icon

Dá sa dovolenka čerpať po hodinách?

neferneferuaton
27. feb 2024

Ahojte, da sa dovolenka cerpat aj po hodinach? Napríklad dnes 2 hodiny, zajtra 2 hodiny a podobne. Ďakujem

hipuska
•
27. feb 2024

U nás sa dá.

neferneferuaton
autor
•
27. feb 2024

@hipuska a jeden den je vlastne 8 hodin? Robim od 6 do 14.30 cize 8,5 hodin

kikushaa
•
27. feb 2024

U nas sa da poldnova

neferneferuaton
autor
•
27. feb 2024

@kikushaa pol dna aj u nas ale ja potrebujem po 2 hodinách

viestta
•
27. feb 2024

@neferneferuaton zakonny narok cerpat po 2 hodinach nemas, zavisi to od tvojho zamestnavatela ci ti to umozni, takze treba sa pytat jeho

jaaty
•
27. feb 2024

@neferneferuaton vzdy som sa stretla len s 1/2 dňovou dovolenkou

neferneferuaton
autor
•
27. feb 2024

@viestta a jeden den je teda 8 hodin dovolenky?

neferneferuaton
autor
•
27. feb 2024

@jaaty to aj ja, ale potrebujem to takto

jaaty
•
27. feb 2024

@neferneferuaton určite to nie je bežné a zákonom narokovateľné, ako ti už vyššie písali. Ibaže by bol zamestnávateľ veľmi ochotný….

neferneferuaton
autor
•
27. feb 2024

@jaaty cize jedine s nim sa dohodnúť. A jeden den dovolenky (ak robim 8,5 hodin) ma 8 hodin?

viestta
•
27. feb 2024

@neferneferuaton jeden den je jeden den. 8,5 hodiny mas aj s prestavkou na obed, mozes ju cerpat 2x po 4 hodiny, co je pol dna. Ale aj toto si treba ujasnit so zamestnavatelom, pretoze on to moze upravit v internom predpise

luliu
•
27. feb 2024

@neferneferuaton zamestnávateľ ti nemusí povoliť čerpať po 2h, nárokovať si to nemozes

alex49
•
27. feb 2024

My máme na takéto dvojhodinové voľno "súkromné voľno", to si nadpracujem a vyčerpám ked môžem. Dovolenku máme iba celý deň alebo pol dňa. Dve hodiny dovolenky neexistujú.

lucik194
•
27. feb 2024

detto
2hod dovolenky nemozem cerpat. bud cely den alebo polovica

lenuska9999
•
27. feb 2024

@neferneferuaton u nás vo firme nám to zamestnávateľ umožnil. Napr jeden deň si potrebujem odbehnúť na hodinu, tak si tu hodinu napíšem bokom , ďalší deň napr 2 hodiny budem preč, tak si ich dopíšem a potom keď sa mi nazbiera 8 hodín, tak si nechám podpísať jeden deň dovolenky. Viem ale, že to nie je bežne , takže sa musíš dohodnúť s tým svojim.

neferneferuaton
autor
•
27. feb 2024

@lenuska9999 jasne, takže zalezi na zamestnavatelovi. No nic spytam sa ci sa dá výnimočné dohodnut na takomto cerpani. Ďakujem

hipuska
•
28. feb 2024

Ty máš pracovný čas 8hodin (to máš zaplatene). Tých 30 min na obed platených nie je. Nárok na obed/lístok máš po odpracovaných 4 hodinách.

Ak.si dáš dovolenku 1/2 dna (4 hodiny u teba), začínaš o 8 môžeš.odist o 12-tej.

Skus sa spýtať, či.mozes.aj 2 hodiny. Ja pracujem v administratíve, za pasom asi sa dat.nebude. A.u nás to funguje tak, že si to mzdarka značí. A keď nazbiera 8 hodín, strhne v tom mesiaci celý deň dovolenku

neferneferuaton
autor
•
28. feb 2024

@hipuska ja robim 8,5 hodiny. Cize mi zaplatia 8 hodin. To s tym obedom mame po 4 hodinach to ano. Aj pol dna som už cerpala, len nikdy som nepotrebovala , ze 2 hodiny. Paragrafy ano, to aj na paske mame,ze napríklad ostáva 34 hodin. No skusim sa dohodnúť výnimočne. A ak nie, dam paragraf. A dovolenku miniem na lekara, ak sa nepojde dohodnúť

hipuska
•
28. feb 2024

@neferneferuaton áno tak. 8 hodín zaplatených. Tie paragrafy sú podľa.mna fajn, tam si to vieš pekne pi tých 2 hodinách. Skus sa možno aj dohodnúť, že si tie 2 hodiny odpracujes..ze.proste zostnes v pracj/prídeš do prace skor

neferneferuaton
autor
•
28. feb 2024

@hipuska skusim sa opytat a ak nic no budem cerpat paragrafy aj keď mi budu potom chybat. Prísť skor ani ostat dlhsie sa mi bohužiaľ neda. To by som tam ostala sama

saxana000
•
28. feb 2024

Ak sa vies dohodnut so.zmastnavatelom tak si napises den dovolenky na pondelok ale.realne odides z prace trebars od utorka.do stvrtka o 2.hodiny skor.tych 8 hodin dodrzis a pokial sa nepipas.pri.prichode a odchode je to vlastne jedno..my sme to tak robili cez leto ked sme.chceli zobrat deti v horucavach na kupaliska.ale uplne standartne to nie je

neferneferuaton
autor
•
28. feb 2024

@saxana000 no my sa pipame. Odchod aj prichod. To uz ak mi dovolia tak by som sa dohodla už s uctovnickou. Nech si uz vypise ten dátum aky ona uzna za vhodne. Ja si to budem zapisovať az mam prehlad koľko hodín som bola prec.

milkadk
•
Autor odpoveď zmazal
•