icon

Bude umelá inteligencia zlepšovať pracovné podmienky?

14. apr 2026

Dobrý večer ,cim ďalej častejšie počúvam a čítam ako umelá inteligencia nahrádza ľudí a veľa ľudí prichádza o prácu.
Čo keď ja pracujem,kde mňa AL nedokáže nahradiť,môžeme čakať lepšie pracovné podmienky,lepšie ponuky a lepšie mzdy?lebo som si istý,že ľudia čo robili prácu,kde ich dokáže AL nahradiť by moju prácu nechceli a ani nevedeli vykonávať.🤔

anonym_babcc0
14. apr 2026

nie je to AL, je to AI = Artificial intelligence. i ako ihla 🙂

autor
14. apr 2026
@anonym_babcc0

nie je to AL, je to AI = Artificial intelligence. i ako ihla 🙂

@anonym_babcc0
Vidííííš a zas som múdrejší. A dokonca mi to ani tu nestihli opraviť. A mňa nedokáže AI nahradiť...🤣🤣🤣

anonym_babcc0
14. apr 2026

len pre zaujimavost, aku pracu vykonavas? nieco špecificke manualne?

anonym_a5f037
14. apr 2026

AI je zatial v plienkach... za cca 24 mesiacov (co to "pustili" medzi ludi) sa ukazuje, co vsetko dokaze (a co nedokaze ... zatial)... Ale velmi malo profesii bude v strednodobom horizonte neohrozenych si myslim... manualne prace duplovane... take videa s robotmi som videl, ze az.. a vsetko je len otazkou casu... teraz sa uz AI vyvija sama...

anonym_5ace88
14. apr 2026

@anonym_autor
V 19 storoci prisla priemyselna revolucia a teraz zacala AI
bude to zaujmave

anonym_b3c4c6
14. apr 2026

Vsak ani nevies, ako sa to pise a co to znamena. Ale mudrovat treba🙄

anonym_b4d4f0
14. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_babcc0
Vidííííš a zas som múdrejší. A dokonca mi to ani tu nestihli opraviť. A mňa nedokáže AI nahradiť...🤣🤣🤣

@anonym_autor https://www.quark.sk/aj-ai-sa-myli/

.... inak.... boze .....co je to AL???
chudaci
tvorcovia filmu Matrix vysvetlili co je a.i. v roku 1999, a ludia dnes su este stale mimo...???

tento tyzden mi tiez nejaky vypatlanec napisal ze nevie, co je to a.i., a potom cely prekvapeny "ai je chatgpt????"

Co takto najskor sa poriadne informovat a vzdelavat, a az potom vypisovat a riesit?

Mna viac trapi teraz, kolko samovrazd a vrazd este chatgpt a AI gemini sposobia, uz ich bolo dost. Zacni poriadne sledovat spravy.

anonym_b4d4f0
14. apr 2026
@anonym_5ace88

@anonym_autor
V 19 storoci prisla priemyselna revolucia a teraz zacala AI
bude to zaujmave

anonym_b81da6
Včera o 02:52

@anonym_autor ai ma takú spotrebu vody na chladenie že skôr skapeme z toho ze nie je voda a potom nás nahradí..

a0
Včera o 04:13

@anonym_autor ja pracujem v odbore, ktorý dokáže AI nahradiť. Zatiaľ mi cšak AI len pridala robotu 🤣. Ale teda aj skrátila niektoré procesy a zvýšil sa mi plat, vďaka tomu, že som investovala svoj čas a naučila sa s AI pracovať.

a0
Včera o 04:19
@anonym_b81da6

@anonym_autor ai ma takú spotrebu vody na chladenie že skôr skapeme z toho ze nie je voda a potom nás nahradí..

@anonym_b81da6 na 5-50 promtov (záleží od zložitosti) sa minie do 1l vody. Na výrobu 1ks trička sa minie 2700 litrov vody. My sme boli mŕtvy už v roku 1989, keď začal fast fashion priemysel. AI je malý doťuk.

anonym_b8e5d1
Včera o 04:26
@anonym_a5f037

AI je zatial v plienkach... za cca 24 mesiacov (co to "pustili" medzi ludi) sa ukazuje, co vsetko dokaze (a co nedokaze ... zatial)... Ale velmi malo profesii bude v strednodobom horizonte neohrozenych si myslim... manualne prace duplovane... take videa s robotmi som videl, ze az.. a vsetko je len otazkou casu... teraz sa uz AI vyvija sama...

