icon

Čo potrebujem, aby som mohla vykonávať prácu s popisom poradca alebo terapeut

20. aug 2022

Ahoj, veľmi prosím o konštruktívnu debatu. Zatiaľ len uvažujem o svojom smerovaní v budúcnosti. Veľmi ma zaujíma všetko okolo detí, výchovy, zdravého vývoja, vývojových traum a všetkých možných vplyvov. Predstavujem si seba ako napr vzťahového poradcu pre rodičov a ich deti. Čo sa vzdelania týka, mám za sebou aj pred sebou rôzne školenia a kurzy na túto tému. Teraz hľadám ale radu, čo mi treba z hľadiska Legislatívy. Na otvorenie živnosti v tejto oblasti. Je nutná VŠ, alebo sa to dá aj inak?

pribinak
•
20. aug 2022

Terapeuisticky kurz, trvá cca 5 rokov a samozrejme VS

dori2
•
20. aug 2022

@pribinak na terapeuticke vycviky su pomerne prisne kriteria- prave jeden finishujem 🙂
potom zavisi aj tak pd toho, ake ine vzdelanie mas a ci si zdravotnicky pracovnik aby si ho mohla vykonavat na zivnost…
ine typ y poradenstva neviem ako to maju, terapia je nieco ine…

autor
•
20. aug 2022

@dori2 asi to nenapísala presne, ale teda skôr sa zaujímam o poradenstvo, ako o terapie

mpg
•
20. aug 2022

Takéto poradenstvo poskytujú psychologičky, takže vzdelanie by mohlo byť Mgr. a oni si dopĺňajú ďalej ešte rôzné školenia, po skončení školy.

luccija
•
20. aug 2022

Pytaj sa na zivnostenskom...
Chces byt nieco ako kouc?
Ak psycholog tak skola, ak psychoterapeut dlhy vycvik k tomu prax....dobre meno.
Mozes si spravit specialneho pedadoga deti s problemom pribuda, ale ty chces asi nejake poradsenstvo na zivnost, ked dobre chapem

bilberryday
•
Autor odpoveď zmazal
•
benit
•
20. aug 2022

Znami je zivotny kouc. Ma vs technickejo zamerania. Dlhodobo sa zaobera vsak takymito temami. Bol na nejakych vycvikoch.