Aký je zárobok opatrovateľky v Nemecku?
Ahoj, sú tu nejaké opatrovateľky, čo chodia na dvojtýždenné turnusy do Nemecka? Ako je to finančne, oplatí sa to?
@ewellina Čo poznám opatrovateľky tak na 2-týždňové turnusy chodili do Rakúska, do Nemecka na 4-týždňové a dlhšie.
@ewellina neviem ako, ale určite zmluva v Nemecku má hodnotu. Opatrovateľky v AT, na živnosť majú dôchodok, 😞po rokoch. Katastrofa. Ak chceš preč, tak by som šla jedine na zmluvu. Neviem ci aj Švajčiarsko sa dá na zmluvu....okrem Nemecka.
@tibor79 Na zmluvu v Nemecku vyjde aspoň aký-taký dôchodok?
Ale ona sa pýta na zárobok
Ale ona sa pýta na zárobok
@anonym_cc2649 Ak vie nemčinu, vie si pozrieť inzeráty v nemčine.
@jankadr Mňa nezaujímajú až tak inzeráty, ale skôr reálne skúsenosti slovenských opatrovateliek. Predovšetkým tých, ktoré robia na zmluvu
@ewellina ale veď každá môže mať na zmluvu iný plat. A je rozdiel ísť cez agentúru a zamestnať sa sama. Ak máš skúsenosť, vzdelanie, opatrovateľský kurz, vieš jazyk, nie je o čom. Zdravotné sestry v Rakúsku nosia na rukách, o prácu nie je núdza. Detto opatrovateľky v domovoch pre seniorov.
@ewellina ale veď každá môže mať na zmluvu iný plat. A je rozdiel ísť cez agentúru a zamestnať sa sama. Ak máš skúsenosť, vzdelanie, opatrovateľský kurz, vieš jazyk, nie je o čom. Zdravotné sestry v Rakúsku nosia na rukách, o prácu nie je núdza. Detto opatrovateľky v domovoch pre seniorov.
@jankadr To všetko, čo si písala, mi je jasné. Zaujímajú ma konkrétne skúsenosti.
Na zmluvu neviem. Moja mama chodi ma 28 dni. Robi na slovensku zivnost cez agenturu. Zarobok mamcca okolo 1600-1700 eur. A rodina preplati cestovne naklady. Stara sa o dedka. Este je celkom mobilny. Cize sa tam velmi ani nenarobi.
@jankadr To všetko, čo si písala, mi je jasné. Zaujímajú ma konkrétne skúsenosti.
@ewellina pozri,každá ich má iné.Co ti to pomôže?Moja známa dostala babku niekde v Rakúsku pomaly v horách,od civilizácie ďaleko.Cele noci jej vystrájali a v noci napr.sadili muškáty,lebo chcela.Dalsia sa starala o milú pani skoro v centre Viedne,takže super.Platy neviem,nikdy som sa nepytalaal,ale z inzerátov to musí byť jasné.A viem ešte o jednej,bola akokeby súčasťou rodiny,aj keď opatrovani zomreli,stále sa kontaktuje s deťmi.Ja osobne by som hľadala mesto,lebo Nemecko a Rakúsko má svoje zákutia,kde by som teda žiť nechcela
@ewellina priemerna mzda na zmluvu sa pohybuje vo Švajčiarsku na urovni 55k frankov rocne.
https://www.jobs.ch/de/lohn/?canton=ch&term=pfl...

@ewellina
https://alses.sk/sk/praca_pre_opatrovatelky_nem...