icon

Chcem nastúpiť skôr do práce. Ako je to s peniazmi?

katkakon
15. okt 2014

Baby malý bude mť rok a ja chcem nastúpiť do roboty ked bude mať 14mes. Starať sa on bude moja mamka.Dostane nejaky prispevok alebo niečo take ?Poradťe kam ist a čo treba vybaviť.Vďaka

wieruska1
15. okt 2014

v tvojom pripade je najidealnejsie kedze ti dietatko bude strazit mama, ostat na RP, ak by si dietatko umiestnila v jaslach, skolke alebo by mama pracovala pre teba na zivnost mala by si narok na prispevok na starostlivost o dieta co je 230€, v takom pripade ale stracas narok na RP. Vzdy je mozne poberat len jedno alebo druhe

danar13
15. okt 2014

Pokial babka nema zivnost na opatrovanie,tak nedostane nic iba ty Rp.Nevybavuje sa nic.

ajana1
15. okt 2014

@wieruska1 nuz to nie je vcelku pravda. Narok na rodicovsky prispevok ma rodic aj ked pracuje
http://www.upsvar.sk/pd/urad-prace-socialnych-v...
@katkakon vela stastia v praci 🙂 Uvidis ze ti to doda energiu, robit aj nieco ine ako byt len mamou. Niekedy to bude mozno narocne ale ty to urcite zvladnes!

miku1
15. okt 2014

Súhlasím s @wieruska1 , nastúpiš do práce a budeš ďalej poberať RP, ktorý ti patrí, kým dieťa dovŕši 3 roky. Tvoja mama nemá nárok na príspevok, pokiaľ nemá živnosť.
@ajana1 nechápem čo nie je pravda v tom, čo napísala @wieruska1 ??? Nárok na RP bude mať, pokiaľ nastúpi do práce. Jedine, že by si vybavila príspevok na jasle, resp. by jej mama robila pre ňu na živnosť, v tom prípade by mala nárok na príspevok v hodnote 230 € a RP by jej padol.

javorienka
16. okt 2014

mas dve moznosti:
1. uplatnit si narok na prispevok na starostlivost o dieta, ktory je v pripade, ze o dieta sa stara babka bez zivnostenskeho listu na opatrovanie deticiek, 41,10,-EUR mesacne. /ak ides spat do roboty ako zamestnanec/ Ale stratis narok na rodicovsky prispevok, ktory je vyssi. Zakon neumoznuje sucasne vyplacanie oboch prispevkov.
Takze jednoznacne moznost 2. pokracovat v poberani rodicovskeho prispevku a neuplatnovat si narok na prispevok na starostlivost o dieta/ poziadat o neho sa ti oplati len keby bol maly v jaslickach, skolke, u osoby, ktora ma opatrovanie ako predmet podnikania a naklady na opatrovanie su vyssie ako 203,20,-eur mesacne/