Je možné skončiť prácu na zastupovanie PN zo dňa na deň?
Chcem sa spýtať či sa dá zo dňa na deň skončiť v práci v ktorej som zamestnananá na zastupovanie PN.
Počas skúšobnej doby áno, v inom prípade sa riadiš podľa toho, čo máš v zmluve.
@anonym_69b46f ale skúšobná doba asi nieje v prípade že som na zastupovanie PN
@nikolet29 vždy je, ak ste sa nedohodli so zamestnávateľom inak. Aj keď si zástup, tak máš riadnu zmluvu.
@nikolet29 asi moze... kedze je to zastupovanie pocas PN alebo materskej... vzdy sa to viaze k tomu, kedy ta osoba, co je PN alebo na materskej nastupi... Preto tento typ prace nikdy nehladam, lebo to moze byt na rok , aj na tri , ale aj na dva mesiace
@nikolet29 Pozri si najprv svoju pracovnú zmluvu. Ak nie si v skúšobnej dobe, tak nemôžeš skončiť iba tak zo dňa na deň. To, že máš určenú dobu trvania pracovného pomeru (do ukončenia PN osoby ktorú zastupujes), s týmto nič nemá.
Ak si zamestnaná na zastupovanie počas PN iného zamestnanca, a si po skúšobnej dobe, ide o pracovný pomer na dobu určitú viazaný na trvanie prekážky v práci. Zo dňa na deň môžeš skončiť iba dohodou so zamestnávateľom alebo keď sa daný zamestnanec vráti z PNky. Ak by si dala výpoveď jednostranne, platí výpovedná lehota. Okamžité skončenie pracovného pomeru zo strany zamestnanca je možné len vo výnimočných prípadoch napr. nevyplatenie mzdy, závažné ohrozenie zdravia apd.
Ano, da. Zmluvu mas pisanu, zadtupovanie pocas PN. Cize je to doba urcita. Treba s tym.ratat. Ale, v zmluve je to urcite pisane. Ak pride do prace z PN zamestnanec sa vracia na povodne miesto a pre teba z to vyplyva, ze nemaju uz pre teba pracu.
My sme mali v práci kolegyňu na zástup počas materskej a áno, akonáhle kolegyňa z materskej ohlásila nástup, musela ísť preč, tiež jej šéfka vravela, že veď takto bola prijímaná, na zástup.

Počas skúšobnej doby áno, v inom prípade sa riadiš podľa toho, čo máš v zmluve.