icon

Dá sa zrušiť už podpísaná pracovná zmluva?

nikolet29
28. aug 2026
anonym_6471b4
28. aug 2026

@nikolet29 nemáš skúšobnú dobu?

katkaseiner
28. aug 2026

Ak len zacinas na nejakom novom mieste, tak v podstate mas skusobnu dobu a v tej ti staci oznamit skoncenie pocas skusobnej doby

anonym_56c650
28. aug 2026

chod hned na marodku a zrusia ju za teba.

anonym_88d73d
28. aug 2026

Ano da sa, ak si este nenastupila, napis na firmu ziadost o zrusenie pracovnej zml. Oni ta uz mohli prihlasit na poistovnu, tak nech ta odhlasia

anonym_b3fc89
28. aug 2026
@anonym_56c650

@anonym_56c650 To je slovenský prístup 😀 Marodka 😀

anonym_501647
28. aug 2026

Ak vies, ze nenastupis, daj im vediet. Ak mas skusobnu dobu dohodnutu, tak ak by aj nesuhlasili so zrusenim (co nemaju dovod) mozes im hned v prvy den dorucit oznamenie o ukonceni pracovneho pomeru v skusobnej dobe. Odovodnovat ho nemusis.

lenka7477
28. aug 2026
@anonym_56c650

@anonym_56c650 no to je teda rada ...

billy_jean
28. aug 2026

Môžeš napísať oficiálne odstúpenie od zmluvy. Ale štandardne by som zavolala, že sa ti zmenili podmienky, situácia, a že nenastúpiš. Zamestnávateľ urobí storno nahlášky.

chrobak7
28. aug 2026

@nikolet29 Nie, podpísaná pracovná zmluva sa už nedá zrušiť, podpisom oboch strán je právne platná. Dá sa ale ukončiť pracovný pomer dohodnutý tou pracovnou zmluvou rôznymi spôsobmi - záleží od toho, v akom štádiu je nástup do práce.

nikolet29
autor
28. aug 2026
@chrobak7

@nikolet29 Nie, podpísaná pracovná zmluva sa už nedá zrušiť, podpisom oboch strán je právne platná. Dá sa ale ukončiť pracovný pomer dohodnutý tou pracovnou zmluvou rôznymi spôsobmi - záleží od toho, v akom štádiu je nástup do práce.

@chrobak7 nástup do práce je v utorok

anonym_00b70f
28. aug 2026
@nikolet29

@chrobak7 nástup do práce je v utorok

@nikolet29 Veď zavolaj tam, že nenastúpiš a hotovo. Si predsa v skúšobnej dobe.

anonym_0f4ba3
28. aug 2026
@billy_jean

Môžeš napísať oficiálne odstúpenie od zmluvy. Ale štandardne by som zavolala, že sa ti zmenili podmienky, situácia, a že nenastúpiš. Zamestnávateľ urobí storno nahlášky.

@billy_jean pri pracovnom pomere sa od zmluvy neodstupuje. Autorka ho môže zo dňa na deň ukončiť. Ak má v zmluve uvedenú skúšobnú dobu. A ak nema alebo je skúšobná doba už uplynula môže ukončiť dohodou alebo podať výpoveď.

anonym_ca70cc
28. aug 2026

Ja som sa takto rozhodla pre prácu v mojom okolí ktorá sa ani naskytla a s väčším platom. Informovala som sa teda u nadriadeného ako sa postupuje, že som dostala lepšiu ponuku a povedal, že stačí ak nenastúpim, že nič sa nestane. A tak aj bolo

billy_jean
29. aug 2026
@anonym_0f4ba3

@billy_jean pri pracovnom pomere sa od zmluvy neodstupuje. Autorka ho môže zo dňa na deň ukončiť. Ak má v zmluve uvedenú skúšobnú dobu. A ak nema alebo je skúšobná doba už uplynula môže ukončiť dohodou alebo podať výpoveď.

@anonym_0f4ba3 robí sa to bežne, pred nástupom do práce, teda pred dňom nástupu: https://kariera.zoznam.sk/magazin/cl/1000171/68.... Ak nastane deň nástupu, vnikne PP a ten je potrebné ukončiť zákonným spôsobom.