icon

Celodenné opatrovanie detí: Na čo nesmiem zabudnúť?

ona12
19. máj 2024

Ahojte, mal už niekto doma opatrovateľku pre dieťa? Budem musiet odcestovať a potrebujem niekoho kto maleho zanesie do skolky, následne vyzdvihne a bude s nim az do nejakej 10:00.
Mate skusennost? Na co nesmiem zabudnúť pri výbere ? Potrebujem aj nejaku zmluvu? Kolko si pýtajú vychovavatelky?

Ďakujem za odpovede 🙂

liz_lemon
•
20. máj 2024

do 10 rano?

janage
•
20. máj 2024

Mala, po známosti, teda nie cudziu a nie cely deň, ale cca do tých 9 hodín. Teda, kým som bola v práci. Verila som jej lebo ju odporučila osoba, ktorej som plne doverovala. Išlo jednorazovo o cca 5 dní. Vyplatila som na ruku.

janage
•
20. máj 2024

A určite kvôli dieťaťu by som chcela, aby sa aspoň trochu už poznali, nie ze v deň D príde úplne cudzia teta ho strážiť, ktorú v živote predtým nevidel
Nemáš schopnú susedu, ochotných rodičov nejakého spolužiaka z triedy? Ak ide len o jeden deň a jednu noc, resp. 2 dní a jednu noc riešila by som to skôr takto. Cez niekoho koho už dieťa pozná.

janage
•
20. máj 2024

Mali sme to už tak, že dcéra išla na akciu. Rodicia kamošky obe vyzdvihli, prespala tam, doviezli na akciu a my sme došli neskôr priamo tam a dieťa po akcii vzali domov. A snažíme sa reciprocne, teda ak niekto potrebuje, pomôžeme zas my.

janage
•
20. máj 2024

Alebo ma ešte napadlo poznala som súkromnú škôlku čo ponúkala aj takéto služby. Teda dieťa si mohla nechať v nestandardnom čase, mali na to cenník len bolo to pre deti čo ju navštevovali cez deň.