Dá sa zrušiť už podpísaná pracovná zmluva?
Ak len zacinas na nejakom novom mieste, tak v podstate mas skusobnu dobu a v tej ti staci oznamit skoncenie pocas skusobnej doby
chod hned na marodku a zrusia ju za teba.
Ano da sa, ak si este nenastupila, napis na firmu ziadost o zrusenie pracovnej zml. Oni ta uz mohli prihlasit na poistovnu, tak nech ta odhlasia
@anonym_56c650 To je slovenský prístup 😀 Marodka 😀
Ak vies, ze nenastupis, daj im vediet. Ak mas skusobnu dobu dohodnutu, tak ak by aj nesuhlasili so zrusenim (co nemaju dovod) mozes im hned v prvy den dorucit oznamenie o ukonceni pracovneho pomeru v skusobnej dobe. Odovodnovat ho nemusis.
@anonym_56c650 no to je teda rada ...
Môžeš napísať oficiálne odstúpenie od zmluvy. Ale štandardne by som zavolala, že sa ti zmenili podmienky, situácia, a že nenastúpiš. Zamestnávateľ urobí storno nahlášky.
Môžeš napísať oficiálne odstúpenie od zmluvy. Ale štandardne by som zavolala, že sa ti zmenili podmienky, situácia, a že nenastúpiš. Zamestnávateľ urobí storno nahlášky.
@billy_jean pri pracovnom pomere sa od zmluvy neodstupuje. Autorka ho môže zo dňa na deň ukončiť. Ak má v zmluve uvedenú skúšobnú dobu. A ak nema alebo je skúšobná doba už uplynula môže ukončiť dohodou alebo podať výpoveď.
Ja som sa takto rozhodla pre prácu v mojom okolí ktorá sa ani naskytla a s väčším platom. Informovala som sa teda u nadriadeného ako sa postupuje, že som dostala lepšiu ponuku a povedal, že stačí ak nenastúpim, že nič sa nestane. A tak aj bolo
@billy_jean pri pracovnom pomere sa od zmluvy neodstupuje. Autorka ho môže zo dňa na deň ukončiť. Ak má v zmluve uvedenú skúšobnú dobu. A ak nema alebo je skúšobná doba už uplynula môže ukončiť dohodou alebo podať výpoveď.
@anonym_0f4ba3 robí sa to bežne, pred nástupom do práce, teda pred dňom nástupu: https://kariera.zoznam.sk/magazin/cl/1000171/68.... Ak nastane deň nástupu, vnikne PP a ten je potrebné ukončiť zákonným spôsobom.

@nikolet29 nemáš skúšobnú dobu?