icon

Cez 6 rokov doma - 2 deti po sebe

3. mar 2020

Keď som doma cez 6r. Mala som dve deti po sebe, zamestnávateľ mi aj tak musí držať moje miesto alebo? Robila som vedúcu v obchode, pred materskou som to robila 6r..

hacula1816
3. mar 2020

ak si tam stale zamestnana tak by mal ale neviem ci to je tak, ze ti je povinny priradit tu istu poziciu ak nie je volna

autor
3. mar 2020

@hacula1816 keď som odchádzala, kolegyňa dostala zmluvu, že zatiaľ ma zastúpi počas mojej materskej, len to som ešte nevedela, že to bude cez 6r. nie 3r. 🙂

vulka
3. mar 2020

Kľudne Ti prvý deň keď prídeš do roboty po materských a rodičovských môže dať výpoveď z nadbytočnosti. Veď iste tam namiesto Teba nemali niekoho len tak na chvíľku na záskok. Bohužiaľ.

autor
3. mar 2020

@vulka u nás vo firme práveže keď žena ide na materskú sa prijíma nový človek ako na zástup počas materskej.. Normálne je to aj v zmluve. No len je pravda že ja som to potiahla ale stále to bolo len kvôli materskej, rodičovskej..

0silvia0
3. mar 2020

tiež som bola 6 rokov doma a vrátila som sa na pôvodné miesto, čiže moje miesto mi držali. Ale pracovala/pracujem v štátnej organizácii.

queen_mary
3. mar 2020

U nas v statnej organizacii sa vymenilo vedenie a vsetky co boli na materskej podpisali dohodu o ukonceni, lebo im dali naschval hroznu ponuku. A ked ta vyhodi, mas narok aspon na odstupne/pripadne aj v dohode, ak sa dohodnete.

evittam
3. mar 2020

@vulka Výpoveď za nábytocnost jej môžu dat len ak zrušia jej pracovné miesto

evittam
3. mar 2020

Zamestnávateľ ti musi bud vrátiť pôvodne miesto alebo ponúknuť adekvátne. Vid ZP.

evittam
3. mar 2020

@0silvia0 ZP je len jeden.

0silvia0
3. mar 2020

@evittam to je pravda, ale v sukromnej sfere zamestnavatelia pouzivaju aj rozne ine tahy ako sa zamestnanca zbavit ked im to vyhovuje.

evittam
3. mar 2020

@0silvia0 Môžu používať len "tahy" podla ZP. Väčšinou sa vsak ludia neznali zákona nechaju zastrasit a podpíšu dohodu. Len o tom to je....

0silvia0
3. mar 2020

@evittam no veď to, ako to tu niekto písal, zamestnávateľ ponúkne miesto, ktoré vie, že zamestnanec nemôže prijať alebo mu vôbec nevyhovuje a podpisujú dohody o ukončení pracovného pomeru, sú to ťahy síce podľa zp, ale zamestnanec nemá povedomie alebo aj energiu riešiť tieto záležitosti. To už je na každom ako sa k tomu postaví.

lubica088
3. mar 2020

@evittam pri vypovedi za nadbytocnost( zrusene prac. miesto) ma clovek narok aj na vypovednu dobu a aj odstupne ?
je to moj pripad - o chvilku sa vraciam, teda nemam sa kam 🙈, mam ale teda narok aj na vypovednu dobu - jej preplatenie ? bola som vo firme 6 rokov, cize mozem pocitat s 3mes odstupnym a 3 mes vypovednou dobou ?
Dakujem.