Dostane mama trinásty plat, ak je na PN?
Ahojte viem že je to asi individuálne ale moja mama je od marca na pn a vo fabrike dostávajú 13. Plat vianočné odmeny.. myslite že dostane aj ona?
No ale keďže má v tomto roku reálne odpracované iba cca 2 mesiace tak jej vyplatia iba príslušnú časť.Ak vôbec.Lebo pozor! Niektoré fabriky majú kolektívnu zmluvu,kde je napísané,ze za časté a dlhodobé PN sa kráti 13.plat.Takze je možné,že nedostane nic
@doriiis no ona je prvýkrát na pn… kvôli rakovine..
ale viem že jej kolegyna je viackrát do roka na pn a vždy ma vianočné odmeny tak hádam aspoň čosi dostane..
ďakujem za info 🫶🏾
radsej by som s nimi nepocitala, je rozdiel PN tyzden dva vic krat za rok a kontinualne neodpracovanie 3/4 roka
dovod je samozrejme smutny, ak ma mama ID tak dostane tych 300€ co dali teraz dochodcu
co ja mam skusensoti plus z okolia tak pri takej PN sa skor krati dovolenka ako sa dava 13 plat (nai ak je niekto na materskej rodicovskej a pod tak nedavaju) ani u miza
Zalezi na tom, ako je postavena kolektivna zmluva. Pretoze niekde je kratenie odmien za PN a hlavne, tvoja mama odpracovala 2 mesiace z 12, cize aj keby dostala alikvotnu cast, tak je to velmi malicko. Toto je plne v kompetencii zamestnavatela, ako ma nastavene tieto odmeny a bonusy.
Nepoznáme firmu kde pracuje, ale myslím si, že maminka dostane alikvotnu čiastku za odpracované mesiace, čo bude zrejme veľmi málo. Prajem maminke veľa zdravia a skoré uzdravenie
Vianočné odmeny by mohla dostať.Vela záleží od kolektívnej zmluvy a samotného zamestnavatela.
Mamine želáme skoré uzdravenie.Nic nie je dôležitejšie ako zdravie
Požiadajte o ID, dátum dajte od začiatku ochorenia. Dostane ho a doplatia jej všetko od marca, aj 13. dôchodok. Od 1.6.2022 môžeš byť súčasne PN a mať aj ID.
@doriiis to je hlupost ID som dostala po 2 mesiacoch PN a potom som sla do prace
na PN nemusis byt ani den nie je to vobec podmienka

Vo väčšine fabrík sa 13.plat odvíja od odpracovaných mesiacov za posledný kalendárny rok/ polrok.Zalezi od toho,či sa im 13.plat vypláca raz ročne alebo je rozdelený na dve platby.Tvojej mame by mal byť vyplatený 13.plat za adekvátne odpracované obdobie ( január,február)