Cez 6 rokov doma - 2 deti po sebe
Keď som doma cez 6r. Mala som dve deti po sebe, zamestnávateľ mi aj tak musí držať moje miesto alebo? Robila som vedúcu v obchode, pred materskou som to robila 6r..
@hacula1816 keď som odchádzala, kolegyňa dostala zmluvu, že zatiaľ ma zastúpi počas mojej materskej, len to som ešte nevedela, že to bude cez 6r. nie 3r. 🙂
Kľudne Ti prvý deň keď prídeš do roboty po materských a rodičovských môže dať výpoveď z nadbytočnosti. Veď iste tam namiesto Teba nemali niekoho len tak na chvíľku na záskok. Bohužiaľ.
@vulka u nás vo firme práveže keď žena ide na materskú sa prijíma nový človek ako na zástup počas materskej.. Normálne je to aj v zmluve. No len je pravda že ja som to potiahla ale stále to bolo len kvôli materskej, rodičovskej..
tiež som bola 6 rokov doma a vrátila som sa na pôvodné miesto, čiže moje miesto mi držali. Ale pracovala/pracujem v štátnej organizácii.
U nas v statnej organizacii sa vymenilo vedenie a vsetky co boli na materskej podpisali dohodu o ukonceni, lebo im dali naschval hroznu ponuku. A ked ta vyhodi, mas narok aspon na odstupne/pripadne aj v dohode, ak sa dohodnete.
Zamestnávateľ ti musi bud vrátiť pôvodne miesto alebo ponúknuť adekvátne. Vid ZP.
@evittam no veď to, ako to tu niekto písal, zamestnávateľ ponúkne miesto, ktoré vie, že zamestnanec nemôže prijať alebo mu vôbec nevyhovuje a podpisujú dohody o ukončení pracovného pomeru, sú to ťahy síce podľa zp, ale zamestnanec nemá povedomie alebo aj energiu riešiť tieto záležitosti. To už je na každom ako sa k tomu postaví.
@evittam pri vypovedi za nadbytocnost( zrusene prac. miesto) ma clovek narok aj na vypovednu dobu a aj odstupne ?
je to moj pripad - o chvilku sa vraciam, teda nemam sa kam 🙈, mam ale teda narok aj na vypovednu dobu - jej preplatenie ? bola som vo firme 6 rokov, cize mozem pocitat s 3mes odstupnym a 3 mes vypovednou dobou ?
Dakujem.

ak si tam stale zamestnana tak by mal ale neviem ci to je tak, ze ti je povinny priradit tu istu poziciu ak nie je volna