Čo darovať maďarskej kolegyni?
Co darovat madarskej kolegyni? Rozmyslam nad sladkostami, ktore v Madarsku nie su. Taka Marlenka je bezna a dostupna aj v Madarsku? Alebo nejake ine napady?
@pribinak alkohol nechcem, Marlenka je armensky recept, ale nemaju ju vo vsetkych krajinach. No ci je v Madarsku, to neviem.
V Tesco a podobných obchodoch sa dá kúpiť Marlenka aj v Maďarsku. Ja by som asi z okna vyskočila keby mi niekto ju daroval
Alergia, aj na malé množstvo, u mňa by konzumácia končila hospitalizáciu, keby som pri sebe nemala lieky
Korbáčiky sú výborný nápad!
A ja mam dosť kamarátiek pochádzajúce zo Slovenska, bývajúce v Maďarsku, keď raz-za cas prídu domov, vždy si vezmú sladkosti, ako Horalky, Kavenky, Študentská pečať, Kofila, Fidorka.... Takéto v Maďarsku zďaleka nie sú, u nich sú úplne iné keksíky a čokolády a tieto chute im veru chýbajú. Tak možno nejaký darčekový kôš z týchto sladkostí.
Tatranský medovník chuti výborne, podobne ako Marlenka.
Ešte chvália naše chrumky,tresku,tatársku omáčku,študentskú pečať,tatratea,zlatý bažant-radler,vinea.Kofolu bud milujú alebo nenávidia.
Dajujem za napady, ale baby naozaj by ste si do sebou chceli niekolko hodin niest nieco co sa pokazi? Treska, korbaciky naozaj nie.
Ja by som jej urobila darčekový kôš (taký menší, ak nechceš vela) z našich sladkosti, bližšie ti už dali nápady. Moje sesternice sa vydali do HU a majú originál maďarských manželov, a keď boli v lete u nás, tak chceli prave tie naše sladkosti, chrumky, Kofolu (ale tu majú tak zafixovanú u nich, že buď ju miluješ alebo nenávidis 😄) a samozrejme ten základný Tatranský čaj. Ja aj keď stretnem maďarov v Tatrách, či tu v KE, väčšina furt hľadá tatranský čaj, u nich je drahší.
ja som bezne vozila korbaciky v aute 10 hodin v termotaske a nikdy sa nepokazili.Aj tak ich zvacsa zjedli hned po prichode.Ak to bolo vacsie mnozstvo putovali do mraziaka.

Marlenku robia asi Češi. Hľadala by som niečo slovenské
Tatranský medovnik či ako sa to vola a Tatranský čaj