icon

Dá sa zachrániť orchidea bez koreňov?

10. feb 2024

Stala sa mi taká nepríjemná vec, mala som v okne 4kvetináče, po vetraní syn zrejme zle zatvoril okno a veľmi fúka vietor, našla som okno otvorené do korán a kvetináče rozbité na zemi, rastliny zlomené.
Dajú sa rastliny zachrániť keď už nemajú korene len tie vzduchové?

katka2602
•
10. feb 2024

Ideálne by bolo daj aj foto, ale pokiaľ su korene listu ok tak by nema byt problém.

simca06022011
•
10. feb 2024

Normlane zasad a uvidíš, ak drží list s koreňmi tak podľa mňa sa chytia.

marsella_22
•
10. feb 2024

Jasné, tie vzduchové dajte normálne do zemi. Ony by sa po čase aj tak mali zakaždým dať dovnútra a presadiť do väčšej nádoby, ak ich už je veľa. Avšak kúpte si originál substrát na orchidey.

viestta
•
10. feb 2024

Tie vzdusne korene su uplne normalne korene, ktore phalanopsysy maju, oni nemaju klasicke zemne korene pretoze su to epifyty. Namotaj ich do kvetinaca, zasyp substratom a vsetko bude v najlepsom poriadku.

autor
•
10. feb 2024
luccija
•
10. feb 2024

To prežije normálne ich zasad

viestta
•
10. feb 2024

Ono im odhnili vsetky korene co mala v substrate, uz trpia aj nedostatkom vlahy a kozoviteju im listy. Namoc ich na dva dni d vlaznej vody nech si cucnu a potom ich vysad. A zvaz ako ich zalievas, aby zas vsetky korene v substrate nezhnili

katka2602
•
10. feb 2024

Urob tak ako píše @viestta, oni to rozchodia, ale už pred pádom neboli úplne ok ako tak na nich pozerám.

autor
•
10. feb 2024

@katka2602 podaktoré som vyberala psovi z papule

simca06022011
•
10. feb 2024

Normálne ich zásad... riadne do kvetináča.

viestta
•
10. feb 2024

ale tie listy pokrcene hovoria o tom, ze dlhodobo jej chybala vlaha kvoli odhnitym korenom