Je môj nárok na dovolenku správny?
Ahojte, chcela som sa spýtať takto najprv vás a až potom to riešiť keď tak s vedúcou. Do teraz som len brigádovala, ale kedze som nastupila na externe studium, musela som prejst na TPP. Na vyplatnej páske mam 16,5 dovolenky. Na TPP som nastupila v septembri minulého roku. Je to tak dobre? alebo mám nárok na 20 dní. Vôbec sa do toho nevznám, jeden mi hovorí, že mám mať 20 a druhý 16,5. mám 22, cize nemam nad 33. Vopred vám moc pekne dakujem za ujasnenie ☺️
aha ano teraz pozeram, pardon.. do 31.8 a nastupila som 1.9 minuly rok
Ak máš zmluvu do 31.8., tak máš vyrátanú dovolenku do augusta.
Ak ti zmluvu predĺži, nabehne ti nová dovolenka za tie zvyšné mesiace v roku, sept-dec..
Ak máš zmluvu do 31.8., tak máš vyrátanú dovolenku do augusta.
Ak ti zmluvu predĺži, nabehne ti nová dovolenka za tie zvyšné mesiace v roku, sept-dec..
@vkatush ale ona má zmluvu od septembra do augusta, teda rok a píše, že od začiatku mala 16,5 dňa. Nepíše, že od januára a minulý rok vycerpala
Keď je doba určitá, tak dovolenka sa v danom roku počíta alikvotne k termínu, kedy končí zmluva. Ak ti ju predĺžia, doplnia ti nárok na dovolenku do konca roka na plný počet dní. A predpokladám, že si si preniesla ešte pár dní z minuloročnej.

Nemáš zmluvu na dobu určitú?