icon

Dať výpoveď alebo prejsť na materskú dovolenku?

Včera o 18:33

Neviem, ako sa rozhodnúť. Som tehotná a vychádza mi, že koncom októbra už nastupujem na materskú. Pracujem v škole. Zmluvu mám predĺženú len na dobu určitú do 2027, no neviem sa rozhodnúť, či ešte potiahnuť 2 mesiace po auguste, alebo dať výpoveď a ísť na úrad práce a vziať podporu.
Totiž po rodičovskej by som aj tak musela hľadať novú prácu. Pracujem nepretržite 5 rokov hneď po škole, ale menila som naposledy školu, preto to takto vyšlo, medzitým som otehotnela. Učím na 2. stupni a preto to nie je žiadna výhra pre mňa, keď si predstavím, že tieto mesiace som fakt mala dosť, neviem si to úplne predstaviť potom. Musím mať aj triednictvo a kto robí v školstve, tak vie, že september je poriadny záhul. Už som sa rozprávala s vedením, nič mi neodpustia, ani zástupy, dozory, suplovania, aby som kúsok zvolnila, takže preto premýšľam nad tou výpoveďou. Učitelia u nás chýbajú, takže musím vziať všetko. Tak neviem, či to potiahnuť alebo už kašľať na to.

anonym_4ecec0
Včera o 18:50

@anonym_autor ak nevládzeš, máš zdravotné problémy choď na PN

elz1920
Včera o 18:51

Ak sa dá, tak PN.

gelifil
Včera o 18:51

jasne, PN

anonym_6fe23a
Včera o 18:55

@anonym_autor ucit uz nie, ale skus si overit u gynekologa, ci by ti dal pn

lacibo
Včera o 18:59

@anonym_autor urcite PN , nic nevysvetluj vedeniu, nastup v septembri na 1 den a chod na PN, jasne ze september je masaker a naco je to tebe prezit ked ides na matersku?? a mozes potom normalne skoncit ked ti uplynie doba urcita

autor
Včera o 18:59

Aj to mi napadlo, lenže tá má na PN dať nechce. Preto som to riešila s vedením, aby som iba učila, nechcela som žiadne triednictvo, celodenné dozory a sústavne zastupovanie za ostatných. Ale to mi neprešlo, vraj nemajú koho dať, a mám s tým rátať aj po lete.

lacibo
Včera o 19:04
@anonym_autor

Aj to mi napadlo, lenže tá má na PN dať nechce. Preto som to riešila s vedením, aby som iba učila, nechcela som žiadne triednictvo, celodenné dozory a sústavne zastupovanie za ostatných. Ale to mi neprešlo, vraj nemajú koho dať, a mám s tým rátať aj po lete.

@anonym_autor to je divne aby ti davali triednictvo na 1 mesiac.. to co je za vedenie?? ved vedia ze odides a aj tak ta budu musiet druhi zastupit ale mozno je to tak ze potom cely tvoj uvazok a dozory presunu na novu silu a preto to chcu mat uz vyratane na niekoho so vsetkym aby tej novej mali co ponuknut.. nikto ta nemoze nutit chodit do prace.. ved dr povedz ze sa zle citis, v noci nespis, mas bolesti hocico.. nehovor priamo ze vypiste ma.. s tym maju doktori problem bez diagnozy vypisat a ani sa im uprimne necudujem

anonym_277d28
Včera o 19:31

tak vyskušaj , nech ťa vypíše na PN gynekolog alebo všeobecná Dr. Povedz na rovinu, že to nezvladaš už ani teraz, že si fakticky v infekčnom prostredi, že každu chripku nechceš chytiť,... a ked nič, tak nastup do roboty a potom "ťa sekne v chrbte" to sa neda poprieť a nech ťa vypíše,... a opakuj že nezvladaš,...

anonym_483d4a
Včera o 19:42

No len ked das vypoved, tak ti plynie vypovedna doba. Ako dlho tam robis? Viac ako rok? Lebo ak ano, jul sa nerata a vypovedna doba bude dva mesiace august a september a to si tiez moc nepomozes.