icon

Čo všetko potrebujú do zmluvy z občianskeho?

20. júl 2022

Dobrý den, mala by som nastupit na brigadu/dohodu a mam poslat obciansky a karticku poistenca kvôli zmluve, a kedze som sa s clovekom este nestihla stretnut nechcem poslat len tak niekomu svoje udaje, co vsetko z dokladov potrebuju a co mozem zakryt tak aby sa nic nestalo ak by islo o odrb?

viestta
•
20. júl 2022

Nič by som neposielala. Do zmluvy potrebuje meno, bydlisko a dátum narodenia, totožnosť si overí podľa OP keď nastúpis.

veronikaszabova
•
20. júl 2022

Nikdy som pri zmluve nikomu nedavala karticku poistenca. Divne.
Aka to je praca?

hugigugin
•
20. júl 2022

Choď odniest osobne, v zmluve sa uvadza aj číslo OP, a rodne číslo.
Na socialku sa uvádza aj miesto narodenia a rodne čislo. To iste aj na zdravotne poistenie.

hugigugin
•
20. júl 2022

kartičku dávaš aby zamestnávateľ vedel v ktorej poistovni si. Kam ťa ma nahlásiť .

viestta
•
20. júl 2022

@hugigugin ale to stačí tiež pri nástupe oznámiť, zamestnávatel ju prihlási až keď nastúpi.

hugigugin
•
20. júl 2022

@viestta povinny ju je nahlasit pred nástupom. Kedysi 24hod neviem ako teraz.

autor
•
20. júl 2022

Ide o to ze to je cca 23km odomna, takze by som tam sla na otocku iba kvoli tomu aby som mu osobne dala udaje, jasne lepsie osobne ale chapete, poslala by som mu sfotene a pozakryvane ale teraz neviem ci treba aj cislo OP a rodne cislo ako tu pisali vyssie alebo iba bydlisko atd

hugigugin
•
20. júl 2022

Na socialnu poisťovňu treba aj r.č. Aj miesto narodenia. Cislo OP asi len na zmluvu.

fiafia
•
20. júl 2022

Potrebujú rodné číslo, číslo op, adresu, poisťovňu.

autor
•
20. júl 2022

Bol to podvod, ale nic som neposielala