@anonym_a5f037 no bohovsky sa vyvíja - aspoň teda model chatgpt. Ten halucinuje stále rovnako a stále nie je schopný primerane odpovedať na otázky a plniť aj jednoznačne zadania k vyhľadávaniu relevantných info Až na tretí krát sa omluvi, že jeho chýba, že mi to mal povedať hneď a nie až na dve-tri upozornenia 😂😂😂

citronove_koliesko
Včera o 04:46
@anonym_autor

@anonym_babcc0

@anonym_autor
@anonym_autor kde pracujes? Ked ta nenahradi AI tak ta nahradi iny clovek.

cyberk
Včera o 05:18

Tak ludi, co cistia zumpy sa to fakt nedotkne 😅 a je vela miest, ktorych sa AI nedotkne. Avsak ak taky mudry clovek sa pusti do toho, co ty robis, tak ta lahko nahradi 🙂

anonym_539ea7
Včera o 05:21

Okrem AI máme automatizáciu vo všetkých smeroch. Mimo iného je Slovensko momentálne zaujímavé už viac ako rol a pol pre zahraničnú pracovnú silu, prúdia tu kvalifikovaní filipínci, uzbeci, vietnamci, indovia apd. Tí postupne zapĺňajú miesta, kde nie je dostatok kvalifikovanej pracovnej sily.

anonym_732ce0
Včera o 06:27
@anonym_b8e5d1

@anonym_a5f037 no bohovsky sa vyvíja - aspoň teda model chatgpt. Ten halucinuje stále rovnako a stále nie je schopný primerane odpovedať na otázky a plniť aj jednoznačne zadania k vyhľadávaniu relevantných info Až na tretí krát sa omluvi, že jeho chýba, že mi to mal povedať hneď a nie až na dve-tri upozornenia 😂😂😂

@anonym_b8e5d1 no, možno neni chyba v AI ale v tebe a v tom, že nevieš s AI komunikovať. To nie je kamarát na čete ale len výpočtová technika. Môžem ti povedať, že aj taký Chatgpt aj Gemini, či Claude sú už fakt High, keď ich použiješ správne.

anonym_5ace88
Včera o 07:10
@anonym_b8e5d1

@anonym_b8e5d1
Nasi pravnici sa babrali 2 tyzdne s komplikovanym
"put and call contract" a kupec zacal tlacit, tak sme dali contract do AI ta za sekundu vyplula 4 stranovu perfektnu analyzu , kontrakt zmeneny a podpisany.
Takze ty sa nevyvijas, neviem ci vies, ale za normalne AI sa plati, " TANSTAAFL - there is no such thing as a free lunch"
Cheers

nominativ
Včera o 16:05

...Napríklad moje dieťa začalo tvoriť vlastné scenáre a baví ju to. Veľmi... A ja už premýšľam, ako ju nenápadne presmerovať, lebo to je za mňa presne tá časť ľudstva, čo ostane bez práce. 🙂 Samozrejme, myslím to nadnesene, nejdem ju brzdiť. Ale bude to za mňa niečo také, ako rozhodnúť sa, či si kúpim plyšáka za 10 eur v Dráčiku alebo ho nechám uháčkovať za 50€ u pani Katarínky.

simca06022011
Včera o 16:23

No.. ak v tvojej praci ty vies vyuzit ai, tak ti to pracu zlahci, ak si nenahraditelna, a stroj to za teba naurobi = tak sa ti nepohorsi. ALE nemozeme povedat, ci sa ti polepsi, pretoze ludia, ktorych AI nahradi si budu hladat uplatnenie v sektoroch, kde AI nie je, tym sa tam prave mzdy mozu aj znizit, ak bude viac ponuky ako dopytu. Pracovat s AI, je ako mat xy zamestnancov pod sebou, cize napr pouzivame AI v IT, realne jeden clovek si tam vie "nastavit" xy AI-zamestnancov, co makaju za neho. V praxi v tomto roku AI nahradza napr callcentra, biele goliere vo velkej miere, spracovanie dat, rozne virualne asistentky, ale aj junior uctovnici, pravnickych asistentov, ale aj markteing, kreativcov... v bezpeci su aj do buducna remeselnici, ucitelia, zdravotne sestry atd atd.. :DD niekoho koho ruky a um nemozno nahradit len tak pocitacom, robotom.. napr skladnici uz su tiez roboticki 🙂 To su take veci co ma napadnu.. par podcastov o AI som prednedavnom napozerala...
na to ze by niekto nevedel tvoju pracu vykonavat/nechcel, sa netreba spoliehat, ked ludia musia raz dva sa "prestavia" a naucia.

simca06022011
Včera o 16:25
@anonym_5ace88

@anonym_b8e5d1
Nasi pravnici sa babrali 2 tyzdne s komplikovanym
"put and call contract" a kupec zacal tlacit, tak sme dali contract do AI ta za sekundu vyplula 4 stranovu perfektnu analyzu , kontrakt zmeneny a podpisany.
Takze ty sa nevyvijas, neviem ci vies, ale za normalne AI sa plati, " TANSTAAFL - there is no such thing as a free lunch"
Cheers

@anonym_5ace88 tiez som riesila pravnicky problem, cezhranicny... :DD a nechcelo sa mi pravnika hladat.. supla som to do chatgpt, vyplula mi za sekundu riesenie... potom za par minut som mala listy, s adresami (hladala po nete), v troch jazykoch.. vytlacila som, poslalal som.