icon

Chcem si vybaviť podporu

nicol1122
29. mar 2018

Ahojte , prosím vás viete mi poradiť. Chcem si vybaviť podporu pretože som prišla k pracu .
A idem sa hlásiť 4.4 myslíte že dostanem uz tento mesiac peniažky toho 18.4.? Alebo neskôr ďakujem za odpoveď

77nelinka
•
29. mar 2018

@nicol1122
Myslíš tým podporu za mesiac apríl?
Manžel ukončil pracovný pomer k 26.11., neviem už kedy presne sa bol prihlásiť, ale peniaze za november dostal až v januári spolu s decembrom.

nicol1122
autor
•
29. mar 2018

@77nelinka
Vypoved mi dali 27.02.2018 v ten deň som sa volá aj hneď zaevidovať .
4.4 sa idem hlásiť tam by som si hneď aj požiadala .niekto mi hovorí že apríli dostanem tam neviem teraz

mamula2
•
29. mar 2018

neviem ako je to teraz ale ja somsa zaevidovala,mesiac trvalo kým ma zaradili a žiadosť o podporu som si musela vybaviť sama a trvalo to 30 dní kým prišlo rozhodnutie nahlasila som sa v auguste a peniaze došli v oktobri-s tým že som nevedela že požiadať si musím sama-kedysi to bolo automaticky pri nahlasení sa na upsvar.teraz treba všetko vybehať

evittam
•
30. mar 2018

@nicol1122 Nie, v apríli nedostanes nic. Nakolko podpora sa vyplaca pozadu. Cize ak bude vsetko v poriadku co sa tvojich údajov na SP tyka tak dostanes prvú podporu v maji za obdobie od 4.4.-30.4.2018,alebo az v júni.
Btw.uz len trošku logiky by to chcelo-co chces dostať 18.4. ked poziadas o podporu od 8.4.?

evittam
•
30. mar 2018

@mamula2 Nikdy nič nebolo automaticky. UPSVaR ani len netusi ci vôbec mas narok na podporu a nie,ze ti ju vybavi.😁😉

evittam
•
30. mar 2018

@nicol1122 A este detail -ziadost o podporu treba dat do SP a nie na UPSVaR. Potrebuješ k tomu kopiu rozhodnutia o zaradení do evidencie uchádzačov o zamestnanie,OP a vypísanu ziadost

evittam
•
30. mar 2018

Pardon za preklep-"od 4.4."
@nicol1122

mamula2
•
30. mar 2018

@evittam ja čo si pamatám som nikdy sama nemusela žiadať dostala som naraz papiere vypísala odovzdala na upsvar a oni to porobili všetko teraz ked som bola v novembri dostala som papier len jeden na zaradenie a musela som pobehať ostatné kvoli podpore

kostri
•
30. mar 2018

Predtym to bolo tak ze podporu v nezamestnanosti vyplacal uspvr.teraz uz niekolko rokov vyplaca sp.odo dna kedy poziadas o podporu ma sp 30dni na rozhodnutie.takze podla mna dostanes prvu davku az v maji a vyplatia ti ju spatne cize od 27.2.

evittam
•
30. mar 2018

@kostri Kedy konkrétne vyplacal podporu UPSVaR?! Podpora je zavisla od odvodov do SP-uz minimalne 20rokov.
@mamula2 Neviem co si pamätáš ale nikdy sa nic nedialo automaticky. Bohuzial

kostri
•
30. mar 2018

@evittam to neviem kedy presne.ale vraj vyplacal.snad je to jedno nie? ;) teraz uz urcite 🙂

evittam
•
30. mar 2018

@kostri Je to jedno-pre teba. Plati co som napísala. Poistenie v nezamestnanosti platis do SP a to uz roky cize podporu tiez uz roky vyplaca SP. UPSVaR ju nema z coho vyplácať. Tvoje mylne domnienky ma nezaujimaju.
Btw. toto "vraj"......😂😂😂

kostri
•
30. mar 2018

@evittam 😂😂😂oka uz nechavam vsetky odpovede tykajuce sa upsvar na teba😂

kostri
•
30. mar 2018

@evittam este doplnim.pred 15timi rokmi zacala podporu vyplacat sp.dovtedy vyplacal up.

nicol1122
autor
•
30. mar 2018

Ďakujem za odpoveďe

sandra151
•
Autor odpoveď zmazal
•
zuzanka.zuzu
•
1. máj 2018

@sandra151 žiadnu žiadosť si nemusíš doma predvypĺňať, na úrade ti všetko dajú a povedia 🙂 prísť treba podľa trvalého pobytu a na úrade už bude rozpis pod koho konkrétne spadáš (najčastejšie rozdelenie je podľa abecedy, ale už som sa stretla aj s rozdelením podľa lokalít v meste)

sandra151
•
Autor odpoveď zmazal
•