Home office práca v rámci úradu práce
Zienky, len čisto teoreticky:D je tu niektorá ktorá je zamestnaná na Upsvar , avšak je na rodičovskej dovolenke a nasli jej prácu v rámci Upsvar Homme office ? Je to blbosť podľa vás? Ide o to ze v práci sa na to zatiaľ nechcem pýtať keďže neviem ci to vôbec je reálne tak aby si nemysleli ze mi šibe :D
Zaujala ma ci ste niektorá tak pracovali pre upsvar? Ďakujem
A co by si robila na HO? Ved Urad prace je statna institucia kam si chodia ludia vybavovat veci, davky, odovzdavaju papiere.Co budu chodit k tebe domov?
😀 to sa vážne pýtaš? Veď robia s GDPR, tie veci nemajú čo robiť doma. Známe mi robia na Upsavr aj SP a počas covidu riadne chodili do práce, dokonca keď mala kolegyňa covid a oni s ňou boli v kontakte, tak kým sa aj im nepreukázal covid, riadne pracovali a keď boli obe s covidom, tak robili spolu v kancli 😀
80% ľudí na HO pracuje s citlivými dátami pod ochranou gdpr. To že sú niečo citlivé dáta nevylučuje prácu z domu - preto sú chránené servers - toto by mohla byť nejaká základná ľudska vedomosť.
Autorka - neviem, či upsvar umožňuje neustály ho, ale spýtať sa môžeš.
Chápem správne, že si zamestnaná na upsvar a si na rodičovskej? Na akom oddelení si?
U statnych instituciach je najvacsim problemom vybavenie. Ci je vobec notebook k dispozii. A bezpecnostne zabezpecenie pripojenia z domu.
Známa je tiež v podobnej štátnej sfére a keďže je jediná spôsobilá spravovať svoju agendu, nemal ju kto zastúpiť a tak jej dokonca aj počas PN vozia domov spisy, ona ich spracuje a dáta, ktoré treba spracovať aj elektronicky jej nahadzuje asistentka. Ale to bolo riadne na prd, úplne dvojitá robota, lebo musela asistentke všade lístky lepiť a písať čo a kde nahodiť… 🙈 samozrejme v štátnej správe problém s notebookmi, programy ktoré majú fungujú len u nich v kancelárii, takže niekedy by sa to aj dalo doma, ale nedá sa lebo nie je software.
Čo som tým chcela povedať… záleží na akom si oddelení, sama poznáš svoju prácu a či ju dokážeš plnohodnotne robiť z domu.
Záleží od povahy práce akú vykonávaš.....určite ťa nedajú robiť niečo čo si predtým nerobila, lebo chceš počas RD pracovať HO....ak si robila s ľuďmi, tak ťažko ti ponúknu tú istú prácu robiť z domu🙂
@nikiki29 * programy ktoré majú fungujú len u nich v kancelárii, takže niekedy by sa to aj dalo doma, ale nedá sa lebo nie je software *
Ak sa chce dá sa robiť šifrované VPN spojenie z domu do PC v kancelárii a byť pripojený na "vzdialenú plochu" takže sa dá pracovať s akýmkoľvek programom.
Len to musia chcieť urobiť a nehľadať výhovorky prečo sa to nedá.
Tiež poznám organizácie kde mali obe rovnaký program a v jednej sa dalo HO a v druhej kde šéfka nemala doma PC, tak nemohli ani podriadený robiť HO, museli všetci chodiť do kancelárie a výhovorku mali, že sa to nedá v ich programe.
Ženy niektoré tu mudruje a nemáte asi ani poňatia ze na úrade práce sa nerobí len s ľuďmi na to je prvý kontakt a podobne oddelenia ..upsvar ma viac oddelení a viacero zamestnancov ..... ja som chcela vedieť že či je tu niektorá ktorá robí niečo pre upsvar Ho alebo nie , že či to niekomu povolili vôbec...áno k veci mi písali baby ktoré ste napísali ze nemajú na to kapacitu zrejme v tomto by bol problém... každopádne to asi nejdem z tohoto dôvodu teda ani riešiť .
Ďakujem za komentáre
@maranco tak to je hlavne o zamestnávateľovi… vravím, jej sa nedalo, okrem toho, že o služobnom notebooku mohla snívať, proste nenašli a nechceli nájsť riešenie počas dlhodobej PN, tak radšej prevážali spisy, poštu a zvyšok dali robiť asistentke. Pokiaľ vedúca oddelenia povie, že HO nie, zamestnanec sa môže aj pokrájať…
Okrem ekonomického oddelenia je to všade práca s ľuďmi. OSPOD, kuratela, kompenzácie,OSO, ŠSD, AOTP.

Ja vôbec nerozumiem, čo sa pýtaš. Chces vediet, či zamestnankyniam úradu práce, ktoré momentalne čerpajú rodičovskú dovolenku, ponúkol ich zamestnávateľ prácu z domu? A akú prácu? Prácu pre neho alebo pre iného zamestnávateľa?