Chcem nastúpiť skôr do práce. Ako je to s peniazmi?
Baby malý bude mť rok a ja chcem nastúpiť do roboty ked bude mať 14mes. Starať sa on bude moja mamka.Dostane nejaky prispevok alebo niečo take ?Poradťe kam ist a čo treba vybaviť.Vďaka
Pokial babka nema zivnost na opatrovanie,tak nedostane nic iba ty Rp.Nevybavuje sa nic.
@wieruska1 nuz to nie je vcelku pravda. Narok na rodicovsky prispevok ma rodic aj ked pracuje
http://www.upsvar.sk/pd/urad-prace-socialnych-v...
@katkakon vela stastia v praci 🙂 Uvidis ze ti to doda energiu, robit aj nieco ine ako byt len mamou. Niekedy to bude mozno narocne ale ty to urcite zvladnes!
Súhlasím s @wieruska1 , nastúpiš do práce a budeš ďalej poberať RP, ktorý ti patrí, kým dieťa dovŕši 3 roky. Tvoja mama nemá nárok na príspevok, pokiaľ nemá živnosť.
@ajana1 nechápem čo nie je pravda v tom, čo napísala @wieruska1 ??? Nárok na RP bude mať, pokiaľ nastúpi do práce. Jedine, že by si vybavila príspevok na jasle, resp. by jej mama robila pre ňu na živnosť, v tom prípade by mala nárok na príspevok v hodnote 230 € a RP by jej padol.
mas dve moznosti:
1. uplatnit si narok na prispevok na starostlivost o dieta, ktory je v pripade, ze o dieta sa stara babka bez zivnostenskeho listu na opatrovanie deticiek, 41,10,-EUR mesacne. /ak ides spat do roboty ako zamestnanec/ Ale stratis narok na rodicovsky prispevok, ktory je vyssi. Zakon neumoznuje sucasne vyplacanie oboch prispevkov.
Takze jednoznacne moznost 2. pokracovat v poberani rodicovskeho prispevku a neuplatnovat si narok na prispevok na starostlivost o dieta/ poziadat o neho sa ti oplati len keby bol maly v jaslickach, skolke, u osoby, ktora ma opatrovanie ako predmet podnikania a naklady na opatrovanie su vyssie ako 203,20,-eur mesacne/

v tvojom pripade je najidealnejsie kedze ti dietatko bude strazit mama, ostat na RP, ak by si dietatko umiestnila v jaslach, skolke alebo by mama pracovala pre teba na zivnost mala by si narok na prispevok na starostlivost o dieta co je 230€, v takom pripade ale stracas narok na RP. Vzdy je mozne poberat len jedno alebo druhe