icon

Je možné skončiť prácu na zastupovanie PN zo dňa na deň?

nikolet29
2. mar 2026

Chcem sa spýtať či sa dá zo dňa na deň skončiť v práci v ktorej som zamestnananá na zastupovanie PN.

anonym_69b46f
2. mar 2026

Počas skúšobnej doby áno, v inom prípade sa riadiš podľa toho, čo máš v zmluve.

nikolet29
autor
2. mar 2026
@anonym_69b46f

Počas skúšobnej doby áno, v inom prípade sa riadiš podľa toho, čo máš v zmluve.

@anonym_69b46f ale skúšobná doba asi nieje v prípade že som na zastupovanie PN

anonym_69b46f
2. mar 2026
@nikolet29

@nikolet29 vždy je, ak ste sa nedohodli so zamestnávateľom inak. Aj keď si zástup, tak máš riadnu zmluvu.

cialota
2. mar 2026

@nikolet29 preco by nebola?

anonym_1de3d0
2. mar 2026

@nikolet29 asi moze... kedze je to zastupovanie pocas PN alebo materskej... vzdy sa to viaze k tomu, kedy ta osoba, co je PN alebo na materskej nastupi... Preto tento typ prace nikdy nehladam, lebo to moze byt na rok , aj na tri , ale aj na dva mesiace

nikolani
2. mar 2026
@nikolet29

@nikolet29 Pozri si najprv svoju pracovnú zmluvu. Ak nie si v skúšobnej dobe, tak nemôžeš skončiť iba tak zo dňa na deň. To, že máš určenú dobu trvania pracovného pomeru (do ukončenia PN osoby ktorú zastupujes), s týmto nič nemá.

billy_jean
2. mar 2026

Ak si zamestnaná na zastupovanie počas PN iného zamestnanca, a si po skúšobnej dobe, ide o pracovný pomer na dobu určitú viazaný na trvanie prekážky v práci. Zo dňa na deň môžeš skončiť iba dohodou so zamestnávateľom alebo keď sa daný zamestnanec vráti z PNky. Ak by si dala výpoveď jednostranne, platí výpovedná lehota. Okamžité skončenie pracovného pomeru zo strany zamestnanca je možné len vo výnimočných prípadoch napr. nevyplatenie mzdy, závažné ohrozenie zdravia apd.

anonym_3184d8
2. mar 2026

Ano, da. Zmluvu mas pisanu, zadtupovanie pocas PN. Cize je to doba urcita. Treba s tym.ratat. Ale, v zmluve je to urcite pisane. Ak pride do prace z PN zamestnanec sa vracia na povodne miesto a pre teba z to vyplyva, ze nemaju uz pre teba pracu.

anonym_5baad0
3. mar 2026

My sme mali v práci kolegyňu na zástup počas materskej a áno, akonáhle kolegyňa z materskej ohlásila nástup, musela ísť preč, tiež jej šéfka vravela, že veď takto bola prijímaná, na zástup.