icon

Dobrá agentúra na sprostredkovanie práce do Anglicka

vladimira21
8. júl 2020

Ahojte 🙂
Potrebujem poradiť chcem odísť do Anglicka,mate niekto skúsenosti s nejakou dobrou agentúrou na sprostredkovanie práce?
Alebo ako postupovať?
Nemám veľa peňazí (preto pracovná agentúra)

syslik81
•
8. júl 2020

ziadna agentura nieje dobra... oni ti len dohovoria pohovor ale nezarucia ze sa uchytis... drahy najom v byte s xy ludmi draha cesta do race ... vybavia ti papiere ok ale zaplatis im za nieco co mozes mat zadarmo .. druha vec- nieje teraz vela prace ludia vdaka covid ostavaju doma .. takze predpokladamze ani anglictina nebude dobra takze to nebudes mat easy -vies kolko nas tu je? a ani ten plat uz nieje co bol .. zarobis 8,70 na hodinu -minimalka ale draha cesta strava ubytovanie.. ja ked si preratam moje vydavky a zarobok som na tom rovnako ako ludia na sk ... radsej si odloz peniaze zapracuj na sebe a najdi si lepsiu pracu doma

lenka2813
•
8. júl 2020

@vladimira21 súhlasim s predchádzajúcim príspevkom, síce ja som bola takto v anglicku pred šiestimi rokmi, no cez agenturu neodporúčam 😄 nechápem, za čo zobral vlastne peniaze (vtedy 100€)...nakecal nám hory doly.. A keď sme tam
prišli, sami sme si museli zavolat na pohovor a všetko povybavovať... Mam pocit, že tam o nas ani nevedeli, teda určite nevedeli 🙈😂. .. Jedine nám 'vybavil' odvoz do prace, mega predražený a nespolahlivy.. Chalanisko co nás vozieval sa zo dňa na deň proste vyparil 🙊😂 a keď sme písali agentúre, tak sa ešte vyhovárali, že oni s nim nemajú nič spoločné... No proste Kocúrkovo a vyhodené peniaze agenture... S tým zarobkom to nebolo bohvie co, robili sme v sklade.. Ale zas na druhej strane bola to aspoň dobrá skúsenosť ☺️

emuska72
•
9. júl 2020

@syslik81 to akože kde pracujete? 😃 Že to máte ako ľudia na SK? Drahá strava a cesta?
To snáď nemyslíte vážne toto. 😃😃

syslik81
•
9. júl 2020

@emuska72 ano myslim to vazne ... po zaplateni uctov najmu councilu ... odpocitani stravy kruzkov pre dieta etc som na tom rovnako ako na sk .. samozrejme pocitam normlany zivot a nie benefitacky ci zivot studenta v izbe s 20timi ... na sk sa da najast dobre platena praca a ucty su tam daleko lacnejsie ...

vladimira21
autor
•
9. júl 2020

@syslik81 ďakujem za odpoveď 🙂
Ale ja by som tam nechcela ísť na stalo 🙂
Hlavne vidieť niečo nové a zlepšiť sa v angličtine....
Inak pracujem od 18 tích na Slovensku a ma som celkom dobru prácu ale robila som 12ky. Ráno som vstala o 4tej a domov chodila o 19tej večer. Takto som vydržala 8 rokov 🙂 teraz som nezamestnana preto by som chcela ešte niečo nové vidieť a zažiť.

emuska72
•
9. júl 2020

@syslik81😃 Pfuu, tak to Vám nezávidím. A čo Vás drží tu v UK? Nezvažovali ste vrátiť sa na SK ak máte rovnaký plat ako aj tam?
A nie je potrebné narážať na to, že poberám benefity alebo žijem s 20timi na izbe len preto, že sa tu mám dobre 😉

emuska72
•
9. júl 2020

@vladimira21 záleží aj od toho, aká je Vaša angličtina. Momentálne, v tejto kríze by ste si našli prácu buď len v mäsokombinate alebo niekde na farme. Pracujem v pracovnej agentúre takže to viem z prvej ruky. Bohužiaľ, agentúra v ktorej pracujem a aj všeobecne, ktoré poznám chodia naberať pracovníkov len do Poľska alebo do Rumunska. No osobne by som Vám teraz ani z ďaleka neradila niekam cestovať za prácou. 🙂

emuska72
•
9. júl 2020

@vladimira21 a ešte som zabudla dodať, že ak je dôvod Vašej cesty zlepšenie sa v Angličtine tak to je zbytočné lebo v tých prácach, ktoré som spomenula vyššie by ste sa zlepšili tak max. v poľštine 😏

syslik81
•
9. júl 2020

@emuska72 samozrejme ze dovod ostat tu je - dieta .. kedze to ma 2 rodicov , . a ja rozpravam o ludoch co zarabaju minimalku zahrabany v sklade .. zakladatelka silne pochybujem ze pride do uk a dostane plat 10 na hodinu a viac ... uz uk davno nieje co bolo .. a ak nema co ponuknut tak uk jej nema co dat ...

ivkazba
•
9. júl 2020

@emuska72 súhlasím, nechápem že niekto žije v zahraničí aby sa mal rovnako ako na Slovensku. Kamoška tam žije a pracuje roky, pri Londýne, býva roky v prenajatom rodinnom dome aj s mužom a dieťaťom, každý rok 2x ročne dovolenka pri mori.

83bambulka83
•
9. júl 2020

@emuska72 súhlasím s tebou, aký má zmysel žiť v cudzine, keď máš rovnaký plat ako na SK. Žila som s priateľom v Birminghame dlhých 13 rokov a mali sme sa super. Sli sme tam cez agentúru a a stalo to mna osobne 52000 slovenských korún, balili sme mäso, žili v staré house a platili im aj dopravu, po roku sme sa na vlastnú päst presťahovali do Birminghamu, našli sme full time job, prenajali si obrovsku novostavbu, 4 izby, 3 kúpeľne. 3x do roka šli na dovolenku( 1 luxusná, 2 city break) + aspoň 2x do roka na Slovensko na pár dni a ešte sme si dokázali aj odložiť každý mesiac, nehovoriac o mojich nákupoch a beauty salónoch. Minuly rok sme sa vrátili spat na SK, ale to hlavne kvôli tomu, že mame veľa rokov a nemohla som otehotnieť a zdedili sme dom. Život v UK je skvelý, len sa treba snažiť aby bol lepší ale je pravda, že teraz sa vybrať hládať prácu kdekoľvek na svete je úplný nezmysel.