icon

Budem mať problémy, ak zatajím tehotenstvo v práci?

7. jan 2024

Ahojte. Som v 3m druhý mesiac bez práce a idem sa zblázniť, nikde ma nechcu na 5mesiacov vziat ( 5 mesiacov do md), bol by problem ak by som pred zamestnavatelom zatajila tehotenstvo?
Diky.

petamich
•
7. jan 2024

ak pred zamestnavatelom zatajis tehotenstvo, nevztahuje sa na teba ochranna doba a tym padom ta pokojne moze prepustit v skusobnej dobe (kedze si mu tehotenstvo pisomne neoznamila)

kazdopadne chapem, ze si z toho nestastna, je to fakt na figu, na druhej strane ale ani zacat pracovny vztah zatajenim dolezitych skutocnosti nie je uplne optimalne

zuzanaete
•
8. jan 2024

Na pohovore to teraz este zatajis, ale 3 mesiace pocas skusobnej doby asi uz nie. To aj brucho uz stihne narast a plus chodenie na kontroly k lekarom.

cookie29
•
8. jan 2024

Pozri ja viem, ze je to nefer, ale je normalne, ze Ta nechcu vziat, kedze o 5 mesiacov im vypadnes na 3 roky. To znamena ze kym by Ta zaucili, tak vlastne budes odchadzat. A ako pise vyssie @zuzanaete, pri pohovore zatajis, ale pocas skusobnej doby uz nie. Nehovoriac o tom, ze teda zo strany zamestnavatela, ja na jeho mieste by som to brala ako "podraz" a mala by som problem vytvorit vztah so zmaestnancom, ktory nie je doveryhodny.

Co takto skusit najst skor nejaku brigadu?

22abigail22
•
8. jan 2024

Veľmi veľa žien si povie, že toto je diskriminácia. Avšak, žiadny zamestnávateľ nebude chcieť dat tú námahu s nový zamestnancov, ktorý bude pracovať iba 4/5 mesiace (keďže materská dovolenka sa začína 6-8 týždňov pred pôrodom) a potom 3 roky bude doma (ak sa vôbec žena vráti).

Keďže si v 3 mesiaci, ktovie do kedy by ste boli schopný zatajiť tehotenstvo.

Takže, buď sa snažte nájsť brigádu (aj jednorazové) alebo sa prihlásite na podporu.