icon

Chcem si vybaviť podporu

nicol1122
29. mar 2018

Ahojte , prosím vás viete mi poradiť. Chcem si vybaviť podporu pretože som prišla k pracu .
A idem sa hlásiť 4.4 myslíte že dostanem uz tento mesiac peniažky toho 18.4.? Alebo neskôr ďakujem za odpoveď

77nelinka
29. mar 2018

@nicol1122
Myslíš tým podporu za mesiac apríl?
Manžel ukončil pracovný pomer k 26.11., neviem už kedy presne sa bol prihlásiť, ale peniaze za november dostal až v januári spolu s decembrom.

nicol1122
autor
29. mar 2018

@77nelinka
Vypoved mi dali 27.02.2018 v ten deň som sa volá aj hneď zaevidovať .
4.4 sa idem hlásiť tam by som si hneď aj požiadala .niekto mi hovorí že apríli dostanem tam neviem teraz

mamula2
29. mar 2018

neviem ako je to teraz ale ja somsa zaevidovala,mesiac trvalo kým ma zaradili a žiadosť o podporu som si musela vybaviť sama a trvalo to 30 dní kým prišlo rozhodnutie nahlasila som sa v auguste a peniaze došli v oktobri-s tým že som nevedela že požiadať si musím sama-kedysi to bolo automaticky pri nahlasení sa na upsvar.teraz treba všetko vybehať

evittam
30. mar 2018

@nicol1122 Nie, v apríli nedostanes nic. Nakolko podpora sa vyplaca pozadu. Cize ak bude vsetko v poriadku co sa tvojich údajov na SP tyka tak dostanes prvú podporu v maji za obdobie od 4.4.-30.4.2018,alebo az v júni.
Btw.uz len trošku logiky by to chcelo-co chces dostať 18.4. ked poziadas o podporu od 8.4.?

evittam
30. mar 2018

@mamula2 Nikdy nič nebolo automaticky. UPSVaR ani len netusi ci vôbec mas narok na podporu a nie,ze ti ju vybavi.😁😉

evittam
30. mar 2018

@nicol1122 A este detail -ziadost o podporu treba dat do SP a nie na UPSVaR. Potrebuješ k tomu kopiu rozhodnutia o zaradení do evidencie uchádzačov o zamestnanie,OP a vypísanu ziadost

evittam
30. mar 2018

Pardon za preklep-"od 4.4."
@nicol1122

mamula2
30. mar 2018

@evittam ja čo si pamatám som nikdy sama nemusela žiadať dostala som naraz papiere vypísala odovzdala na upsvar a oni to porobili všetko teraz ked som bola v novembri dostala som papier len jeden na zaradenie a musela som pobehať ostatné kvoli podpore

kostri
30. mar 2018

Predtym to bolo tak ze podporu v nezamestnanosti vyplacal uspvr.teraz uz niekolko rokov vyplaca sp.odo dna kedy poziadas o podporu ma sp 30dni na rozhodnutie.takze podla mna dostanes prvu davku az v maji a vyplatia ti ju spatne cize od 27.2.

evittam
30. mar 2018

@kostri Kedy konkrétne vyplacal podporu UPSVaR?! Podpora je zavisla od odvodov do SP-uz minimalne 20rokov.
@mamula2 Neviem co si pamätáš ale nikdy sa nic nedialo automaticky. Bohuzial

kostri
30. mar 2018

@evittam to neviem kedy presne.ale vraj vyplacal.snad je to jedno nie? ;) teraz uz urcite 🙂

evittam
30. mar 2018

@kostri Je to jedno-pre teba. Plati co som napísala. Poistenie v nezamestnanosti platis do SP a to uz roky cize podporu tiez uz roky vyplaca SP. UPSVaR ju nema z coho vyplácať. Tvoje mylne domnienky ma nezaujimaju.
Btw. toto "vraj"......😂😂😂

kostri
30. mar 2018

@evittam 😂😂😂oka uz nechavam vsetky odpovede tykajuce sa upsvar na teba😂

kostri
30. mar 2018

@evittam este doplnim.pred 15timi rokmi zacala podporu vyplacat sp.dovtedy vyplacal up.

nicol1122
autor
30. mar 2018

Ďakujem za odpoveďe

sandra151
Autor odpoveď zmazal
zuzanka.zuzu
1. máj 2018

@sandra151 žiadnu žiadosť si nemusíš doma predvypĺňať, na úrade ti všetko dajú a povedia 🙂 prísť treba podľa trvalého pobytu a na úrade už bude rozpis pod koho konkrétne spadáš (najčastejšie rozdelenie je podľa abecedy, ale už som sa stretla aj s rozdelením podľa lokalít v meste)

sandra151
Autor odpoveď zmazal