aj keď je sama, z tých peňazí bude musieť utiahnuť nájom, dopravu, stravu.

@anonym_aebbbe Len my nevieme ako zije autorka, ci ma alebo nema deti atd. A pre nas je nepodstatne to ako zije, ale co sa pytala. A ona sa nepytala ani na ten plat, ale skor ci zvladne tu pracu za barom s pakovym kavovarom. Ano 1200 na BA nie je sice vela, ale lepsie ako nemat pracu ziadnu. Zvlast, ak jej idu ucty. A ako som uz napisala, ze moze to mat ako prechodnu stanicu, a mozno ked ostane sa vo firme vysvihne k lepsiemu platu, aj tento zamestnavatel jej moze kludne po case zvysit alebo ponuknut aj inu poziciu. Netreba hned vsetko brat trebars podla seba a svojej rodiny a hned zaskatulkovat🙂

Strana
z2