icon

Čo sa stane s prácou počas tehotenstva?

23. máj 2024

Ahojte,chcem sa len poinformovať,s priateľom teda už dlhšie rozmýšľame nad dieťatkom,ale poďme k veci,po Strednej škole som šla hneď pracovať,pracovala som vo firme 2roky teraz v januári som menila prácu stým, že som šla z práce-do práce tzn.že žiadny úrad práce ani nič podobné,v tejto novej firme mám teda na rok zmluvu (zatiaľ) a po roku sa ma predĺžiť znova ale neviem či na neurčito alebo zas na ďalší rok,ale teda poďme k veci,možno to bude znieť divné ale cítim sa trápne 🤣 ale teraz ak by sa nám teda podarilo počať bábätko skôr ako mi končí teda "ročná zmluva" čo bude ďalej v práci? Nepredlžia mi zmluvu a teda ďalej by som dostávala na materskej čo? Len tu zakladnu materskú alebo aj niečo z úradu prace,keďže by mi tu zmluvu nepredlzili?
Prepáčte ale zaujima ma to😀

mogaa
•
23. máj 2024

Po materskej dostávaš rodičovský príspevok lebo pokračuješ rodičovskou dovolenkou...ak by si chcela vyčerpať aj dávku v nezamestnanosti, tú môžeš do 2 rokov od skončenia PP a vtedy sa musíš odhlásiť z poberania rodičovského príspevku....

autor
•
23. máj 2024

@mogaa a je možnosť,žeby mi tu zmluvu napríklad predĺžili aj vtedy keby napríklad otehotniem do tej doby kedy mi ju majú predĺžiť? Či ako?

mogaa
•
23. máj 2024

no ak myslíš že by ti dali dodatok že PP sa predlžuje do doby tvojho otehotnenia, to ti nepodpíše žiadny zamestnávateľ......ak otehotnieš a budeš mať zmluvu na dobu určitú a budeš po skúš.dobe tak je na zamestnávateľovi či ti ju následne napriek otehotneniu predĺži alebo nie.....na 90% ti ju ale vtedy nepredĺži, lebo by ti musel držať miesto a miesto teba hľadať aj tak náhradu na zastupovanie