Aký môžem mať ročny príjem, aby sa zamestnavateľ vyhol odvodom?
Manžel ma chce zamestnať v textile ,ale som 2rok na RD .Plati za mňa odvody štát .Aku sumu môžem pri manželovy zarábať aby som sa nemusela odhlasyť s dôchodkoveho poistenia.Ďakujem
Ja pracujem od zaciatku, som na RD a beriem rodicovsky + plat cca 800brutto. Zamestnavatel plati odovdy vzdy, je jedno ci ich bude platit stat za teba na RD alebo nie, vzdy ta bude vykazovat vo vykazoch do SP aj ZP a odvody platit bude podla vysky tvojej mzdy. U manzela mozes pracovat aj bez zmluvy, kym je za teba platene dochodkove poistenie. mozete to nazvat vypomoc, ak mu to treba. Ale oficialne plat nebudes dostavat. Inak ak ta zamestna, odvody platit bude, ty nemozes byt nahlasena v SP ako zamestnanec a zaroven ako niekto za koho plati dochodkove poistenie stat.
z dochodkoveho sa musis odhlasit, aj keby si zarabala hoci len desat eur na dohodu. Neda sa tomu vyhnut...
obavam sa ze momentalne je system nastaveny tak, ze sa budes musiet odhlasit. Nepises ci to budes vykonavat na dohodu alebo na riadny PP, ale v principe sa z kazdeho prijmu teraz platia odvody, a nezalezi na tom kolko zaraba manzel.
stale vsak budes moct poberat rodicovsky prispevok.

No ja "zarábam" popri RD 50 euro mesačne a musela som sa odhlásiť. Takže teraz rozmýšľam, čo s tým, či sa na to nevykašlem, ale ta práca ma baví. (Raz za čas napíšem nejaký odborný text.)