icon

Čo očakávať po výberovom konaní v štátnej správe?

7. okt 2025

Ahojte,

chcem sa opytat tie, ktore mate skusenost s vyberovym konanim v statnej sprave. Minuly tyzden som sa zucastnila jedneho vyberoveho konania a skoncila som ako uspesny uchadzac v poradi. Zatial ma nikto nekontaktoval, vysledok som si pozrela cez CISSS. Co ocakavat teraz? Dostanem pracu aj na nejake ine miesto, kedze som dalsia v poradi?
Dakujem za zdielanie skusenosti.

magic08
•
7. okt 2025

@anonym_autor nie, dostanes pracu, ak by ten prvy odmietol nastupit. No nestava sa to

autor
•
7. okt 2025
@magic08

@anonym_autor nie, dostanes pracu, ak by ten prvy odmietol nastupit. No nestava sa to

@magic08 dakujem za odpoved, pozerala som zakon a pise sa v nom, ze miesto ine ponuknut mozu ale chcela som vediet aka je realita

brrunetkaa
•
7. okt 2025

U nás niekedy zvyknú ponúknuť iné miesto ale je to veľmi výnimočné.

magic08
•
7. okt 2025
@anonym_autor

@magic08 dakujem za odpoved, pozerala som zakon a pise sa v nom, ze miesto ine ponuknut mozu ale chcela som vediet aka je realita

@anonym_autor miesto ponuknu, ak je nieco volne. No nestava sa to často, skor vobec.

lucik194
•
7. okt 2025

uspesných uchadzacov bude niekolko.

oslovuju podla poradia.

nie, nebyva bezne, ze by ponukli ine miesto, maximalne sa moze stat, ze sa v tom case vyskytne volne miesto (niekto prave odide) a napln prace by bola podobna, mozu sa opytat, ci ma dalsi zaujemca zaujem aj o ine miesto. ale to byva tak 1 z 10 vyberovych konani.
alebo vtedy, pokial by to bola docasna sluzba a nahodou by sa uvolnilo miesto.......

anonym_775eea
•
7. okt 2025

aka pozicia to bola ? nezvyknu ponukat ine miesto najskor tam bol niekto dopredu vybraty

anonym_155a3e
•
7. okt 2025

Ja som bola takto na pohovore, úspešná ale ako druhá v poradí, ale cca o týždeň mi volali, či by som mala záujem o "iné oddelenie", bola som ešte raz na pohovor s vedúcim oddelenia a riaditeľom a miesto som aj prijala. Čiže stať sa môže že Vám ponúknu aj iné miesto, ale ako píšu dievčatá vyššie, nie je to pravidlo.

anonym_c0a9d7
•
18. feb 2026

@anonym_autor kde sa mozem pozriet na tie vysledky? Nikde ich nevidim